BMW modelem 120d zamierza wrócić na rajdowe szlaki...
Cytat:
BMW Motorsport wypuści w marcu na rynek rajdową wersję modelu 120d, małego tylnonapędowego samochodu, wyposażonego w czterocylindrowy, rzędowy turbodiesel wyprodukowany w austriackiej fabryce BMW Motoren GmbH Steyr. Pojazd wraz z "kitem" ma kosztować 95 tysięcy euro.
BMW zamierza zainteresować 120-ką ponad 200 teamów na świecie, nie tylko w rajdach, ale i w wyścigach. Debiut samochodu nastąpi 12 stycznia podczas 24-godzinnego wyścigu w Dubaju. Johannes Stuck - syn Hansa-Joachima, do tej pory ścigający się w Polo Cup, poprowadzi 245-konne BMW 120d, zmieniany przez Claudię Hürtgen, Bernharda Labera i Rolanda Hertnera. Team wystawia Schubert Motors.
Przed 7 laty, Hans-Joachim Stuck wygrał 24 godziny Nürburgringu w dieslowskim BMW 320d.
_________________ Nie prosta, lecz zakręt jest wyzwaniem ...
Dokładnie, wygląda tak że miło spojrzeć. Niedawno moi koledzy zaczęli sapać jak to kijowo wygląda seria 1 BMW. Wyraziłem swoje zdanie na ten temat i powiedziałem im żeby sobie porównali beemkę 1 np. z klasą A Mercedesa hehehe. Mi osobiście fabryczna seria 1 się podoba, a wersja rajdowa to już całkiem, i mam nadzieję że dadzą w niej czadu i pokażą reszcie świata gdzie pieprz rośnie... wróć!! gdzie RAKI ZIMUJĄ! heheheh
_________________ Liczba dachowań - 2
Liczba zniszczonych opon - 464
Łukasz
No wreszcie ! Tylko cena wydaje mi się dość wysoka skoro za 100E można mieć podobno imprezę wrc. Ciekawe ile w rzeczywistości będzie warta i czy warta swojej ceny, bo cywilna jedynka podobno nie.
Za 100.000 EUR to mozesz sobie kupic 10 letnią Corolle WRC. Ok tej sumy kosztują nowe eNki w Prodrive'ie albo w Top Run'ie. Co do tej BMW - bardziej nastawiam sie na sukcesy w jeżdzeniu w kółko niż na Oesach. Chociaz w klasie Diesli kto wie , może na jakims asfaltowym , suchym rajdzie......Generalnie wyglada fajnie, ale napewno bedzie mega ciche.
Ja tam nie mam pojęcia o tych cenach, tylko coś zasłyszałem. W każdym razie to dużo. Ciekawe czy gdyby kupić Imprezę WRX i włożyć w nią jakieś 200000tys zł tu w Polsce, to czy można by takim autem mieć wyniki WRC.
Ja tam nie mam pojęcia o tych cenach, tylko coś zasłyszałem. W każdym razie to dużo. Ciekawe czy gdyby kupić Imprezę WRX i włożyć w nią jakieś 200000tys zł tu w Polsce, to czy można by takim autem mieć wyniki WRC.
nie wiem czy daloby rade za 200tys...
w 1000km supre koles wlozyl cos kolo 80tys euro jesli dobrze pamietam, a do wrc mysle podobnie trzebaby pakowac rzeczy, hamulce zawiecho, klatki, silniki, nazbieralo sie..
no i czynnik ludzki