BEEMKA - KLUB Strona Główna BEEMKA - KLUB

HomeHome  PortalPortal  KontaktKontakt  RegulaminRegulamin  Mapa GoogleMapa Google  AssistanceAssistance
KlubowiczeKlubowicze  FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Puchar Jesieni Toru "Kielce"
Autor Wiadomość
Pancin 

Wysłany: 2005-10-29, 22:02   Puchar Jesieni Toru "Kielce"

Udało mi się namówić działaczy z Automobilklubu i w dn. 11 listopada organizujemy na Torze "Kielce" w Miedzianej Górze Puchar Jesieni. Mam nadzieję, że termin będzie odpowiadał. Rok temu frekwencja na zawodach w takim samym terminie była bardzo dobra, więc mam nadzieję, że i tym razem nie będzie gorzej.

Formuła rozgrywania imprezy będzie zbliżona do Super OES'ów. Czyli, 2 próby połączone na zasadzie S1 - meta lotna -> start lotny S2. Próby S1 i S2 stworzą jedną pętlę, którą zawodnik będzie przejeżdżał trzykrotnie. Do wyników końcowych będą zaliczone czasy przejazdu próby S1 i S2 (po odjęciu najgorszego wyniku z obu prób). Czasy mierzymy na profesjonalnym sprzęcie do chronometrażu. Próbę już mam opracowaną, tylko muszę ją przenieść do Corela, więc wrzucę najszybciej jak to będzie możliwe. Jestem na etapie zapraszania zawodników z MP, więc jeżeli wszystko się uda to osoby znane z tras rajdowych i wyścigowych będzie można na tych zawodach zobaczyć. Rok temu popis zawodowej jazdy dali Marcin Biernacki (STi 2.5) i Adam Tuszyński (Evo VIII).

Podział na klasy:
1 klasa - do 1000 ccm
2 klasa - od 1001 ccm do 1300 ccm
3 klasa - od 1301 ccm do 1600 ccm
4 klasa - od 1601 ccm do 2000 ccm
5 klasa - pow. 2000 ccm

Jeżeli będzie odpowiednia ilość (min 5) aut RWD rozważę stworzenie klasy samochodów tylnonapędowych. Będzie bardziej wyrównana walka.
O dalszych szczegółach będę informował na bieżąco.

Gwarantujemy dobrą zabawę w miłej atmosferze

SmasherE30 
Coś tam wiem

Wysłany: 2005-10-30, 02:24   

samochody turbo tak jak w KJSach liczone jako 1,4 pojemności bazowej?
ehhh ... szkooda ze mnie ta mnie będzie :( nie ten czas ... może kiedy indziej ... pewnie innym autem :(

This post was sponsored by letter ///M like Maciek ;)

Piotr_1 
Tempiciel sekund

Wysłany: 2005-10-30, 17:37   

Rozważę tą propozycję, zadecydują finanse. Bardzo chciałbym się pojawić, ponieważ tor najbardziej mnie i ją kręci :) Pancin, zamieść OS jak najszybciej !
E30 M332 1991........ ....U__________\

Pancin 

Wysłany: 2005-10-30, 22:12   

SmasherE30 napisał/a:
samochody turbo tak jak w KJSach liczone jako 1,4 pojemności bazowej?
ehhh ... szkooda ze mnie ta mnie będzie :( nie ten czas ... może kiedy indziej ... pewnie innym autem :(

Nie jako 1.4 tylko jako 1.7. Jako 1.5 liczy się turboklekoty.

SmasherE30 
Coś tam wiem

Wysłany: 2005-10-30, 23:42   

oo to dobrze ... będzie walka ... przybliż nam miejwięcej stawkę ale nie kierowcami ale auami i ich specyfikacją ... bo coś mi się wydaje że wśród nas to raczej nie ma nikogo kto byłby w stanie prowadzić wyrównaną walkę :roll:

Pancin 

Wysłany: 2005-10-31, 14:24   

SmasherE30 napisał/a:
oo to dobrze ... będzie walka ... przybliż nam miejwięcej stawkę ale nie kierowcami ale auami i ich specyfikacją ... bo coś mi się wydaje że wśród nas to raczej nie ma nikogo kto byłby w stanie prowadzić wyrównaną walkę :roll:

Może i nie ma wielkich szans wyjęcia generalki w aucie RWD, ale jak napisałem wcześniej, jeżeli byłoby minimum 5 takich aut zgłoszonych, to stworzę osobną klasę RWD. I wtedy jest inna zabawa.

SmasherE30 
Coś tam wiem

Wysłany: 2005-10-31, 16:43   

no tak ale jakieś prosie też jest RWD :idea:
dlatego pytam czy przyjeżdżają na tę próbę auta z którymi jest szansa powalczyć? :roll:

jurek 

Wysłany: 2005-10-31, 18:18   tor kielce

witam ,chcialbym poprosic o wiecej szczegolow takich jak czasowka ,koszta,dlugosci prob,jestem bardzo zainteresowany wyjazdem choc nigdy wczesniej nie startowalem BMW :)

Pancin 

Wysłany: 2005-10-31, 18:26   

Pętla (S1 + S2) ma ok. 3 km. Tą pętlę przejeżdżamy 3 razy. Tak jak napisałem w poście wyżej. Koszt startu to 40zł dla członków AK kieleckiego oraz 60zł dla pozostałych zawodników. W zawodach startuje zwykle ok. 40 - 50 załóg. Głównie są to auta FWD. Jak pokazują ostatnie statystyki "czterołapów" mamy zwykle ok. 4-6 szt. Startuje też regularnie człowiek z Radomia w 318is i kolega z Kielc w E34 M5. Zapraszam serdecznie. Jak raz przyjedziecie to wejdzie Wam w krew. :)

speed 
Michał

Wysłany: 2005-11-02, 22:15   

Brzmi interesujaco, nawet bardzo, szczegolnie chetnie zobacze to E 34 M5 w akcji :twisted:

Every man dies... But not every man really lives...

Piotr_1 
Tempiciel sekund

Wysłany: 2005-11-08, 16:14   

Tutaj jest opis:
http://scyzzor.com/?page=zapowiedzi_opis&id=36
E30 M332 1991........ ....U__________\

PAWEŁ M5
[Usunięty]

Wysłany: 2005-11-09, 00:29   

m5 e34 nie będzie za puzno się dowiedziałem czy cos będzie , auto ma rozebrany silnik czekam na części prawie miesiąc szkoda za tydzien powinien jezdzić , może kiedyś przyjedzie Wróbel z tylnim napędem to powalczę z nim podobno jest najleprzym w polsce specjalistą ;auta z tylnim napędem nie mają szans z Lancerami i Subaru za ślisko i za kreto jest na naszym torze a te klasy nie dla bmw , a to szkoda że teraz osobna klasa na super oesie była okazja nie raz i mogło by być więcej zawodników z tylnim napędem

piotrek HGT
[Usunięty]

Wysłany: 2005-11-09, 09:32   

Osobna klasa RWD to wynik rozmów z zawodnikami, którzy regularnie przyjeżdżają do nas na zawody.
Jeśli fani RWD tłumnie będą do nas przybywać jest szansa, że w przyszłym roku zorganizujemy, specjalnie dla nich, dodatkowo pojeżdżawkę driftingową i może jakieś zawody.

LUKAS 
Klubowicz

Wysłany: 2005-11-10, 23:05   

Wszystko fajnie, gdybym tylko nie pourywał poduch... :roll: :(