Wysany: 2005-12-05, 09:31 HELP ME!!! zaryglowane drzwi.
Wczoraj chciałem otworzyć samochód jak codziń z pilota i nic usłyszałem tylko słumiony stukot centralki zamka i żaden z kołków się nie podniósł klapka wlewu paliwa tez zamknięta .
Z kluczyka nic klucz się przekręca i lewo i w prawo i nic po kilkunastu próbach stukanich i pukaniach w okolicę zamka drzwi kierowcy ustąpiły otworzyłem z klucza nie mogę wyciągnąć pozostałych kołków w drzwiach jak zamurowane z kluczyka zamek w prawych drzwiach daję się przekręcić w pozycję zamkniecia (lewo) w pozycję otwarcia (w prawo) za cholerę nie daję się przekręcić.
Udało mi też otworzyć kluczem bagażnik.
Pozatym odłaczałem centralkę alarmu od centralki zamka i nic to samo.
Nie mam już pomysłów teraz mam trzy drzwi zamknięte włacznie z wlewem paliwa
dzrzwi kierowcy natomiast otwarte po nie zamykają się ani z pilota ani z klucza. zamek obraca się bez problemów i w lewo i prawo a drzwi sie nie ryglują.
Dodam ze w sobote myłem samochód w niedziele rano działał w niedzielę wieczorem nie dał się otworzyć dzisiaj to samo. Aha samochód trzymam w garażu więc chyba nic nie mogło zamarznać a gdyby nawet to do dzisiaj by puściło (10 stopni na plusie)
Pytanie co się do cholery stało?
_________________ Jest piękna, cudowna, wspaniała i szybka, lubi jak naciskasz przyśpieszając wtedy wie jak ciągnąć..............paliwo ze zbiornika...to twoja beemka.
Siema!
Znam ten ból. W sobote autko otworzyłem ale już się nie dało zamknąć (niestety nie mam zamków także kluczykiem to sobie mogłem...) z tym, że moge normalnie kołki chować i wyciągać (siłowniki chodzą swobodnie). Ja mam walnięty sterownik centralnego więc może tan coś zobacz. Podłącz na próbe od kogoś jak możesz.
Pozdrawiam!
Niestety juz podłączałem inny sterownik i jest to samo
_________________ Jest piękna, cudowna, wspaniała i szybka, lubi jak naciskasz przyśpieszając wtedy wie jak ciągnąć..............paliwo ze zbiornika...to twoja beemka.
może ktoś zna patent na otwarcie tych cholernych drzwi w ten sposób odłczyłbym siłowniki i zobaczył co im faktycznie dolega.
wszystkie porady na PW - nie może być na forum ogólnodostępnych informacji jak "alternatywnie" otwierać beemki/inne samochody