Wysany: 2005-10-31, 10:43 Rozporka i cieknacy plyn hamulcowy?!
Witam
2w1 czyli maximum wiedzy przy minimum wysilku
Po1: Na allegro zauwazylem rozporke, ktora bylbym sklonny kupic, ale nie wiem czy podejdzie do mojego silnika (w opsie koles napisal, ze nie) ale chce wiedziec napewno.
Link do aukcji: http://www.allegro.pl/show_item.php?item=70274946
Po2: Cieknie mi plyn hamulcowy, bardzo po woli, ale to wkoncu plyn hamulcowy! Wyciek nastapil z prawego tylnego bembna (widac na feldze) w zwiazku z tym co to moze byc? Jakis cylinderek? Nie mam pojecia jak to wyglada w srodku.
Z gory dzieki,
pozdro
_________________ E30 316i '89 Diamandschwarz Metallic <-- Była
Audi Coupe 2.3NG '92 <-- Jest
Ad.1 niewiem
Ad.2 Masz z tyłu bębny więc wyciek najprawdopodobniej pochodzi z cylinderka. Napraw to jak najszybciej, bo prędzej czy później (a raczej prędzej) nie zatrzymasz się tak jak byś tego sobie życzył. Z hamulcami nie ma żartów, ZAWSZE mószą być sprawne w 300%
Podejżewam że to cylinderek Ci siadł, najlepiej wymień go na nowy. Żadnych używek, no chyba że naprawdę z baaardzo pewnych rąk. Bo jak pisałem, heble muszą być pewne w 300%
Powodzenia
_________________ Nie prosta, lecz zakręt jest wyzwaniem ...
Pomg: 10 razy Doczy: 23 Lis 2004 Skd: Warszawa-praga
Wysany: 2005-10-31, 18:19
sadze ze bedzie pasowac. ja nie mialem nigdy problemu a kupowalem czasami uzywane z innych silnikow.gorzej jak jest przystosowana do malego silnika bo w m20 czasami zawadza o linke i element przy niej.
o to wlasnie chodzi, ze mam silnik M40 i zastanawialem sie czy bedzie do niego pasowac. W opisie aukcji nic na ten temat nie ma. Jednak z tego co napisaliscie wywnioskowalem, ze nie bedzie problemu.
Wielkie dzieki
_________________ E30 316i '89 Diamandschwarz Metallic <-- Była
Audi Coupe 2.3NG '92 <-- Jest
jinos lansujesz sie betarespect w avatarze a masz m40
A tak na powaznie zapomnij nie bedzie ci ta rozpurka do ciebie pasowac musisz szukac wygietej co idzie koo wiazko a pozatym odezwij sie do slawo z tym tematem
Wysany: 2005-11-01, 13:54
to pawel uswiadom innych dlaczego nie bedzie pasowac i dlaczego musi byc wygieta.szczerze? sam nie wiem dlaczego tak sadzisz
moim zdaniem bedzie pasowac ale glowy i czegos innego nie dam sobie uciac
to dobrze ze ni dasz sobie uciac bo musieli bysmy ciąć
Będzie przeszkadzać kolktor zauwaz ze w m40 masz nawet w macie wygluszajacej wycięcie na plastik zaslaniajcy linke od gazu przy przepustnicy a wiesz dlaczego jest wyciety?? jak nie to sie domysl
Wysany: 2005-11-01, 14:39
no dobra..przyznaje sie nie znam sie na takich klekotach jak M40,raz mialem i nigdy wiecej
tu jest fotka jak wyglada M40 z rozporka i moze faktycznie cos przeszkadzac.ogolnie porazka z tym silnikiem.za nisko miska i zawadza jak sie zglebuje.kolektor za wysoko i tylko wygiete rozporki pasuja.a po bokach tyle miejsca ze jeszcze ze 2 murzynow by sie wsadzilo do pomocy z moca