Wysany: 2005-11-30, 17:25 zagotowała się woda w 1.6 m40 czy przegrzałem silnik?
Koledzy czy możliwe że przegrzałem silnik? mialem dzisiaj taką sytuację wjechałe mna stacje ręczno wrzucilem 6zł więc 6 minut wyszedlem zaczolem myć samochod umylem wsiadam a tam temperatura na max az mi sie nogi ugiely zjechalem tylko z myjni otwieram mache a tam korel luźno i wody brak...poszedlem kupilem plyn zalałem go od nowa i narazie nie dzieje się zrobiłem już 70 km i wskazuwka nie zmieniala pozycji była na środku..czy ktos wie co mogło być tego przyczyną ? i dlaczego mi się zagotowała ta woda?
hehe z tego co kolega napisal wynika ze na goracy silnik byl wlany mam nadzieje nie zimny plyn jesli wiatrak nie zahulal to pewnie wiatrak nie dziala .. jesli chcesz qpic wiatrak to mam urzywaczke oryginalna od 320
A to czy sie przegrzal hmm mysle ze wyjdzie za jakis dluzszy czas .. jesli teraz nie wyszlo .. gdy wlales zimy plyn do goracego silnika mogla peknac np glowica jak u darka 735 nikt w silniku nie siedzi ale miejmy nadzieje ze nic sie nie stalo !
PS gdyby cos sie stalo z silnikiem to posiadam caly silnik 1,6 za grosze oczywiscie z papierami pozdrawiam .. badz dobrej mysli
_________________ Systemy alarmowe, pozarowe, monitoring projekt, wycena Pisac PW
HyenoX M42B18 [Usunity]
Wysany: 2005-11-30, 19:10
jak jest zle to beda objawy np:
- zwiekszał sie bedzie poziom oleju w misce olejowej a bedzie ubywac plynu w chlodnicy (zobaczysz za jakis czas)
przerabialem pekniecie glowicy w m20b25 wiec dziekuje za to;) ale nieweim raczej nie pekła zrobilem troszke km juz i oleju nie przybywam masła w oleju niema. Jak odkrecam plynu nie wywala wiec jestem dobrej mysli. dzieki koledzy za odpowiedz.