Wysany: 2005-11-04, 20:29 centralny zamek w e30 na pilota
witam
wlasnie jestem w trakcie walki z zamkiem centralnym
chce przerobic na sterowanie z pilota
no wiec walcze juz tak z gamoniem tydzien
spalilem jeden sterownik, teraz jest podlaczony drugi ale ciagle nie moge dojsc do ladu (pisze ze ja nie moge ale tak na prawde to ja tylko pomagam )
no wiec na stronie faceta ktory sprzedal mi zdalne sterowanie centralnym bylo napisane ze e30 ma zamek centralny sterowany masa, ale kiedy podlaczamy wszystko zgodnie ze schematem sterowania masa nic sie nie dzieje...
jak na razie doszlismy do tego ze udalo nam sie podlaczyc tak ze zamyka z pilota, ale juz nie otwiera, przy probie otwarcia juz sie cos zwiera.
pytanie: jakie sterowanie zamka jest tak na prawde w e30?
czy ktos juz przerabial sterowanie zamkiem z pilota w e30 ?
czy macie jakies doswiadczenia w tej sprawie ?
obiecuje ze w zamian za pomoc, zrobie takie male how to na podstawie swoich doswiadczen ze zdjeciami oczywiscie
ja jak podlaczalem to jeszcze osobny przekaznik do tego mialem i dopiero z nim podlaczam sie pod sterownik centrlanego, sterowany jest masa, 6,9 otwiera, 7,8 zamyka z tego co pamietam...
przekaznik ze stykiem normalnie otwartym NO(czerwony) 2 szt
diody z tego co pamietam 1k,ale ludzie z elektronicznych sa pomocni
i u mnie wszystko smiga...
jedno z ciegien (nie wiem jak sie to odmienia) zahaczalo sie od sordka w boczek drzwi (tapicerke) i auto sie ladnie zamknelo ale nie chcialo sie otworzyc bo blokowalo silownik master, nie umieim tego dokladnie wytlumaczyc
_________________ Pozdr. Łukasz
Renault Espace 2.0dci '07
Peugeot Partner 1,9d '99
Fiat 126 '99
Baur TC2 '86