jeśli Ci słoń na ucho nadepnał, to wykręć po kolei świece i sprawdź czy dają iskre.
Jesli niechce CI sięw to bawić, to weź kogośkomu słoń nienadepnał i na pracującym silniku pokolei ściągaj KWN ze świec. Jeśli bedzie zmiana w pracy motoru tzn. ze ten gar chodzi. jeśli za ktoryms razem niebedzie zmiany w pracy, oznacza to ze ze ten cylinder nie chodzi...
Tak wogóle to co sięstało
_________________ Nie prosta, lecz zakręt jest wyzwaniem ...
Dzięki za radę. czy to bezpieczne? 20000 voltów może boleć
Ostatnio u mnie ciągle pada śnieg, ale temperatura plusowa, więc jest wilgoć mocna. Za każdym razem jak odpalam auto pierwszy raz w danym dniu są problemy, dusi się ksztusi, zapala za którymś razem, tak jakby nie chodził któryś garek. (jak już raz załapie to potem już można gasić i zapalać do woli i jest ok). O ile to może być powodem właśnie wilgoci, ale jak pojeżdżę trochę to potem z przodu samochodu śmierdzi benzyną i auto jest jakieś słabsze, inaczej chodzi. Tak sobie pomyślałem, że może któryś cylinder nie pracuje i tylko go benzyna zalewa.
Kiedy zmieniales swiecie? w jakim stanie są KWN? kopulka, palec...? dobrze nałoz
zastanawia mnie ten smrod benzyny o ktorym wspomniales. Ja mialem tylko raz taka sytuacje ze mi z pod maski benzyna smierdzialo... gdy mi przewod paliwowy przeparcial...
a co do zmian w organiźmie, to ja u siebie nic niezauwazylem yyhyhyhyhyy
jestem na 3cim roku AM LEK... 20000 voltow w przypadku nadepniecia na ucho przez SLONIA to zaden bol... a tak serio to czy telepie Ci sie buda (czy sa jakies drgania) czy wydech chodzi jakos inaczej pobrzekuje itp? mozesz sprobowac na nierozgrzanym silniku dodtknac (ale ostroznie) kolektora wydechowego przy wyjsciu z kazdego cylindra i jesli ktoras rura nie bedzie ciepla lub bedzie mniej ciepla to mozesz cos podejrzewac... a tak wogle to zobacz swiece czy wszystkie tak samo wygladaja itd...
Auto mam od ponad pół roku i nie "grzebałem" jeszcze w "tych sprawach" Jak zima trochę puści to przejrze wszystkie elementy o których wspomnieliście. A w któym miejscu ten przewód Ci poszedł? jeśli chodzi o wydech to chodzi inaczej! Buczy jakby wpadał w jakiś rezonans.
ps. tak jak powiedziałem, zmiany są niezauważalne gołym okiem jakieś reakcje chemiczne zachodzą czy cuś
Przewód paliwowy przepuszczał paliwo na wysokości szyny, pod kolektorem. Ja mam wąską lampa wiec troche inaczje mma doprowadzony przewod. Ale pocenie się go było widac dopiero po rozgrzaniu...