BEEMKA - KLUB Strona Gwna BEEMKA - KLUB

HomeHome  PortalPortal  KontaktKontakt  RegulaminRegulamin  Mapa GoogleMapa Google  AssistanceAssistance
KlubowiczeKlubowicze  FAQFAQ  SzukajSzukaj  UytkownicyUytkownicy  GrupyGrupy  
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Nastpny temat
jakie wstawić mocne żarówki do soczewek ???
Autor Wiadomo
Menel 

Pomg: 10 razy
Doczy: 23 Lis 2004
Skd: Warszawa-praga
Wysany: 2005-11-13, 22:41   jakie wstawić mocne żarówki do soczewek ???

bylo juz ale potrzebuje nowych informacji...moze jakies nowosci weszly...
jaki model,typ i firme zarowki wlozyc do soczewki aby lepiej swiecila..pisaliscie ze zamiast 55w wkladaliscie 100 i bylo oki..[CENZURA MODERATORA]
najwazniejsze aby mi dobrze droge przede mna oswietlaly 8)
i bez jakis festyniarskich niebieskich podrobkowych podpowiedzi :lol:

MOD: Ostrzeżenie dla ciebie chłopaku !!

urbi 
SilaDrzemieWBemie

Pomg: 4 razy
Doczy: 19 Mar 2004
Skd: Krakow/Tbg
Wysany: 2005-11-13, 22:43   

to sie posypia obelgi teraz na menela za to jego "[CENZURA]" :P
szczerze mowiac to sam musze wymienic zarowki w soczewkach bo widze 2 metry przed soba i TYLE !
jakie sa dobre zarowki ? co polecacie ?
sa chyba jakies ultra biale - fajne to to ? dobrze swieci ?
HELP :P

Menel 

Wysany: 2005-11-13, 22:53   

napisalem ze wali mnie bo ustawie sobie lampy tak aby swiecily w ziemie a nie prosto..poprostu chce aby mi dobrze oswietlaly droge i nie nabiore sie na napisy na zarowkach w stylu 50% wiecej bieli itd :mrgreen:
wiem tez zeby bezpiecznik na wiekszy zmienic...sreberko tez sie juz nie wypali w lampie bo lampa jest black... 8)
zadne ksenony itd tez mnie nie interesuja...
piotrek z krakowa cos na pw napisal mi o "55 white philips " hmmm?

ps...uwaga dla wszystki: slowo "wali mnie" jest slowem nie cenzuralnym na tym forum i sadze ze nie mozna go uzywac...hmmale dlaczego to nie wiem bo to zadne przeklenstwo idt..ale tak juz jest wiec uwazajcie ..bo ja sie np.baardzo zdziwilem i juz grzecznie nie bede tego slowa uzywac
pozdr
Ostatnio zmieniony przez Menel 2005-11-13, 22:56, w caoci zmieniany 1 raz  

nokerman 
ostatni mohikanin

Pomg: 21 razy
Doczy: 22 Mar 2004
Skd: Puławy
Wysany: 2005-11-13, 22:54   

wkłądanie żarówek 100W do lamp to (jakby łukasz powiedział) Druciarstwo !! !

efekty są krótkotrwałe i powodujące uszkodzenie całego zespołu oświetlenia
wyższa moc -> wyższa temp -> szybsze wypalanie -> szybsze zużycie rastrów -> oślepianie tych z naprzeciwka itd itp

jednym słowem Bezsens

chcesz lepiej widzieć -> kup dobre markowe żarówki 55W

żadnych nowości raczej nie ma 0 a jeśli są to te z różnego rodzaju poświatami :lol:

E30 325iA 1987r. Coupe :mrgreen: Spritmonitor.de
E39 528iA 1999r. Touring :mrgreen: Spritmonitor.de
E61 530dA 2005r. Touring :mrgreen: Spritmonitor.de
«Nigdy Nikogo O Nic nie Proś Sami Przyjdą Sami Dadzą»

Piotrek 
LudwikIIISpryskiwacz

Pomg: 1 raz
Doczy: 17 Kwi 2005
Skd: /K/R/A/K/O/W/
Wysany: 2005-11-13, 22:58   

Menel ja mam jakies zarówki `zenony` z carefoura za 39 pln 55W :D naprawde dają ładne mocne białe swiatło , ja jestem z nich zadowolony.

urbi 
SilaDrzemieWBemie

Wysany: 2005-11-13, 23:23   

napisales menel ze sa black i sie nic nie wypali a przeciez jeszcze jedno lustro masz w soczewce !
poleze jutro w sklep ui zapytam co polecaja
chcial bym jasne biale swiatlo - narazie mam ciemne i do d-y

menel - cena lansu - mamy black hella i gowno widzimy :D

nokerman 
ostatni mohikanin

Pomg: 21 razy
Doczy: 22 Mar 2004
Skd: Puławy
Wysany: 2005-11-13, 23:25   

odpowiedź masz TUTAJ

Ja bym obstawiał na Hella Blue Light 55W 8)

E30 325iA 1987r. Coupe :mrgreen: Spritmonitor.de
E39 528iA 1999r. Touring :mrgreen: Spritmonitor.de
E61 530dA 2005r. Touring :mrgreen: Spritmonitor.de
«Nigdy Nikogo O Nic nie Proś Sami Przyjdą Sami Dadzą»

urbi 
SilaDrzemieWBemie

Wysany: 2005-11-13, 23:32   

heheh wiem menel o tym doskonale !
te chodzace po chodnikach laski bywaja zgubne ! mozna sie latwo w tylek wpakowac temu co jedzie przed toba i wtedy jest problem :P a co do studzienek to mieszkam w malym miescie i znam juz praktycznie wszystkie na ktore musze uwazac :D

szukalem na allegro zarowek i sa te co mowi noker w oprawce H1

http://www.allegro.pl/show_item.php?item=70910149

a jesli nie te to co innego ?

ps. sadze ze w slowach "wali mnie" nie ma nic zlego ! mod jest troche chyba przedrazliwiony dzis ! nie jest to jakies chamskie, niekulturalne slowo ktore kogo kolwiek moglo urazic, z reszta forum nie odwiedzaja 5 letnie dzieci wiec wybaczcie ...
pozdro

Menel 

Wysany: 2005-11-13, 23:37   

ja znalazlem takie..to na przyszlosc dla innych..
sadze ze jak henry poleca to napewno biore... 8) http://www.allegro.pl/show_item.php?item=72203602

ps.sorry te co wkleilem to H4 a powinny byc H1 wiec ten link urbiego jest poprawny 8)

Piotrek 
LudwikIIISpryskiwacz

Doczy: 17 Kwi 2005
Skd: /K/R/A/K/O/W/
Wysany: 2005-11-13, 23:52   

Cytat:
REGULAMIN FORUM

6).Uprawnienia administratorów/moderatorów:

1). Administratorzy/moderatorzy/naczelni sprzątacze wszystkie decyzje podejmują autorytarnie

Amen :D

Co do słowa wali mnie to nie było ono bezposrednio do nikogo zwrócone , tylko do zaistniałej sytuacji więc...

Ps.Byłbym jako użytkownik skłonny poprosic Modów do podpisu po edycji wtedy mozna sobie to przedyskutowac na pw.

Bruner 

Pomg: 16 razy
Doczy: 16 Lip 2004
Skd: Tczew
Wysany: 2005-11-14, 00:05   

Menel widze ze szybciej edytujesz niz ja odpisuje :wink: W takim razie przemilcze to co usuniete :)
Sugerujesz ze noker nie jest rownym gosciem? :wink:
E30 318i Touring '92
E30 325e '86
E30 320i '90

HyenoX M42B18
[Usunity]

Wysany: 2005-11-14, 00:59   

nokerman napisa/a:
wkłądanie żarówek 100W do lamp to (jakby łukasz powiedział) Druciarstwo !! !

efekty są krótkotrwałe i powodujące uszkodzenie całego zespołu oświetlenia
wyższa moc -> wyższa temp -> szybsze wypalanie -> szybsze zużycie rastrów -> oślepianie tych z naprzeciwka itd itp

jednym słowem Bezsens

chcesz lepiej widzieć -> kup dobre markowe żarówki 55W

żadnych nowości raczej nie ma 0 a jeśli są to te z różnego rodzaju poświatami :lol:

buhahahaaa,
co za bzdury , od ponad 2 lat jezdze i mam zalozone 4 x 100 W i jest wszystko ok z lampami. A jak sie ma zle ustwione swiatla to i 55W bedzie oslepiac

henry 

Pomg: 6 razy
Doczy: 20 Kwi 2004
Skd: Kielce
Wysany: 2005-11-14, 20:06   Zarówki

....Witam ! Nawet nie czytalem pierwszej strony dyskusji o żarówkach , domyślam się ,ze chodzi o 55 W kontra 100 W.

Krótko - Zostawcie 100 W najlepiej w sklepie. Proponuje H1 Hella - Blue Light 55 W - efekt murowany i trwałość też , sprawdziłem więc polecam. Pozdrawiam - henry
Ale będzie jeszcze coś.......!!!

urbi 
SilaDrzemieWBemie

Wysany: 2005-11-14, 20:38   

henry juz takie kupilem - zarowno dla siebie jak i dla Menela :]
za pare dni powiemy co i jak :)

henry 

Wysany: 2005-11-14, 21:51   żarowki

.......ccieszę sie ,że macie juz z Jackiem takie i naprawdę szczerze jestem ciekaw Waszych opinii - śledzę temat - pozdrawiam - henry

MrKrYH_e34 

Doczy: 24 Sie 2004
Skd: Turek- Poznań
Wysany: 2005-11-15, 09:38   

Dokladnie dolacze sie do tego co pisal noker .. ja wkladalem kiedys do siebie 100W H1 i po jakichs 2 dniach zawsze ktoras siadala !! ! albo lewa albo prawa .. kolega zrobil tak samo ale mu potopilo mocowania zarowek .. wiec raczej bym nie polecal wkladac duzo mocniejszych ...

Jakub316 

Doczy: 16 Pa 2004
Skd: Halinów
Wysany: 2005-11-16, 16:31   

Ja bym zaproponował Wam żarówki OSRAM ( do mod. : nazwa taka co poradzić) serii COOL BLUE. Ładnie świecą, i dalej niż zwykłe H1. Światło jest białe z deliktną niebiską poświatą. http://www.allegro.pl/show_item.php?item=72536730

Mozna by też spróbować OSRAM SILVERSTAR, towar ostro reklamowany ostatnio w różnych mediach, może ktoś takie już montował to niech sie wypowie http://www.allegro.pl/show_item.php?item=71335941

henry 

Wysany: 2005-11-16, 21:18   żarówki

Piotruś ! Kupuj na allegro , nie będziesz stał pod sklepem !! Mogę powiedziec na 100 % ,że żarówki Osram Cool Blue są przereklamowane pod względem wielkości strumienia świetlnego i barwy światła. Hella Blue Light są zdecydowanie lepsze. Miałem - to wiem co piszę. PZDR - henry

SMS
Poszukaj zanim napiszesz !!!

Doczy: 21 Kwi 2005
Skd: Warszawa
Wysany: 2005-11-16, 23:25   

Panowie!
Nie kombinujcie jak koń pod górę!
Wracając do tematu:
W E30 i E34 są takie same lampy. Widziałem już dwie "bejce" z załatwionymi światłami przez żarówki 100 W - nastąpiło wypalenie odbłyśników, do tego stopnia że zmienił się ich kształt. Nie zakładajcie drogich żarówek - najprawdopodobniej macie właśnie wypalone lub brudne odbłyśniki wewnątrz. Wystarczy wykręcić wkład i go wyczyścić, a gdy są wypalone można dobre używki kupić za 30-50 PLN/szt. , czyli koszt porównywalny do dobrych żarówek.
W obu Samochodach (mój i kumpla) wymieniliśmy odbłyśniki i wsadziliśmy żarówki za 9 zł z Tesco - i nareszcie WIDAĆ!!! Dla dwóch samochodów koszt zamknął się w 150 zł i łącznie godzinką pracy.

