BEEMKA - KLUB Strona Gwna BEEMKA - KLUB

HomeHome  PortalPortal  KontaktKontakt  RegulaminRegulamin  Mapa GoogleMapa Google  AssistanceAssistance
KlubowiczeKlubowicze  FAQFAQ  SzukajSzukaj  UytkownicyUytkownicy  GrupyGrupy  
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Nastpny temat
"duszenie" silnika
Autor Wiadomo
Pio 
Poszukaj zanim napiszesz !!!

Doczy: 07 Lip 2005
Skd: Kraków
Wysany: 2006-01-05, 23:36   "duszenie" silnika

Od pewnego czasu coś boli moją etę :cry: Jakby straciła moc i nie chce się wkręcać na obroty. Przy głębokim wciśnięciu gazu wydaje taki głuchy dźwięk, jakby przez wlot powietrza i czuć jakby ją przyhamowywało. Czasem po przekroczeniu 2,5 tys obr nagle wszystko wraca do normy i w momencie niemal staje dęba, ale czasem tylko na chwilę. Znowu ją przytłumia i za chwilę znowu wierzga. Bardzo rzadko po dogrzniu silnika zaczyna chodzić normalnie w pełnym zakresi obrotów... W międzyczasie założyłem sondę lambda i skończyły się problemy z zapalaniem i regulowaniem przepustnicą składu mieszanki :D
jestem zestresowany, bo nigdy nie wiem, czy sobie wstydu nie narobię przy jakimś UNO :oops: , a pozatym to nie jest normalne :evil:

Vindevil 
Syn motopompy!

Pomg: 9 razy
Doczy: 21 Gru 2004
Skd: Częstochowa
Wysany: 2006-01-06, 12:22   

Jakieś nieszczelności na zaworach lub może pękła któraś ze sprężyn zaworowych. Jeśli tak się dzieje na gazie i benzynie . Ale jeśli tylko na jednym z tych paliw to napewno układ odpowiedzialny za poprawną pracę któregoś z nich. W benzynce to może być regulator ciśnienia , a w gazie cusik z parownikiem.

Pio 

Wysany: 2006-01-06, 14:17   

Gazu nie mam, a to z tą sprężyną to ciekawe, bo dzisiaj słyszałem, jakby kompresja mi bokiem uciekała na którymś cylindrze :evil:

BOGGY E36
[Usunity]

Wysany: 2006-01-06, 15:04   Re: "duszenie" silnika

Pio napisa/a:
... W międzyczasie założyłem sondę lambda i skończyły się problemy...

i sam odpowiedziałeś sobie na pytanie!!!

Pio 

Wysany: 2006-01-06, 15:37   Re: "duszenie" silnika

BOGGY E36 napisa/a:
Pio napisa/a:
... W międzyczasie założyłem sondę lambda i skończyły się problemy...

i sam odpowiedziałeś sobie na pytanie!!!

No wiesz BOGGY 36, nie bardzo...
założyłem sondę jak silnik już dosiło. Po założeniu sondy skończyły się wcześniejsze problemy z odpalaniem silnika i spala "normalną" ilość paliwa, ale nadal go dusi :evil:

BOGGY E36
[Usunity]

Wysany: 2006-01-06, 16:07   

a zasysa powietrze tak jakby "miała astmę" i słychać takie coć jakby ją przymykało,
jeśli tak to klapka w przepływomierzu może się zawieszać!

Pio 

Wysany: 2006-01-06, 17:03   

NO TAK BRZMI! Sprawdzę dzisiaj
Dzięki!

BOGGY E36
[Usunity]

Wysany: 2006-01-06, 17:13   

najlepiej jak byś miał skąd przełożyć drugi bo wzrokowo na zdjętym to nie wiele zaobserwujesz,bo on zacina się jak jedziesz czyli pod obciążeniem,ale na odpalonym możesz ciągnąć za cięgno gazu i patrzeć na klapkę i możesz psiknąc jakimś wd 40 ale na wyłączonym

Qba 

Pomg: 1 raz
Doczy: 23 Maj 2004
Skd: Szczecin
Wysany: 2006-01-07, 09:36   

Pozwolicie ze sie podłacze, u mnie jest m50 czasem gasnie na gazie i obroty faluja ale nie o to chodzi, rano zawsze pali za pierwszym razem jednak obroty sa niestabilne ( oczywiscie na benz 98 ) i co najwazniejsze strzela na benzynie tzn taki stlumiony dzwiek przy dodaniu gazu i oczywiscie dusi sie, po rozgrzaniu jest lepiej ale to i tak nie to. Moze jakies sugestie, dodam ze jak zgasnie na gazie to nie moge go odrazu zapalić, przerwa na peta i zapala ( jakby zalana swieca ale przeciez takie rzeczy to sie w maluchu działy :evil: ) . Dzieki za ewentualne odpowiedzi

Vindevil 
Syn motopompy!

Pomg: 9 razy
Doczy: 21 Gru 2004
Skd: Częstochowa
Wysany: 2006-01-07, 11:47   

Z tą przerwą to masz rację jak w maluchu-zalewa świece benzyną i resztą gazu co została w kolektorze. A jak jest zimny to zjawisko nasila się ponieważ mieszanka jest bogata.
A co do obrotów i strzelania to nie miałem kontaktu z tym silnikiem więc nie poradzę.

SmasherE30 
Coś tam wiem

Pomg: 11 razy
Doczy: 19 Mar 2004
Skd: Warszawa Skorosze
Wysany: 2006-01-07, 18:13   

albo luzy zaworowe się zaciaśniły i zawory sa podparte czyli sa przedmuchy w dolot, albo jak kolega ma gaz albo jakoś po ***** wyregulowany silnik to mogły się zawory wypalić :roll:

This post was sponsored by letter ///M like Maciek ;)

Wywietl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie moesz pisa nowych tematw
Nie moesz odpowiada w tematach
Nie moesz zmienia swoich postw
Nie moesz usuwa swoich postw
Nie moesz gosowa w ankietach
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do: