BEEMKA - KLUB Strona Gwna BEEMKA - KLUB

HomeHome  PortalPortal  KontaktKontakt  RegulaminRegulamin  Mapa GoogleMapa Google  AssistanceAssistance
KlubowiczeKlubowicze  FAQFAQ  SzukajSzukaj  UytkownicyUytkownicy  GrupyGrupy  
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Nastpny temat
Odpala i zaraz gaśnie - E30
Autor Wiadomo
Jermo
[Usunity]

Wysany: 2005-10-20, 12:42   Odpala i zaraz gaśnie - E30

Mam e30 318i 87 m10 i jest taki problem nie moge go normalnie odpalic, tzn jak zaskoczy pochodzi pare sekund i gasnie nie wiem w czym problem, jestem poczatkujacym, wydaje mi sie ze to mzoe komputer ew przeplywomierz. Pozatym od czego jest czujnik montowany w obudowie filtra powietrza, ida 2 kable ale tylko 1 sie do nie go podlacza a od zcego ejst ten 2?

Łukasz 
Samotny Nawigator

Pomg: 22 razy
Doczy: 26 Sie 2004
Skd: W-wa
Wysany: 2005-10-20, 12:44   

Możesz mieć przerwy w dostawie prądu, np. przerwana wiązka, sprawdź dokładnie kabelek po kabelku, ja tak miałem, wszystko zostało rozebrane naprawiona elektryka i jest ok.

P.S Nazwij może temat jakoś wyraźniej, bo w technicznym 90% dotyczy problemów z e30 :wink:

HAMANN E30 
German-Style

Skd: BYDGOSZCZ
Wysany: 2005-10-20, 16:30   Re: Problem z e30

Jermo napisa/a:
Mam e30 318i 87 m10 i jest taki problem nie moge go normalnie odpalic, tzn jak zaskoczy pochodzi pare sekund i gasnie nie wiem w czym problem, jestem poczatkujacym, wydaje mi sie ze to mzoe komputer ew przeplywomierz. Pozatym od czego jest czujnik montowany w obudowie filtra powietrza, ida 2 kable ale tylko 1 sie do nie go podlacza a od zcego ejst ten 2?

Dzieje sie to tylko na zimnym silniku???? czy przy rozgrzanym odpala Ci normalnie???

Jermo
[Usunity]

Wysany: 2005-10-21, 10:34   

Tak wlasnie na zimnym silniku, bo nie moge nawet odpalic zeby sie rozgrzal :/ co do kabli to sprawdze a zaplonowe juz wymienilem i dale nic :/

HAMANN E30 
German-Style

Skd: BYDGOSZCZ
Wysany: 2005-10-21, 13:07   

Jesli dzieje sie to tylko na zimnym silniku a po rozgrzaniu jest wszystko ok z odpalaniem to niemasz automatycznego ssania i masz problem odpaleniem-wtedy bedzie gasł i musisz delikatnie przytzymac gazem do czasu osiagniecia temp. JA miałem podobny problem za czasów M10B18.

Wywietl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie moesz pisa nowych tematw
Nie moesz odpowiada w tematach
Nie moesz zmienia swoich postw
Nie moesz usuwa swoich postw
Nie moesz gosowa w ankietach
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do: