BEEMKA - KLUB Strona Gwna BEEMKA - KLUB

HomeHome  PortalPortal  KontaktKontakt  RegulaminRegulamin  Mapa GoogleMapa Google  AssistanceAssistance
KlubowiczeKlubowicze  FAQFAQ  SzukajSzukaj  UytkownicyUytkownicy  GrupyGrupy  
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Nastpny temat
Problem ze sprzęgłem e28
Autor Wiadomo
Go

Wysany: 2005-12-02, 16:45   Problem ze sprzęgłem e28

Mam tego typu problem, że teraz jak zaczęły się mrozy to jak wsiadam do auta po nawet kilku godzinach to jest spory problem żeby wrzucić jakikolwiek bieg, poza tym auto nawet przy wciśniętym na max sprzęgle lekko się toczy czyli wiadomo o co chodzi. Możliwe że to zużyty płyn? Jak go wymienić, ewentualnie gdzie jest odpowietrznik itd, potrzebowałbym jak najwięcej info. Z góry dzięki

Go

Wysany: 2005-12-02, 18:52   

hmmm przed chwilą pobejcowałem z 20 km po mieście (światła, skrzyżowania itd) i w takim momentach jest 100% dobrze, czyli tylko na rozgrzanym silniku i wszystkim dookoła silnika :lol: w pozostałych przypadkach zmarnięte na kość! Jeszcze pytanie: a czym wylewa się ten płyn?? Tzn którędy?

lokop e30 320i 
Tylko honorowo.

Doczy: 23 Mar 2004
Skd: Lubin-Haverhill
Wysany: 2005-12-02, 21:49   

A ja bym powiedzial ze plyn hamolcowy spuszcza sie jak najdalej od serwa czyli poprzez odpowietrznik kola najdalej oddalonego od pompy hamolcowej?

Go

Wysany: 2005-12-02, 21:55   

To załóżmy że chcę spuszczać płyn przy zacisku, to muszę chyba kontrolować żeby w zbiorniczku nie brakło płynu, tylko podpompować, jak już będzie brakowało to dolać, potem znowu pompowanie i dolewanie ciągle nowego płynu żeby w efekcie mieć jak najczystszy... Bo jak braknie w pewnym momencie w zbiorniczku to zrobi się syf i czeka mnie odpowietrzanie przy wszystkich kołach...

loko

Doczy: 19 Mar 2004
Skd: Wawka
Wysany: 2005-12-02, 23:54   

jak chcesz wymienic caly plyn to i tak musisz to zrobic przy kazdym kole. a jak tylko w sprzegle to masz silownik sprzegla przy skrzyni biegow. do niego dochodzi taki przewod jak hamulcowy i jest tam tez i odpowietrznik wiec zacznij od tego ale skoro na cieplym masz dobrze to ja bym stawial na pompę sprzęgła czyli to co masz pod pedałem. moze byc tak ze się tłoczek zesrał i jak jest wymarznięty to nie do konca trzyma cisnienie.

Go

Wysany: 2005-12-05, 16:07   

No i pięknie, chciałem odpowietrzyć to badziewie i zaraz po odkręceniu odpowietrznika zapowietrzyło się na amen... To się robi jakoś inaczej jak w układzie hamulcowym czy jak? Jak to odpowietrzyć teraz?

loko

Doczy: 19 Mar 2004
Skd: Wawka
Wysany: 2005-12-05, 18:10   

a tak tylko po prostu odkręciłeś odpowietrznik? gupiś? a od hamulcow tez tak po prostu odkręcasz? trzeba popompować sprzęgłem i wcisnąć je w podłogę i trzymać i wtedy odkręcić i dokręcić i znowu... jeśli sprzęgło samo nie odbija to trzeba ręką pompować dopoki tak nie odpowietrzysz ze samo będzie odbijać...

Go

Wysany: 2005-12-05, 20:17   

no od hamulców zawsze odkręcam i tyle...i odpowietrzałem już miliony razy i zawsze samemu sobie z tym radziłem... tutaj odkręciłem i przy otwartych drzwiach można sobie nawet ręką sięgnąć do pedała:) ale na nic to bo ledwo co odkręciłem, podpompowałem no i leci powietrze z płynem ciągle... hmmm potem zawołałem tate żeby pompował i zakręciłem w momencie jak wybijał płyn ale to ciągle jest pełne powietrza. Znajomy mówi że w takim wypadku robi tak, że odkręca całkowicie odpowietrznik i po około póltora godziny to samo wyleci i zostaje sam płyn. Tak czy inaczej jutro chyba na hol i do mechanika, przy okazji trzeba będzie pompe wymienić. Dzieki za odp.

Wywietl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie moesz pisa nowych tematw
Nie moesz odpowiada w tematach
Nie moesz zmienia swoich postw
Nie moesz usuwa swoich postw
Nie moesz gosowa w ankietach
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do: