Wysany: 2005-11-11, 12:23 Wymiana miski olejowej małej(dolnej) i dużej(górnej) w m40
Hejka wczoraj rozwaliłem miskę olejową w bmw e30 316 m40. Niestety pękła ta dolna i i górna, muszę obie wymienić. Mam pytanie czy dużo jest z tym roboty i czy bez kanału sobie poradzę podnosząc przód na lewarku. Jak ktoś to robił niech dokładnie opisze jak najlepiej dokonać tej wymiany.
da się to zrobić tylko na podniesionym przodzie ale gwarantuję ci że napewno będziesz miał całą głowę w oleju 8)
lepiej na kanał... uwierz mi: olej ciężko schodzi z twarzy i z włosów...
Potrzebne jest lewarek dwie kobyłki i klucz nasadka 10 z tego co pamietam i jedziesz - zadnaje filozofi nie ma.
Loko misu a skad ma byc ten olej jak miska dziurawa 8) 8) 8)
_________________ Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie.
Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny.
hehe no zawsze kapie jakaś kropelka... i to nie tak jak przy wymianie oleju ze tylko z jednej dziurki... tylko z całego silnika... i jestem pewiem że chwila nieuwagi i napewno dostaniesz w oko na kanale po prostu jest wygodniej kontrolować kropelki atakujące cię zewsząd 8)