Deyna
[Usunity]

Wysany: 2005-11-18, 22:10   

100W Żarówki to pozorny zysk. Przez montaż takich żarówek obciąża się dodatkowo całą instalację elektryczną lamp, nie tylko je same. W najgorszym wypadku kończy się takie 'ulepszenie' pękniętym reflektorem, kiedy zimna woda chlapnie na rozgrzane szkło....

Najlepszym rozwiązaniem wg mnie są żarówki (55W) Philips typu PREMIUM +30 lub 50% światła (nie pamiętam) - wbrew pozorom to działa i daje bardzo jasne białe światło !! !

Jednak na okres jesienno-zimowy polecam Philips (55W) ALLWEATHER (chociaż dawno w sklepach ich już nie widziałem). Są to żarówki dające światło barwy żółtej selektywnej przechodzącej w lekko fioletową, których wyższość polega na tym, że ich światło nie gubi się tak jak czysto białe we mgle , na śniegu czy na mokrej jezdni...

'Blue lighty' też są niezłe pod warunkiem, że znanego producenta, a nie z tesco malowane akwarelkami...

Pzdr

REMUS
[Usunity]

Wysany: 2005-11-19, 02:40   Re: Zarówki

henry napisa/a:
....Witam ! Nawet nie czytalem pierwszej strony dyskusji o żarówkach , domyślam się ,ze chodzi o 55 W kontra 100 W.

Krótko - Zostawcie 100 W najlepiej w sklepie. Proponuje H1 Hella - Blue Light 55 W - efekt murowany i trwałość też , sprawdziłem więc polecam. Pozdrawiam - henry

CIEKAWY JESTEM JAK DLUGO POŚWIECĄ BO TE CHIŃSKIE CZY KOREAŃSKIE TO ŚWIECĄ ALE 1 MIESIĄC.

duchPW
[Usunity]

Wysany: 2005-11-19, 03:00   

ja mialem osram silwer wision (czy jakos tak) + 50% i swiecily na prawde super - oczywiscie 55W (chcialem napisac zajebiste, ale skoro nie wolno uzywac wyrazow :wink: )

osobiscie uwazam, ze te zarowki z poswiata niebieska pasuja trocje do WT, ale i tak sa lepsze od zielonkawych :wink:

buni 

Pomg: 2 razy
Doczy: 21 Kwi 2005
Skd: WAWA
Wysany: 2005-11-22, 15:11   

moze ktos wie gdzie w wawie kupie hella h1 blue light ?

Przemass 

Pomg: 5 razy
Doczy: 08 Wrz 2005
Skd: Zielona Góra
Wysany: 2005-11-22, 20:58   

A ja niedawno zakupiłem tak na szybko 55w blue coś tam firmy tesla, z tego co wiem to firma czeska ale na opakowaniu made in germany, były jeszcze + 50%, efekt sredni jak dla mnie jedni mówią że jest kosa mi jakoś za krótko świecą lecz kolega Artur C. poleca odwiedzić stacje diagnostyczną w celu ustawienia lamptak w celu usunięcia tej krótkości świecenia oczywiście a nie ogólnej poprawy świecenia. MOD A....c.

Artur C. 
Zawsze naprawić!

Pomg: 37 razy
Doczy: 31 Sty 2005
Skd: Lubuskie - Cybinka
Wysany: 2005-11-22, 21:41   

Osobiście uzywam zarówek Pfilips Vision Plus +50% i uważam ze mam fajne oświetlenie z przodu pozatym soczewki są wrazliwe na zabrudzenia a dokładniej jesli zabrudzą się szkła reflektora to drastycznie zmniejsza się ilosć swiatła enitowanego przez lampę wady tej nie miały zwykłe lampy które miałem wcześniej (czytaj - w orginale zgodnie z rocznikiem).

Wywietl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie moesz pisa nowych tematw
Nie moesz odpowiada w tematach
Nie moesz zmienia swoich postw
Nie moesz usuwa swoich postw
Nie moesz gosowa w ankietach
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do: