BEEMKA - KLUB Strona Gwna BEEMKA - KLUB

HomeHome  PortalPortal  KontaktKontakt  RegulaminRegulamin  Mapa GoogleMapa Google  AssistanceAssistance
KlubowiczeKlubowicze  FAQFAQ  SzukajSzukaj  UytkownicyUytkownicy  GrupyGrupy  
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Nastpny temat
BMW TRENDS już w Empikach!
Autor Wiadomo
mikelodz
[Usunity]

Wysany: 2005-12-04, 23:32   BMW TRENDS już w Empikach!

Witam!
Z przyjemnością informuję,że na rynku ukazała się pierwsza Polska gazeta o BMW.Zapraszam do lektury i mam nadzieję,że będzie to gazeta,którą będziemy tworzyć razem.

Pozdrawiam
Michał Lewandowski
Ostatnio zmieniony przez mikelodz 2005-12-05, 00:48, w caoci zmieniany 1 raz  

SmasherE30 
Coś tam wiem

Pomg: 11 razy
Doczy: 19 Mar 2004
Skd: Warszawa Skorosze
Wysany: 2005-12-04, 23:35   

wiemy wiemy ... info już sie kręci gdzies indziej ...

This post was sponsored by letter ///M like Maciek ;)

BADYL 

Pomg: 5 razy
Doczy: 20 Mar 2004
Skd: *****
Wysany: 2005-12-04, 23:37   

gazeta wpadła mi dzisiaj w rece i powiem ze jak bedzie tworzona z ludzmi dla ludzi to bedzie gitara :)

BMW - radość z jazdy :)

pozdro

mikelodz
[Usunity]

Wysany: 2005-12-04, 23:55   BMW TRENDS

Witam!

Niestety jestem świadom,że popełniliśmy kilka gaf.Nie ma sensu się tłumaczyć bo fakt jest faktem, ale mam nadzieję,że ten drobny incydent, kóry sprostujemy, nie wpłynie na Waszą opnię. Z pewnością w jednym z numerów opiszemy chętnie Wasz klub.

Pozdrawiam
ML

duchPW
[Usunity]

Wysany: 2005-12-05, 00:01   

ile kosztuje ... nie ważne - jutro wybiorę się do empiku, zobaczę i ewentualnie zakupię
pozdro

mikelodz
[Usunity]

Wysany: 2005-12-05, 00:51   BMW TRENDS

Witam!

Gazetka na razie będzie ukazywała się w cyklu dwu miesięcznym, kosztuje 9.95zł. więcej info wkrótce na naszej stronie www.trends.com.pl

Pozdrawiam
ML

mikelodz
[Usunity]

Wysany: 2005-12-05, 01:13   BMW TRENDS

Administratora proszę o maila na adres lewandowski@trends.com.pl, wtedy wyślę newsletter.

Pozdrawiam
ML

Marek E30

Doczy: 24 Kwi 2005
Skd: Gliwice
Wysany: 2005-12-05, 12:11   

Jak będą wzmianki o beemka-klubie to ja kupuje! :wink:

E30 320i 88'
BMW - na granicy perfekcji!

Piotrek 
LudwikIIISpryskiwacz

Pomg: 1 raz
Doczy: 17 Kwi 2005
Skd: /K/R/A/K/O/W/
Wysany: 2005-12-05, 12:20   

jak dla mnie kicha, spodziewałem sie czegos innego....

HyenoX M42B18
[Usunity]

Wysany: 2005-12-05, 15:22   

Fajna gazeta bo naprzykład dowiedzialem sie ze e21 produkowane było w wersji 4-drzwiowej.

Błedy tak pospolite ze az trudne do wybaczenia.

Najpierw dobrze przejrze nastepny numer zanim kupie.

WujekDobraRada 

Doczy: 22 Mar 2004
Skd: K-lin
Wysany: 2005-12-05, 15:36   

Kupiłem - przeczytałem i jest masa byków - artykuły pisał chyba ktoś kto nie dokońca się zna na rzeczy (choćby te 4 drzwiowe e21 - w życiu takiego nie widziałem),no i opisy poszczególnych modeli 3 wg mnie po łebkach opisany. Mam nadzieje że się poprawią. Bo jak już ktoś coś robi to niech to robi DOBRZE. Wypuszczenie takiej gazety wiąże się z pewną odpowiedzialnością, artykuły w niej zawarte powinny być w pełni wiarygodne. 8)

Menel 

Pomg: 10 razy
Doczy: 23 Lis 2004
Skd: Warszawa-praga
Wysany: 2005-12-05, 16:25   

wg mnie gazetka jest dla dzieci w wieku 12-16 lat lub dla troche starszych czyli 17-20 ktorzy nigdy nie jezdzili beemkami lub raz sie przejechali i chca zrobic w przyszlosci jeden wielki festyn.
w nastepnym numerze bedzie pewnie e36 z lambodoors, inna z neonowym podswietleniem,nastepna z badlookiem do ziemi,przydalaby sie tez jakas z pasami ala viper lub z atrystycznymi malowidlami lub tez w kilku kolorach w stylu fast&furious.koniecznie reklama lamp ala lexus,wydechy ala mugen a na srodku duzy plakat dla fanow aby przykleic sobie w pokoju jakas fajnie ospoilerowana w riegerze e30tke z okraglymi halogenami stroboskopowymi.
pozdrawiam goraco 8)

HAMANN E30 
German-Style

Doczy: 26 Sie 2004
Skd: BYDGOSZCZ
Wysany: 2005-12-05, 16:30   

menel napisa/a:
wg mnie gazetka jest dla dzieci w wieku 12-16 lat lub dla troche starszych czyli 17-20 ktorzy nigdy nie jezdzili beemkami lub raz sie przejechali i chca zrobic w przyszlosci jeden wielki festyn.
w nastepnym numerze bedzie pewnie e36 z lambodoors, inna z neonowym podswietleniem,nastepna z badlookiem do ziemi,przydalaby sie tez jakas z pasami ala viper lub z atrystycznymi malowidlami lub tez w kilku kolorach w stylu fast&furious.koniecznie reklama lamp ala lexus,wydechy ala mugen a na srodku duzy plakat dla fanow aby przykleic sobie w pokoju jakas fajnie ospoilerowana w riegerze e30tke z okraglymi halogenami stroboskopowymi.
pozdrawiam goraco 8)

hehe dobre sprawozdanie :lol:
Ale żeś się uwziął na tego RIEGERA 8)
pozdroo :wink:

Marcin 
Nurburgring Fan

Pomg: 2 razy
Doczy: 10 Sie 2004
Skd: Katowice
Wysany: 2005-12-05, 17:18   

HyenoX M42B18 napisa/a:
Fajna gazeta bo naprzykład dowiedzialem sie ze e21 produkowane było w wersji 4-drzwiowej.

Błedy tak pospolite ze az trudne do wybaczenia.

Najpierw dobrze przejrze nastepny numer zanim kupie.

Jakby malo bylo tego to w tym samym artykule jest napisane, ze E21 323i jest zasilane gaznikiem i ze E21 w wersji Baur wyszlo 500.000 sztuk :lol: :lol: :lol:

RoboCop 
Morder...ator

Pomg: 17 razy
Doczy: 12 Maj 2005
Skd: TrójkątTrzechCesarzy
Wysany: 2005-12-05, 17:22   

to się nazywa- "trudne początki"...
może wydawca pochwali się z kim konsultował texty...
jeszcze nie kupiłem -ale kupie, chociażby dla IDEI :wink:

Menel 

Wysany: 2005-12-05, 17:57   

Cytat:
Ale żeś się uwziął na tego RIEGERA Cool

tak dla sprostowania zeby wszyscy wiedzieli to...mialem sam pelne ospoilerowanie riegera ale to bylo cos okolo 5 lat temu :mrgreen:
zeby nikt mi tu nie wyskoczyl ze cos gadam a nie sprawdzilem :mrgreen:
wtedy mialem tez aluminiowe dywaniki,neon pod schowkiem itd i wlasnie wtedy mi ktos zrobil fotke na jakims zlocie do jakies festyniarskiej gazety tuningowej :mrgreen:

