Wysany: 2004-06-11, 01:01 Kłopoty po skasowaniu inspekcji!!!!
Skasowałem inspekcje olejowa w e 34 i zadowolony widzac ze wszystkie zielone diody sie świecą zamknelam maske i do domu. Po jakiejs godzinie czy dwóch wsiadam do samochodu a tu :cenzura: po przekreceniu kluczyka zapalaja sie wszystkie kontrolki tak jak powinno być ale jak chce uruchomić silnik to nic sie nie dzieje. Insp[ekcje zrobiłem dobrze bo nierobiłem tego pierwszy raz!! Pomóżcie!!!
Pomg: 11 razy Doczy: 19 Mar 2004 Skd: Warszawa Skorosze
Wysany: 2004-06-11, 01:27
A ja wtrące pytanko:
Jak pojadę do warsztatu ze złączem diagnostycznym i koleś sprawdzi mi komputerek to będzie mógł równiez skasowac mi inspekcje? Jakieś warunki?
Wysany: 2004-06-11, 01:33
niewiem ale to dziecinnie proste robiłem to wiele razy i nic sie nie stało!!! jak chcesz daj meila to Ci prześle instrukcje
Anonymous Go
Wysany: 2004-06-11, 01:34
już działa rozładował sie akumulator i wszystko było ok ale rozrusznik niechciał sie krecić podładowałem i oki!! POZDRAWIAM
W beemkach były dwa rodzaje złącza diagnostycznego. Stare i nowe. Ciekaw jestem które z tych dwóch obsługuje ta zabawka. Bo w to że obydwa, to jakoś nie wierzę. No chyba że są jakieś przejściówki
_________________ Nie prosta, lecz zakręt jest wyzwaniem ...
Ja za jedyne 199 zeta nabylem na allegro BMW Interface , kasuje olej i inspekcję , można odczytywać wszystkie błedy ,można zidentyfikować jaki jest zamontowany DME i tylko jest jeden minus - trzeba mieć laptop.
Ale zabawka też przednia - no i wygląda ta praca jak regulacja motoru w F1.
pozdrawiam - henry
_________________ HENIEK
Klubowicz
BMW E30 325i (szpera 3,25) z s50b32 - made by MGarage &(suspension) Lukas Performance !
Ale będzie jeszcze coś.......!!!
Akurat przynioslem sobie do "komputra" cały kpl.,żeby Ci go opisać.
Zestaw zawiera:
1.Interfejs wielkości mniej więcej pudelka zapalek z dwoma złączami RS 432
2.Przewód od komputera do interfejsu -dł.ok.1,5 m
3.Łączówka od interfejsu do złącza diagnostycznego w silniku -wychodzą z niej 4 luźne ,kolorowe przewody ,które należy wcisnąć w odpowiednie styki ( po wciśnięciu połączenie jest pewne)
4.Jeszcze jedna łączówka od interfejsu do gniazdCOM1 i COM2 w komputerze( to do oprogramowania CarSoft dla diagnozowania m.in.ABS-u, sterownika skrzyni biegów i poduszki powietrznej)
5.Płyta CD z oprogramowaniem BMW Scanner i CarSoft
6.Instrukcja obsługi w postaci 2 kartek formatu A4
Robilismy z kolegą sprawdzenie jak to działa ,skasował sie "olej" ,skasował się "zegar" przeglądów rocznych i nie wiem dlaczego świeci mi się jeszcze "inspection".Nie zwróciłem na to uwagi i operację powtórzę za tydzień jak "wydębię" służbowego notebooka żony.Wtedy napiszę resztę.
W instrukcji jest pokazane złącze diagnostyczne to nowe , po 1986 r., a w opisie jest uwaga ,że program umożliwia odczyt błędów zapisanych w pamięci nieulotnej komputera i ich kasowanie.
Na razie tyle - pozdrawiam - henry
PS.ponieważ do stolicy jest blisko,jak chcesz mogę Ci te zabawkę przesłac do przetestowania zaraz po tym jak zrobię "operację" u siebie
_________________ HENIEK
Klubowicz
BMW E30 325i (szpera 3,25) z s50b32 - made by MGarage &(suspension) Lukas Performance !
Ale będzie jeszcze coś.......!!!
Dobre za ponad 100zl wlozyli w obudowe zwyklą zwore załączaną poprzez przycisk.
Rozbieralem cos takiego i doslownie jest tam zwykla zwora zalaczana na kilka sekund. Chyba prosciej kupic 20cm druta(moze byc izolowany ale koszty wzrosną )