Wysany: 2005-12-14, 00:22 WSZYSTKO ZACZĘŁO SIĘ PO ZAŁOŻENIU GAZU w M40..... :(
Witam mam taki dość dziwny problem z moją betą 318i M40 E30 otóż:
Odrazu po ząłożeniu gazu było dobrze pozniej zaczęły się czary na paliwie tzn - po zapaleniu bez dodaniu gazu auto poprostu zgasło, po jakims czasie przełączam na gaz a ona równiez gasnie, w tym czasie zalewa się gazem. Po ponownym odpaleniu trzeba jechac jakis czas na paliwie i wtrakcie jazdy przełączyc na gaz, w przeciwnym wypadku beta znowu zgasnie. Po wrzuceniu na luz na zimnym motorze obojetnie czy na gazie czy paliwie ma jaks dziwny spadek obrotów. Gdy jest ciepła wszytsko jest ok. Pomózcie prosze bo juz mam tego dość.
Pojedz tam gdzie montowales i niech walcza a tak wogole co to za instalacja bo tak to moge Ci napisac ze [rzyczyna problemu lezy w instalacji gazowej.
_________________ bylo:
e-28 M535i
e-36 325, 318is Coupe
e-30 325e drift spc
e-39 525 TDS
A jest:
e-30 328i Cabrio
e-36 323i
e-30 318 is
Gepard Garage.Swapy mechanika.503-112-639
rafitomi [Usunity]
Wysany: 2005-12-15, 23:52
ok dzieki za odpowiedz, ale powiedz mi dlaczego spadki obrotow wystepuja rowniez na bezynie??? czesto tak jezdze, no i przeciez musze na niej odpalic. mam juz tego dosyc pomozcie plisss
kolego jestes z ostrowa wielkopolskiego ? wiec wsiadaj w furke i jedz do kalisza pozniej z kalisza na pleszew .. i przed pleszewem w prawo skrecasz jest tam firma luna gaz zakladjaja tam gaz naprawde super .. mi do m 20 b 25 zalozyli w poltorej gdziny i nigdy w zyciu nie strzelal i nie gaslo nic ! zadzwon zapytaj czy Ci zrobia pozdro
Brzezie ul leśna 8 tel 062 742-53-53 lub 742-74-60
_________________ Systemy alarmowe, pozarowe, monitoring projekt, wycena Pisac PW
rafitomi [Usunity]
Wysany: 2005-12-16, 16:35
ok dzieki
slyszalem o tej firmie ale nie wiedzialem czy to zalezy od tego
....a jak zachowuje sie ekonomizer jak jedziesz na benzynie?? Pokazuje jakies makabryczne spalanie czy zachowuje sie ok??
Jesli zachowuje sie dziwnie to stawiam na przepływke.
rafitomi [Usunity]
Wysany: 2005-12-17, 17:06
witam
zachowanie ekonomizera wyglada na normalne
ale dzis zauwazylem ze jak odlacze przewod od krowego to nic sie nie dzieje moze to silniczek krokowy walnoł??? radfzcie prosze