Marek E30

Doczy: 24 Kwi 2005
Skd: Gliwice
Wysany: 2005-12-05, 18:02   

Kupiłem dzisiaj, no i niestety muszę podzielić wasze opinie :( Po co zagłębiać się w to co jest trendy a co nie (to kwestia gustu no i co to za słowo "trendy" w ogóle, bardziej pasuje do magazynów typu Tina czy Naj)? Bardzo mało szczegółów, tematy opisywane pobieżnie. Czyta się jakby to było jakieś pismo dla tuningowców. Co drugie zdjęcie to jakiś festyn. Realia są takie, że 99,9% osób nie stać żeby wydać 20.000 euro na bajery hamanna, oczywiście fajnie jest o tym poczytać, ale w artyukule jest dużo więcej na temat plakietek dodających "prestiżu" a praktycznie nic na temat silnika.
Jest też kilka dobrych stron czasopisma i należy mieć nadzieję, że to rzeczywiście tylko trudne początki i będzie lepiej.
Jeśli mikelodz jeszcze tu zajrzy to mam nadzieję, że wyciągnie wnioski z tych opinii a nie obrazi się na nas ;) Moja propozycja jest taka : rozejrzyj się po forum, jest tu kilku magików, którzy na pewno napisaliby ciekawe artykuły do czasopisma!

Pozdrawiam

E30 320i 88'
BMW - na granicy perfekcji!

Menel 

Wysany: 2005-12-05, 18:16   

wlasciciela takiej gazetki to w sumie rozumiem bo tak samo bym zrobil i podobnie wydal gazetke.. :lol:
wiadomo ze najwiecej jest festyniarzy i kolesi lubiacych wiejski tjunink i na takich sie zarabia. a tych prawdziwych pasjonatow naliczy sie na obu rekach..czyli takich dla ktorych liczy sie oryginalna beemka, ingerencja w silnik ,delikatny german styl ,swap itd itd.
pzdr

HyenoX M42B18
[Usunity]

Wysany: 2005-12-05, 18:46   

Moim zdaniem jak maja cos pisać na temat np e30 to niech wynajmą jakiegoś bardzo dobrego tłumacza (najlepiej przysięgłego :lol: ) języka niemieckiego i np cytuja lub zaciągaja informacji technicznych ze strony www.e30.de :twisted:

SmasherE30 
Coś tam wiem

Pomg: 11 razy
Skd: Warszawa Skorosze
Wysany: 2005-12-05, 18:59   

Cytat:
Moja propozycja jest taka : rozejrzyj się po forum, jest tu kilku magików, którzy na pewno napisaliby ciekawe artykuły do czasopisma!

popieram...
i choć nie miałem okazji wnikliwiej zagłębić się w szczególy pisemka to zauważyłęm, że redakcja liczy sobie trochę osób, więc uważam że nie byłoby wiekszego problemu gdyby po jednej osobie przydzielić do aktywności na jednym forum BMW i tam zaczerpywać informacji, pytac o opinie itd. a nawet konsultować się, że np. na innym forum twierdzą inaczej i kończyć na jednym i własciwym fakcie potwierdzonym dowodami ... Sądze, że byle łepek to chwyta za "tjunink magazyn", a za takie czasopismo stricte BMW złapie aktualny lub przyszły fan tej marki i ... no dobrze by bylo jakby sie nie zawiódł a wręcz przeciwnie oko mu zbielało od rzetelnych informacji i polecił gazetkę innym :wink: W ten sposób grono fanów marki będzie się powiększać.
Radził bym tez unikać pokazywania "choinek" ale skupić się na wyjątkowych i żadkich egzemparzach ... to po to aby w Polska zaczeła obfitowac w gustownie przerobione lub idealnie utrzymane auta, aby ludzie odkryli je na nowo, a nie jako auta na których można powiesić tony plastiku czy neonów.
Co do pokazywanych modeli beemek, to owszem warto aby w kazdym czasopismie opisany był jeden, max 2 pełne wypasy, nawet jesli miałoby to byc bezguście takie jak Alpina kameleon e36, ale pokazujące dużo róznych rozwiązań stylistycznych i mechanicznych. Głównie jednak zawiesiłbym oko na nietuzinkowo utrzymanych e12, e21, e28 czy e30 bogatych w żadkie orginalne akcesoria BMW z epoki. Jednym słowem coś na co Polak mógłby sobie pozwolić, coś co natchnie, coś co zadziwi :wink:
Warto również aby był dział poświęcony aktualnym sukesom i porazkom firmy BMW, jak np. nagrody w dziedzinie konstrukcji silników czy aktualności z areny F1 oraz w szczególnosci bardziej przyziemnego a równie emocjonującego WTCC :idea: Rajdy terenowe to raczej próba BMW do pokazania się w innej niż dotrychczas sferze sportów motorowych ... generalnie wyścigi płaskie to jest to co zainteresuje zdecydowaną większość :idea:
Co do tuningu to tez warto aby od czasu do czasu pojawił się ścisle techniczny artykuł, na przykład o działaniu szpery i jej rodzajach występujących w beemkach, o możliwościach modyfikacji poszczególnych silników, a może przede wszsytkim zawieszeń i układów hamulcowych (szczególnie w starszych modelach, coś na co może sobie pozwolić każdy, coś co będzie dobrym artykułem dla WIĘKSZOŚCI) na przykładach ... może nawet jeżdżących w Polsce ... a nawet razem z wywiadami i kosztorysem :wink:

Pozdrawiam serdecznie, życzę szybkiego rozwoju, ale w dobrym kierunku :wink:

This post was sponsored by letter ///M like Maciek ;)
Ostatnio zmieniony przez SmasherE30 2005-12-05, 19:16, w caoci zmieniany 2 razy  

Jacek E30 
em pała E30

Pomg: 2 razy
Doczy: 19 Lis 2004
Skd: P O Z N A Ń
Wysany: 2005-12-05, 19:11   

Jeżeli to będzie taka fuszera do szału nie bedzie z tym czasopismem :cry:
Tak jak MENEL opisał to nie ma na nic szans!!!

BOR 

Doczy: 18 Sie 2004
Skd: Łódź
Wysany: 2005-12-05, 20:43   

A ktoś zauważył, że nad opisem tuningu BMW X5 wstawiono zdjęcie Porsche Cayenne? Hehe.

BADYL 

Pomg: 5 razy
Doczy: 20 Mar 2004
Skd: *****
Wysany: 2005-12-05, 21:05   

Sorry low g style - jakos was nie stac na to zeby cokolwiek napisac wiec nie wiem po co te ostre słowa,jak wiadomo od dawien dawna BMW w polsce to same e30 i upalacze laczków kazdy wam to powie nie ma tez ludzi którzy by cokolwiek powiedzili na temat BMW - o silnikach,konstrukcjach,sporcie BMW od poczatku istnienia najepiej tylko walic słowa krytyki albo jechac po sobie na forum.Wiadomo sa błedy ale jestesmy od tego zeby to poprawiac.

Mam nadzieje ze kilka osób z tego forum przyłozy sie i pomoze redakcji w tresci kolenego wydania gazety.

ChriS 
Miłośnik literki M

Pomg: 7 razy
Doczy: 28 Cze 2004
Skd: Chojnice
Wysany: 2005-12-05, 21:30   

Błędy powstały,bo korektę robił Michał Roman (ten z "Bruneta wieczorową porą") :D :wink:

Gepard 

Pomg: 7 razy
Skd: Warszawa - Tarchomin
Wysany: 2005-12-05, 22:35   

ciekawe czy ktorys z redaktorow wogole jechal kiedys BMW :P a tak na powaznie przejzalem w kiosku i odlozylem szkoda kaski juz wole gazetki hipermaketow na kiblu czytac........ dno
e-30 325e drift spc
e-39 525 TDS
A jest:
e-30 328i Cabrio
e-36 323i
e-30 318 is
Gepard Garage.Swapy mechanika.503-112-639

Wywietl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie moesz pisa nowych tematw
Nie moesz odpowiada w tematach
Nie moesz zmienia swoich postw