BEEMKA - KLUB Strona Gwna BEEMKA - KLUB

HomeHome  PortalPortal  KontaktKontakt  RegulaminRegulamin  Mapa GoogleMapa Google  AssistanceAssistance
KlubowiczeKlubowicze  FAQFAQ  SzukajSzukaj  UytkownicyUytkownicy  GrupyGrupy  
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Nastpny temat
E21
Autor Wiadomo
Go

Wysany: 2004-06-18, 20:12   E21

licze na to ze ktos bedzie z Was tu wiedzial...
nie bede nic sugerowal ale wiec poddaje Waszej ocenie...
rekin trojeczka 323 czy wystepowal ze skrzynia tylko V biegowa czy IV tez?dosc wazne jak dla mnie a na E21 nie chce zamieszczac posta bo z tamtad posrednio mam to info...

Miki 

Pomg: 1 raz
Doczy: 11 Kwi 2004
Skd: z kreskówki ;)
Wysany: 2004-06-18, 20:14   

Wedlug mnie nie było 323 z czworka ale mogę sie mylić :wink:

Go

Wysany: 2004-06-18, 20:19   

i tu wlasnie tez sa moje obawy... gosc mowi ze mial 323 z IV ale kurfa jakim cudem? zaden :idea: nie przychodzi mi do glowy moze jakiegos cudaka mial...
problem mam w tym ze od niego chce kupic wal bo twierdzi ze jest od 323 ale mowi ze od skrzyni IV a ja mam swoja podejrzewam piatke!! bo tak mowil partacz-sprzedawca

Miki 

Pomg: 1 raz
Doczy: 11 Kwi 2004
Skd: z kreskówki ;)
Wysany: 2004-06-18, 20:44   

Z tym że ja swoja odp. napisałem po tym jak kiedys sam szukałem skrzyni do rekinka 1,6 Wtedy gdzieś na jakims forum dostałem info o skrzyniach w beemkach ale dane te gdzies przepadly i nie mam szans na odnalezenie...

Cytat:
a ja mam swoja podejrzewam piatke!! bo tak mowil partacz-sprzedawca

a możesz to wyjaśnić??? Nie wiesz co masz za skrzynie w aucie???

Go

Wysany: 2004-06-19, 03:04   

kurde kupilem bryke od goscia z koszalina on mial BMW kilka przynajmniej z tym ktorym gadalem to mial 3 6,7 i jeszcze inna 3 dostalem do niego silniek 2.5 ete do bagaznika i skrzynie rownierz wiec nie wiem jaka jest skrzynia od 323 czy IV czy V ja mam u siebie skrzynie V ale od E30 i silnik tez pochodzi od E30 moj blad ze zaufalem kolesiowi bo bym pojechal z nim na generalne sprawdzenie i pewnie by wyszlo wszystko... tylko ze tak raz, jestem studentem i nikt do auta mi zlotowki nie dolozyl to byly ciezko zatyrane pieniadze i poniewaz sam bym studentowi czegos takiego nie sprzedal to myslalem ze trafilem na rownie uczciwego sprzedawce zwlaszcza ze sie umowilem ze jak cos bedzie nie tak to przyjezdzam i kaske zwraca a ja autko, ale niestety tylko z uczciwymi ludzmi idzie tak zalatwiac sprawy... co do podpory to sie oberwala po 3 dniach od kad ja go mam nie wiedzialem ze wal jest przymocowany na podkladkach... genralnie z roboty partaczy jestem nie zadowolony ale jak do dopracuje to mam nadziej ze bedzie laleczka... troszke mu poswiece czasu i pracy a co za tym idzie i pieniedzy ale mam nadzieje ze reszta jest choc nie ztyrana

skała323
[Usunity]

Wysany: 2004-06-19, 11:46   

witam,z moich wiadomosci moge powiedziec ze w e21 były montowane skrzynie:316,318 IV i V biegowe 320 IV biegowe a w 323 IV biegowe oraz V biegowe z odwrotnymi przełorzeniami czyli 1 do tyłu.pozdrawiam

Go

Wysany: 2004-06-19, 20:17   

a poniewaz wiem ze kolega sie zna...to mam do Ciebie drogi kolego jeszcze jedno pytanie czy wal od IV podejdzie mi do mojej skrzyni od 323 E21?

mateo

Doczy: 06 Cze 2004
Skd: poznan
Wysany: 2004-06-19, 23:26   

czesc mam opryginalna instrukcje obsługi od E21 (jaka jest dodawana do kazdego nowego auta)
I w niej jest że 323i
miały
-skrzynie IV
-skrzynie V econo z nadbegiem, układ biegów normalnie
-skrzynie V sport z krótszymi przełożeniami, z jedynką do tyłu
-skrzynie automatyczną

Instrukcja (tak jak mój rekin) jest z listopada 81
Wał nie bedzie pasować w skrzyniach IV jest dłuższy niż w V

Go

Wysany: 2004-06-20, 10:55   

no to zajebardzo przyjemnie :evil: :cry: pozostalo mi poszukac dalej takiego ustrojstwa!! myslalem ze po niedzieli bede mogl juz oddac samochodzik do robienia :(

Wywietl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie moesz pisa nowych tematw
Nie moesz odpowiada w tematach
Nie moesz zmienia swoich postw
Nie moesz usuwa swoich postw
Nie moesz gosowa w ankietach
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do: