Pomg: 10 razy Doczy: 23 Lis 2004 Skd: Warszawa-praga
Wysany: 2005-12-26, 01:45
beda pasowac i to nawet (moim zdaniem) lepiej bo masz ciezszy silnik i bardziej ci sie zglebuje autko.a ze masz m20 nie musisz sie tak martwic o miske jak ci od m40
Pomg: 17 razy Doczy: 12 Maj 2005 Skd: TrójkątTrzechCesarzy
Wysany: 2005-12-26, 08:12
jaki kolor tych sprężyn?
Menel a jak to będzie jeździć, jak założy sprężyny z 4- do 6-garówki?
_________________ Ile można zainwestować w swoją PASJĘ? Z czego można zrezygnować... jak bardzo można się w tym zatracić...
duchX [Usunity]
Wysany: 2005-12-26, 09:44
powinno jezdzic normalnie we wczesniejszej mialem czerwone H&R z jakies 4 cylindrowki i normalnie sie wszystko zachowywalo trza by wejsc na strone H&R i zobaczyc czy jest roznica
Wysany: 2005-12-26, 10:11
jest - dlatego jestem ciekaw jak się zachowują przednie sprężyny z wersji 4cylindrowej...
są czerwone i niebieskie...
inne do 2- 4- drzwiowych,
turingów,
4wd,
cabrio!
9 rodzajów samych sprężyn obniżających
nie wspomne o gwintach i kitach sportowych...
bo wszystko to H&R posiada do serii e30!
jakby nie było różnicy, to by tak nie mieszali...
pzdr
_________________ Ile można zainwestować w swoją PASJĘ? Z czego można zrezygnować... jak bardzo można się w tym zatracić...
Wysany: 2005-12-26, 10:40
no bez przesady napewno roznicy sie nie poczuje.zaraz ktos wyskoczy z tekstem ze wkladanie sprezyn od 4 garowek do 6 garowek to druciarstwo przeciez jezdzimi swoimi betami tylko po miescie a nie walczymy o kazda sekunde codziennie na torze.
na bank nie beda mialy takiej sztywnosci jak powinny a w dodatku ich zywotnosc strasznie sie skroci moga tez popekac przy niesprzyjajacych warunkach np jazda po kiepskich drogach mysle ze nie warto kombinowac
Wysany: 2005-12-27, 23:10
tez HMP jestem tego zdania ale wiesz..oni wiedza lepiej. bo sadze ze to dla nich druciarstwo wlozenie takich sprezyn z 4 garowki do 6 garowki.
ciekawe jak sprawdzi taki jeden z drugim sprzedawane sprezyny z np.allegro ? zawsze taki sprzedawca wcisnie taki kit ze sie lyknie jak swieze buleczki..bo tak sie chce uslyszec (tak jak ja kupilem sportowe amory od jednego kolegi z forum ,pozdro dla niego )
Niebieski kolor H&R oznaczają jako komfort, a czerwone H&R to sport - czyli czerwone są twardsze. Jeśli masz te czerwone to bez problemu możesz je wsadzić do 6 garów, ale przy niebieskich to trochę nie bardzo - odczujesz jak przejedziesz przez długi uskok - po prostu amortyzatory się szybciej zjadą bo moga dobijać - może być za duże ugięcie spręzyny. Ja bym to rozważył - i to nie dlatego, że nie walczymy o kolejne sekundy ale zacznie bardziej bujać, chyba że do tego założysz naprawdę sztywne amorki, więc napewno się to zrekompensuje.
Pozdrawiam
Chester
Główna różnica to masy silników.
M20 waży 117 kg
4 cyl. od 81 kg (M10) do 100 kg (M42)
Maksymalna różnica to 36 kg (minus masa akumulatora, więc mniej).
Nie powinno to zrobić wielkiej różnicy, jeśli sprężyny są markowe i nie objechały kuli ziemskiej z 10 razy , a zwłaszcza jeśli pochodzą od M42.
Siemka
Odświeże troche temat sprężyn H&R. Czy słyszeliście kiedyś o srebrnych H&R do E30? Nigdzie nic nie moge na ich temat znależć Wszędzie tylko czerwone, niebieskie. A ciekaw jestem ile one obniżają bo mam takie założone.
Wysany: 2006-04-13, 09:33
srebrne H&r obniżają o 40mm, pochodzą z SPORT SUSPENSION KITS...
Do e30 H&r robi tak jak wspomniałeś jeszcze sprężyny obniżające (czarne, niebieskie, czerwone i do tego różnymi kropkami) o obniżeniu od 25 do 50mm - to w przypadku 4WD...
hmm 40 mm mówisz to w takim razie mam je chyba dodatkowo ucięte bo wczoraj sprawdzałem przy okazji zmiany kół ile od ziemi jest moja miska 10 cm co przy 40 mm obniżenia jest chyba nie możliwe
dzięki za info
pozdrawiam!