Wysany: 2005-11-22, 09:00 Baczek a po nim klikanie z tyłu 325e!!!
Witam wszystkich jest to moj pierwszy post bo od niedawan jestem posiadaczem e-30 325e a dokladnie od wczoraj Wyjechalem zeby przetestowac na prostej jest dzik niesamowity, chcialem zakrecic baczka bo wkoncu samochod z napedem na tyl, najpierw niechial pojsc,a jak juz poszedl dymek z opon to cos zaczelo klikac z tylu auta z prawej strony, z poczatku myslalem ze to kapec ale okazalo sie ze nie. Po przejechaniu kilkuset metrow przestalo
Pomg: 11 razy Doczy: 19 Mar 2004 Skd: Warszawa Skorosze
Wysany: 2005-11-22, 09:28
Podobnie było z autem Baura kiedy był ze mna Tomkiem i Lukasem w legionowie. Powywijał coś na pełną pytę i dyfer mu się chyba przegrzał bo zaczęło mu się sprzęgło ślizgać ... chyba wtedy powstały kosmiczne opory w dyfrze ... a kiedy za chwile zjeżdzał na bok to było słychac takie terkotanie jakby coś przeskakiwało... przypuszczam że ma to coś wspójnego ze zużytym dyferencjałem i starym olejem o niskiej już jakości... ale dokładnie nie wiem bo nie wiem jak to się dzieje
Poprostu dyfer ci napuchł trzeba poczekać aż ostygnie i dalej mozesz sie bawić Mój tydzień temu to samo miał a w teą niedziele juz był w niezłej kondycji
Ps. jak nie wyje za m ocno to sie nie przejmuj tym i zalej go dobrym olejem
a czy nie jest to oznaka,ze przy dalszych próbach takich zabaw dyferek się skonczy???
_________________ BIAŁE MOGĄ WIĘCEJ
...tylko i wylacznie bety;)
.......zeby tylko to terkotanie to nie były ukruszone zęby na ataku i kole talerzowym. "Przerabialem" to na tej drugiej marce i po dwóch miesiącach skończylo sie holowaniem i wymianą dyfra.....Objawy byly bardzo podobne - pozdrawiam - henry
_________________ HENIEK
Klubowicz
BMW E30 325i (szpera 3,25) z s50b32 - made by MGarage &(suspension) Lukas Performance !
Ale będzie jeszcze coś.......!!!
otoz to - szkoda ze wywalilem moj dyfer z 320i i nie zrobilem zdjecia - wlasnie pokruszyly sie zeby na ataku.
Go
Wysany: 2005-11-25, 17:38
Pare dni temu paliłem kapcie na skrzyżowaniu, i nagle łup stuki przy skręcie w prawo (brak przeniesienia napedu na prawe koło) fajnie sie to objawiało daje gazu ciągnie w prawo hamuje silnikiem ściąga w lewo gaz do dechy i na drugim biegu 40 km/h (a było 110km/h) wyjołem flansze ścieta załozyłem drugą i to samo. rozebrałem cały dyfer a tu koło zebate od mechanizmu różnicowego (to w które wchodzi flansza) zmielone- rozsypane