BEEMKA - KLUB Strona Gwna BEEMKA - KLUB

HomeHome  PortalPortal  KontaktKontakt  RegulaminRegulamin  Mapa GoogleMapa Google  AssistanceAssistance
KlubowiczeKlubowicze  FAQFAQ  SzukajSzukaj  UytkownicyUytkownicy  GrupyGrupy  
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Nastpny temat
Składki OC wreszcie tanieją:)
Autor Wiadomo
HAMANN E30 
German-Style

Doczy: 26 Sie 2004
Skd: BYDGOSZCZ
Wysany: 2005-12-14, 03:22   Składki OC wreszcie tanieją:)

Od 1stycznia 2006r. tanieją opłaty za autka (OC) .Będzie taniej o 20% :lol:

Bruner 

Pomg: 16 razy
Doczy: 16 Lip 2004
Skd: Tczew
Wysany: 2005-12-14, 06:34   

Skad ta rewelacja? Napisz cos wiecej.
E30 318i Touring '92
E30 325e '86
E30 320i '90

duchX
[Usunity]

Wysany: 2005-12-14, 11:00   

Nie tak pieknie jak to opisujesz jest w 100% odwrotnie niz by sie wydawalo :(

Ceny OC bardziej zależne od marki i wieku auta

"Gazeta Prawna": PZU, potentat kontrolujący niemal 60 proc. rynku ubezpieczeń komunikacyjnych, wprowadzi od stycznia przyszłego roku nowe taryfy ubezpieczeń komunikacyjnych.
Z materiałów, do których dotarła "Gazeta Prawna", wynika, że stawki będą w większym stopniu niż obecnie zależały od marki pojazdu, jego wieku oraz doświadczenia kierowcy.

Na przykład ci, którzy mają prawo jazdy krócej niż 2 lata, zapłacą 5-10 proc. więcej, a jeśli do tego kierowca ma mniej niż 23 lata, to dodatkowa zwyżka wyniesie 50 proc. Podwyżki dotyczą zarówno OC, jak i AC.

Od nowego roku będzie można też płacić mniej. Dotyczy to szczególnie posiadaczy nowych pojazdów, którzy mogą liczyć nawet na 10-20 proc. zniżki w OC. Na jeszcze wyższe bonusy w polisach AC mogą liczyć właściciele niektórych marek samochodów, na które dotąd stosowano zaporowe 50-100 proc. zwyżki przy ubezpieczeniu na wypadek kradzieży pojazdu. Dzięki zmianom na przykład posiadacze volkswagenów polo zamiast 50 proc. zwyżki będą mieli łącznie 15 proc. zniżki.

Po wprowadzeniu tych zmian konkurentom będzie trudniej rywalizować z PZU. Jednak już zapowiadają, że po nowym roku zbadają zmiany w ofercie PZU i przygotują odpowiedź, twierdzi "Gazeta Prawna".

HAMANN E30 
German-Style

Wysany: 2005-12-14, 14:00   

Bruner napisa/a:
Skad ta rewelacja? Napisz cos wiecej.

Wyczytałem w tej oto gazetce:
http://www.e-fakt.pl/

duchX
[Usunity]

Wysany: 2005-12-14, 16:30   

Tej Prasy nie powinno sie wogole czytac tam same brednie pisza :) i wynalazki ....... fakt jest taki ze tansze OC bedzie ale na mlode roczniki niestety

HAMANN E30 
German-Style

Wysany: 2005-12-14, 17:01   

x_e_o_n napisa/a:
Tej Prasy nie powinno sie wogole czytac tam same brednie pisza :) i wynalazki ....... fakt jest taki ze tansze OC bedzie ale na mlode roczniki niestety

NIc na to nie poradzę,ze to krzykliwy tytuł,ale codziennie drukuje w pracy tego troche-więc czytam i zapodaje info o takich zamierzeniach.Pozdroo :wink:

duchX
[Usunity]

Wysany: 2005-12-14, 17:03   

Spoczko pozdrawiam :)

sebo 

Doczy: 02 Sie 2004
Skd: kobyłka near wawa
Wysany: 2005-12-15, 00:06   

no z tego co widze to jest lepiej bo bariera wieku 25 lat na 23 chyba ze tak juz bylo wczesniej a polecam wejsc na konfiguratora skaldki oc na link4 co prawda wynik podaja z 60% znizka ale nie trzeba wielkiej matematyki zeby obliczyc podstawe dla przykladu powiem ze ja do tej pory placilem 1800/rok w samopomocy a w linku wedlug chyba przedwczorajszych obliczen wyszlo mi nieco ponad 1100

była E30 320i coupe

duchX
[Usunity]

Wysany: 2005-12-15, 02:09   

co do bariry wieku to co z tego ze z 23 na 25 :) jak wzwyrzka za wiek w tym momencie bedzie 50% :)

xixek
[Usunity]

Wysany: 2005-12-15, 08:19   

polecam Towarzystwo Ubezpieczeń Wzajemnych, Cigna STU i inne tego typu wynalazki. Płaciłem OC za 2 litry pojemności 670 zł /rok w Łodzi, miałem wtedy 28 lat, 20% zniżki. Teraz będzie coś koło 870zł / rok (bo mam 2.5 litra, mniej niż 30 lat w dalszym ciągu, a prowadzili zwyżki dla takich 'młodziaków' i 30% zniżki za bezkolizyją jazdę) czyli i tak nieźle... link4 zaproponował mi 1400zł/rok.

BADYL 

Pomg: 5 razy
Doczy: 20 Mar 2004
Skd: *****
Wysany: 2005-12-16, 15:21   

Buahahahahhahaha sorry ale 20 % nie wiem gdzie na dzien dobry maja dosrac młodym do 25 roku zycia opłata + 50 % stawki fajnie co.

Prosze bardzo polecam najnowszy numer AUTO ŚWIAT - jaki nam prezent szykuja - + 50 % za auto powyzej 8 lat (OC) i + 30-50% za wiek.

Z kalkulacji wychodzi ze OC mniej wiecej bedzie 2 razy wieksze.

Wywietl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie moesz pisa nowych tematw
Nie moesz odpowiada w tematach
Nie moesz zmienia swoich postw
Nie moesz usuwa swoich postw
Nie moesz gosowa w ankietach
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do: