BEEMKA - KLUB Strona Gwna BEEMKA - KLUB

HomeHome  PortalPortal  KontaktKontakt  RegulaminRegulamin  Mapa GoogleMapa Google  AssistanceAssistance
KlubowiczeKlubowicze  FAQFAQ  SzukajSzukaj  UytkownicyUytkownicy  GrupyGrupy  
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Nastpny temat
ile plynu w zbiorniku wyrownawczym
Autor Wiadomo
pele 
Poszukaj zanim napiszesz !!!

Doczy: 24 Kwi 2005
Skd: MPOWER
Wysany: 2005-12-11, 13:50   ile plynu w zbiorniku wyrownawczym

siemka
nie smiejcie sie glosno ale ile ma byc plynu w zbiorniku wyrownawczym?m20b25

adrian e30 
Reanimator

Pomg: 3 razy
Doczy: 18 Pa 2004
Skd: Czernikowo k/Torunia
Wysany: 2005-12-11, 18:13   

zdaje sie ze zbiorniczek jest sklejany z 2 czesci, wiec plynu powinno byc do zgrzewu.
pozdro

pele 

Wysany: 2005-12-11, 21:32   

dzieki
wlasnie borykam sie z problemem chlodzenia dolewalem zawsze wiecej i plyn uciekal przez wezyk w blotniku i myslalem ze cos nie gra.mam jeszcze jedno pytanie odnosnie wisco czy efekt wichury wystepuje caly czas czy tylko jak jest zimny silnik?u mnie na zimnym silniku slychac zajebista wichurke a po nagrzaniu zanika,wisco nowe behr'a.

arteek 

Doczy: 19 Lis 2005
Skd: LUBLIN
Wysany: 2005-12-11, 22:27   

poprawcie mnie jeśli się myle ale powinno być odwrotnie bo visco blokuje się jak silnik się nagrzeje a kręciswobodnie kiedy zimny

pele 

Wysany: 2005-12-12, 09:03   

moim zdaniem visco jak jest zimne to powinno miec opor zeby mniej krecilo a gdy sie rozgrzeje to kreci szybciej.ale chodzi tu o tzw.efekt wichury czy ma byc caly czas?

pudzian 
upalacz

Doczy: 09 Gru 2004
Skd: Nałeczów
Wysany: 2005-12-12, 17:16   

visco przy rozruchu zalancza sie na chwile :wink: a puzniej dopiero jak sie nagrzeje do odopowiedniej temperaturki pozdro :wink:

pele 

Wysany: 2005-12-12, 22:01   

u mnie kreci caly czas i przy odpaleniu slychac ta wichure a jak silnik sie nagrzeje to juz nie.nie wiem o co chodzi z tymi wiscami behr'a bo jedne sa za 2 paczki a drugie za 6,pytalem typa w sklepie to mi powiedzial ze te za 200 nie maja napisu i logo na tej blasze a te drugie maja...cos chyba sciemnia.wiecie cos na ten temat?

pudzian 
upalacz

Doczy: 09 Gru 2004
Skd: Nałeczów
Wysany: 2005-12-12, 22:19   

stego co ja sie dowiadywalem to behr szedl na pierwszy montaz :roll: ja kupilem jakies z allegro i dziala bez zazutu firma cos otsa czy cos takiego :wink: no to cos jest u ciebie nie tak czyli jak dajesz jej wiecej gazu to sie szybciej kreci wisko tak? jak masz tak na zimnym silniku to jest cos nie tak :wink: a najpredziej masz na stale zlonczone a od dawna masz ta beemke?????? proponuje jak najszybciej zmienic wisko bo pompa ci padnie albo sie caly wiatrak urwie :wink: a i silnik jest obciazony przez co wiecej pali jesli sie myle to mnie poprawcie pozdro :wink:

pele 

Wysany: 2005-12-15, 11:38   

problem tkwil w tym ze auto delikatnie sie grzalo i nie wiedzialem juz o co sie rozchodzi.jak zwykle "diabel tkwi w szczegolach"powodem lekkiego przegrzewania silnika byl korek zbiornika wyrownawczego ktory nie odpowietrzal ukladu.
pozdro.

adrian e30 
Reanimator

Pomg: 3 razy
Doczy: 18 Pa 2004
Skd: Czernikowo k/Torunia
Wysany: 2005-12-15, 19:16   

visco zalacza sie na chwile jak jest silnik zimny( jest wtedy slyszalna tzw wichura), po rozgrzaniu chodzi normalnie i dopiero jak sie torche powstawia to znowu sie zalacza i znowu wichura. jezeli caly czas slychac wichurke to znak ze visco padlo!!!
pozdro

Wywietl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie moesz pisa nowych tematw
Nie moesz odpowiada w tematach
Nie moesz zmienia swoich postw
Nie moesz usuwa swoich postw
Nie moesz gosowa w ankietach
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do: