BEEMKA - KLUB Strona Gwna BEEMKA - KLUB

HomeHome  PortalPortal  KontaktKontakt  RegulaminRegulamin  Mapa GoogleMapa Google  AssistanceAssistance
KlubowiczeKlubowicze  FAQFAQ  SzukajSzukaj  UytkownicyUytkownicy  GrupyGrupy  
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Nastpny temat
Pompa wspomagania.
Autor Wiadomo
ŚP+jinos+ 

Doczy: 04 Sty 2005
Skd: Malbork
Wysany: 2005-12-13, 10:35   Pompa wspomagania.

Witam
Problem czesto opisywany aczkolwiek niekoniecznie.
Wczoraj odebralem auto od mechanika, bylo na wymianie olejow, filtrow ogolnie plynow. Niby nic niezwyklego, a jednak kiedy dojezdzam do w/w mechaniora i widze swoja beatke na parkingu WALNIETA Z BOKU! no to myslalem, ze sie rozplacze. Prawy tyl zmasakrowany, zderzak do wymiany, prawa lampa ocalala, i cale nadkole rozwalone. Nie dosc tego, auto pali na 3 cylindry i wymienione w temacie wspomaganie halasuje tak, ze boje sie krecic kierownica.
Oczywiscie Pan "Heniu" nic nie wie, auto przyjechalo do niego pukniete, on silnika nie dotykal, a jak wjezdzal to wspomaganie juz halasowalo!!!
Bylem w takim amoku, ze omal go na miejscu nie zgluszylem.
Tak czy inaczej za wymiane plynow nie zaplacilem, u innego mechanika dowiedzialem sie, ze przewody wysokiego napiecia sa do wymiany, a od was chce wiedziec co moge zrobic z nieszczesnym wspomaganiem?!
Wymienic pompe? - w takim razie gdzie? Na naszym rodzimym serwisie aukcyjnym nie znalazlem, wiec prosze was o pomoc.

BTW: Spytacie dlaczego oddalem do takiego kogos auto? Odpowiadam: Robil mi kiedys fieste i do wczoraj mialem do niego sentyment...

czekam na ew. sugestie (wszystkie mile widzane).
A Ty Nokerman'ie nie zamykaj mi tematu bo nie wytrzymie normalnie ;)
pozdro

GG: 2776423

nokerman 
ostatni mohikanin

Pomg: 21 razy
Doczy: 22 Mar 2004
Skd: Puławy
Wysany: 2005-12-13, 12:55   

Było jusz o tym
poszukaj w rachiwum a tymczasem zamykam :twisted:

żartuję.

myślę że źle zrobiłeś odbierająć auto
było z placu od klienta dzwonić na pały
rura by mu zmiękła i by wszystko wyśpiewał!!!!
pewnie dostali fajnom furke to se chcieli bokami pośmigać!!! ale nie wyszło!!!!
a najlepiej jest rznąć niemca :evil:
IMHO

PS. a na drugi raz takie duperele sobie sam rób!!!!! albo z kolegami z klubu można sie ustawić no nie??? a nie odrazu mechanik!!!

E30 325iA 1987r. Coupe :mrgreen: Spritmonitor.de
E39 528iA 1999r. Touring :mrgreen: Spritmonitor.de
E61 530dA 2005r. Touring :mrgreen: Spritmonitor.de
«Nigdy Nikogo O Nic nie Proś Sami Przyjdą Sami Dadzą»

ŚP+jinos+ 

Wysany: 2005-12-13, 13:05   

Powiem szczerze, ze na miejscu mi to nawet do glowy nie przyszlo, analizujac to teraz to nie wiem jak to jest, ze sie tam powstrzymalem i nic nikomu nie zrobilem.
Ustawic sie z kolegami? Bardzo chetnie, najblizej mnie mieszka Bruner, ale on wiecznie zajety, telefonow nie odbiera, a na chacie go nigdy nie ma :twisted: :twisted:
A tak powaznie to dobry pomysl, ale wszedzie daleko :(

MrKrYH_e34 

Doczy: 24 Sie 2004
Skd: Turek- Poznań
Wysany: 2005-12-13, 17:28   

ja czegos nie rozumiem chcsz popwiedziec ze wstawiles auto do kolesia aby powymienial pierdoly a zepsul Ci silnik wspomaganie i nadkole ?? czy silnik tak palil wspomaganie trzeszczalo tylko nadkole rozwalil ?? ? Boshe powaga wziolbym kira i bym kilesiowi dop... lo jesu nie zniusl bym tego .. ale widocznie jestem zbyt porywczy a ty chyba za bardzo poanowany :) pozdro

korzuch 

Pomg: 2 razy
Doczy: 29 Mar 2004
Skd: z stąd
Wysany: 2005-12-13, 17:42   

yo!
Dzwon do sarny bedzie miał takie cosik a puki co atakuj na Policje rób zdjecia i nic nie dotykaj musisz to gnojowi udowodnić
pozdro

Bruner 

Pomg: 16 razy
Doczy: 16 Lip 2004
Skd: Tczew
Wysany: 2005-12-13, 18:19   

jinos napisa/a:
najblizej mnie mieszka Bruner, ale on wiecznie zajety, telefonow nie odbiera, a na chacie go nigdy nie ma

Jinos, wiesz przeciez ze na zmiany pracuje, jak nie odbieram o 12 to dzwon o 15, jak nie o 15 to o 23. Nie moge miec telefonu w robocie przy sobie, takie durne procedury ochrony. Na drugi raz jak masz jakis problem przy furze to atakuj mnie do skutku, jak moge to zawsze odbieram, razem napewno cos wymyslimy. Ja z poprzednia mialem takie przejscia z mechanikami ze powiedzialem ze ta ktora teraz jezdze mechanika nie zobaczy. Jak narazie sie udaje. Glowa do gory, bedzie git. A temu gosciowi nie odpuszczaj, jedz na mendownie i sie dowiedz czy jeszcze cos mozesz zrobic czy juz po ptakach.
E30 318i Touring '92
E30 325e '86
E30 320i '90

MIŁOSZ 

Doczy: 23 Maj 2005
Skd: Tarnow/Berlin
Wysany: 2005-12-13, 20:52   

No ale ze kable masz do wymiany to chyba nie jego wina :lol: jak wspomaganie piszczy to wymien filtr w zbiorniczku wyrownawczym i wlej nowy olej. Przynajmniej w E24 to w 90% przypadkow jest przyczyna.

Bruner 

Wysany: 2005-12-13, 21:21   

MIŁOSZ napisa/a:
No ale ze kable masz do wymiany to chyba nie jego wina

No roznie moze byc, mi np w pewnym "serwisie" kiedys wyciagneli sprawna pompe paliwa i wstawili jakies wyjace zwloki ktore padly po 1 dniu jezdzienia, pare pierdolkow tez z samochodu zginelo (jakies spinki do dywanikow itp), a na liczniku bylo 70 km wiecej niz przed odstawieniem. Jak trafil na takich cwaniaczkow jak ja to mogli mu co niektore czesci podmienic. A co do halasujacej pompy to sprawdz najpierw ile jest plynu, potrafi wyc jak jest za malo.
E30 318i Touring '92
E30 325e '86
E30 320i '90

puz 
swapownik

Pomg: 4 razy
Doczy: 05 Sty 2005
Skd: Czernikowo k/Torunia
Wysany: 2005-12-13, 21:59   

Czy ja widzę to samo co wy. Ktoś rozj........ Ci fure a Ty spokojnie do domu pojechałeś! Albo ja jestem z innej planety albo to szok powypadkowy, chociaż do rowu wpakowalem sie na poczatku listopada!!! Słuchaj oddałeś auto sprawne tzn całe to w jego zasranym interesie jest auto oddać w stanie w takim jakie zostawiłeś! Najpierw policja (pewnie i tak nic nie zrobią) ale może Ziobro coś załatwi :D a jak nie to goscia za mordke i niech robi bo jak nie to ........ w koncu masz paru kumpli co bemkami pomykaja :wink: a to robi mylne wrazenie na ludziach :D

madcar 

Doczy: 22 Maj 2005
Skd: Toruń
Wysany: 2005-12-13, 22:31   

wg mnie tez powinienes sie wziasc za to..firmy musza miec ubezpieczenie OC...z tego co wiem...
ja dlatego na razie jak musze korzystam z mechanika...ktory moze na razie nie jest tani..choc i tak mam u niego znizki...ale nie chce zmieniac na nowych..wlasnie dlatego ze boje sie ze to cos zepsuja..nawet tlyko po to abym przyjechal do nich za 2tyg :evil:

byl sobie e21 320 `79...
a jest e30 323i `84 i jeszcze PF126p 600ccm `77
no i jeszcze jest e21 320 w trakcie "renowacji" :P

ŚP+jinos+ 

Wysany: 2005-12-14, 09:56   

Na policji, nie powiedzieli mi za duzo, wlasciwie nie powiedzili mi nic. Moglem to zglosic na miejscu ew. wtedy mogli cos zrobic...
Prawde mowiac, to juz pojecia nie mam gdzie moge oddac auto aby wymienic np. takie przewody wysokiego napiecia :o

nokerman 
ostatni mohikanin

Pomg: 21 razy
Doczy: 22 Mar 2004
Skd: Puławy
Wysany: 2005-12-14, 11:11   

jinos napisa/a:
Prawde mowiac, to juz pojecia nie mam gdzie moge oddac auto aby wymienic np. takie przewody wysokiego napiecia :o

:shock: Ja chyba śnie :idea: :idea:

Czy ty jesteś prawnikiem lub adwokatem (bez obrazy dla prawników i adwokatów) :?: :?: :?: :?: Niee bo byś zarabiał kupe szmalu i jeździł do ASO a nie P. Miecia :?

Co do przewodów wys. napięcia!!
Wymieniaj je w grubych gumowych rękawicach (bo są one pod wysokim napięciem!!)
Jak nie wiesz jak - zadaj pytanie na TECHNICZNYM - napewno dostaniesz zj-eby ale w końcu ktoś się zlituje i ci napisze jak to zrobić.
Jak jesteś już dużym chłopcem i umiesz sznurować buciki (tak jak Franklin) to powinieneś sobie dać rade z tymi przewodami

E30 325iA 1987r. Coupe :mrgreen: Spritmonitor.de
E39 528iA 1999r. Touring :mrgreen: Spritmonitor.de
E61 530dA 2005r. Touring :mrgreen: Spritmonitor.de
«Nigdy Nikogo O Nic nie Proś Sami Przyjdą Sami Dadzą»

ŚP+jinos+ 

Wysany: 2005-12-14, 11:17   

wymienic? Moglbym sprobowac, ale wole zeby robil to ktos zorientowany, ja moge zaplacic byle bylo to dobrze zrobione.
Moze gdybym widzial jak to sie robi, to sprobowalbym, ale wole nie eksperymentowac...

IPLO 

Doczy: 26 Sie 2005
Skd: HAMBURG I POLSKA
Wysany: 2005-12-14, 17:31   moim zdaniem

witam to ze odjechales z palcu to chyba kazdy wie ze to byl blad .Wydaje mi sie ze jedyne co mozesz zrobic i ja BYM (NIEPOWIEDZIALEM ZE ZROBIE)zrobil to gosciowi kolo :cenzura: i to ostro, przykaldow mam pelno np.zadzwon anonimowo na policie [do zwalczania przestempstw gospodarczyczch] i powiedz ze slyszalesz ze przebiaja numery w samochodach,innych pomyslow niemoge opisac na forum ale kazdy wie oco chodzi niech sie swniak nauczy wykonywanja zawodu.ps tylko nie wjezdzaj mu z grozbami bo ci wyrabie pozew do sodu narazka :twisted:

Bruner 

Wysany: 2005-12-14, 18:07   

Nie masz na co pieniedzy wydawac? Bierz te przewody i przyjezdzaj do mnie nawet zaraz.
E30 318i Touring '92
E30 325e '86
E30 320i '90

urbi 
SilaDrzemieWBemie

Pomg: 4 razy
Doczy: 19 Mar 2004
Skd: Krakow/Tbg
Wysany: 2005-12-14, 18:31   

wizyta u pana Henia ... jak rozmowa nic nie daje to izba skarbowa ... znowu wizyta ... jak dalej brak pozytywnej reakcji pana Henia to ... sanepid ... i znowu wizyta (tu juz pan heniu powinien sie ugiac :P ) ... jak jednak nic to policja ze jakies numery przebijaja ... i wizyta ... jak skoncza ci sie pomysly i sluzby ktore mogly by go udupic (a jemu kasa) na podworko wjezdzaja 3 czarne bety i znowu rozmowa ... (walizeczka musi byc pelniusia po brzezek) ... kolejna rozmowa przyjmuje troche inny charakter
ja bym tak to rozegral

ŚP+jinos+ 

Wysany: 2005-12-15, 14:24   

Sprawa z mechanikiem jest troche bardziej skomplikowana...
Jesli chodzi o przewody to juz Bruner wymyslil rozwiazanie, za co mu bardzo dziekuje :)

Wywietl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie moesz pisa nowych tematw
Nie moesz odpowiada w tematach
Nie moesz zmienia swoich postw
Nie moesz usuwa swoich postw
Nie moesz gosowa w ankietach
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do: