yyyyyyyyy jasne no wyraźnie wybite jest ===BMW=== na deklu, poprzedni właściciel w dowodzie miał jako typ BMW 2,6i, ja już sobie zmieniłem na 325i, ale poj. nie poprawili. Ach te nasze kochane urzędy
Grzesiek, z tego co pamiętam, to ten koleś od którego kupiłeś betke, mówił że to jest BMW 325iS, i że w dowodzie ma wpisane że to iS, więc może E30 325iS miała silnik większy niż 2,5 litra ... Naprawdę niewiem
_________________ Nie prosta, lecz zakręt jest wyzwaniem ...
Grzesiek, z tego co pamiętam, to ten koleś od którego kupiłeś betke, mówił że to jest BMW 325iS, i że w dowodzie ma wpisane że to iS, więc może E30 325iS miała silnik większy niż 2,5 litra ... Naprawdę niewiem
z ISów w E30 było tylko 1,8IS i 2,0IS zwane włoskim M3
Hmm... ja jeszcze słyszałem o 325iS, hmm... no nic, poczekajmy aż wypoiwie się właściciel
Tak wystarczy panowie poszukac troszke w necie i wszystko sie znajdzie poprostu literka S w tym wypadku to :
Cytat:
Sport Package - The most popular option. It included a stiffer suspension, rear spoiler, lower front airdam in some cases, 14x6.5" BBS Basketweave alloy wheels, an oil cooler, M-technic three spoke steering wheel, Recaro sport seats, and a trunk mounted battery. It also usually came with all the other accessories that weren't actually part of the sport package - power everything, On-Board-Computer, etc. The Sport package was denoted by an "s" on after the model number on the trunk, i.e
_________________ Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie.
Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny.
Silnik dokładnie ten sam co w eurpojeskiej wersji róznił sie wyposażeniem - patrz wyżej (L6-2494cc 2.5L SOHC (M20)).
_________________ Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie.
Hmm... ja jeszcze słyszałem o 325iS, hmm... no nic, poczekajmy aż wypoiwie się właściciel
Tak wystarczy panowie poszukac troszke w necie i wszystko sie znajdzie poprostu literka S w tym wypadku to :
Cytat:
Sport Package - The most popular option. It included a stiffer suspension, rear spoiler, lower front airdam in some cases, 14x6.5" BBS Basketweave alloy wheels, an oil cooler, M-technic three spoke steering wheel, Recaro sport seats, and a trunk mounted battery. It also usually came with all the other accessories that weren't actually part of the sport package - power everything, On-Board-Computer, etc. The Sport package was denoted by an "s" on after the model number on the trunk, i.e
To by się Panowie zgadzało, wszystko to co napisane jest w mojej Beemce...
P.S. A gdzie to znalazłeś kirek
Niestety nic wiecej nie było napisane jedynie tylko to a co do silnika i pojemnosci to jest taka sam jak w zwykłym m20 2,5 litra teraz napisałem o tym wyżej.
Pewnie nie o to chodzi ale są zawsze DWIE pojemnośći silnika, ta włąściwa i ta "do ubezpieczenia" czy jakoś tak... Tak coś słyszałem, czy jak... mam w dowodzie co innego a inne pojemości są w książce Sam naprawiam BMW...
Pomg: 11 razy Doczy: 19 Mar 2004 Skd: Warszawa Skorosze
Wysany: 2005-07-15, 23:40
no i kombinacja Hartge'a to fajny patent jest, bo skok daje fhooy momentu a korby sa krótkie i tłoki małe, czyli leciutkie, więc silnik sie kreci jak gupi czyli ma też sporą moc (teoretycznie ... Łukasz, potwierdź )
jeszcze jednej kombinacji nie zrobiono wał i korby od 2,0 a tłoki od czegoś wysokokompresiastego 84milimetrowego jak eta między 83 a 85 plus mała rzeźba w czapce i tloku, jakiś soft do 7kRPM i jazda
a powracając do sprawy to jakiś głupi zonk i tyle
Wysany: 2005-07-18, 22:05
Panowie!!bmw NIGDY nie wypuscilo modelu 325 z silnikem wiekszym niz 2.5 -powodem tego moglbyc blad w dokumentacji pojazdu-sprawdz sobie po VIN-ie w etk
po drugie przeciez chocby nawet auto mialo szlif to bez specjalistycznych urzadzen i bez rozebrania silnika zaden diagnosta nie jest w stanie sprawdzic pojemnsci silnika(no pomijam urzadznia za kilka tysiecy euro)
moim zdaniem to bedzie blad w dokumentacji
poprawka-kilkkadziesiat tysiecy euro