BEEMKA - KLUB Strona Gwna BEEMKA - KLUB

HomeHome  PortalPortal  KontaktKontakt  RegulaminRegulamin  Mapa GoogleMapa Google  AssistanceAssistance
KlubowiczeKlubowicze  FAQFAQ  SzukajSzukaj  UytkownicyUytkownicy  GrupyGrupy  
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Nastpny temat
zmiana z 1,6 m40 na 2,5 m50
Autor Wiadomo
devro
[Usunity]

Wysany: 2006-01-05, 20:19   zmiana z 1,6 m40 na 2,5 m50

witam !!

szukalem na forum ale nic nie znalazlem :(

wiem ze jesli chodzi o zmanie silnika z 1,6 na np. 2,5 to napewno sie da, tylko trzeba kilka rzeczy wymienic. Czyli:
-silnik
-skrzynie
-elektryke
-kompa
-zawieszenie
-dyfer
-itd.

a wiec moje pytanie brzmi, czy moge zmienic na poczatek sam silnik ze skrzynia i kablami +komp i tak pojezdzic jakis czas, a dopiero w pozniejszym czasie reszte osprzetu ktory wymienilem wyzej??

z gory dziekuje za odpowiedzi i pozdrawiam

P.S. moje auto to : e-36 316 m40 rok 1993.

A R N I E30 

Doczy: 20 Mar 2004
Skd: Warszawa
Wysany: 2006-01-05, 20:42   

proponuje zrobic na odwrót postaw na bezpieczeństwo najpierw zwieszenie puźniej silnik.
lub sprzedaj swoje cudo i odrazu kup cos z 6 garami i wtedy kombinuj wyjdzie duuuuzo taniej

jaqub 

Pomg: 11 razy
Doczy: 22 Mar 2005
Skd: LUBLIN
Wysany: 2006-01-05, 23:36   

od Arniego dostales dobra rade... sprzedaj 316 i kup 325 lub jeszcze lepiej 328...
nie wiem czy podliczales ale sam zakup gratow potrzebnych do swapu przewyzszy wartosc 316... chyba ze masz dostep do 100% dobrych i b. tanich silnikow...

devro
[Usunity]

Wysany: 2006-01-07, 21:48   

rozwazam taka sprawe dlatego ze mam auto w bardzo dobrym stanie techniczbyn jak i wizualnym i dlatego z tad moje pytanie. Napiszcie mi tylko czy jak zmienie sam silnik i skrzynie czy narazie bedzie mozna jezdzic.(silnik i skrzynia moze byc w kazdej chwili). oczywiscie reszte tez zmienie, ale narazie tylko starczy na silnik i skrzynie.Pozdrawiam.

jaqub 

Pomg: 11 razy
Doczy: 22 Mar 2005
Skd: LUBLIN
Wysany: 2006-01-07, 23:35   

mozesz... ale poza zawieszeniem pomysl o hamulcach (auto bedzie szybsze, ciezsze) masz abs? zawieszenie to wstaw jakies sportowe itd...

Pawel-e30 

Pomg: 2 razy
Doczy: 17 Kwi 2004
Skd: Wawa-Grochów
Wysany: 2006-01-08, 09:47   

zmieniaj silnik i nie bierz sobie wszystkiego do serca co przeczytasz :wink:

Puźniej pomyśl o hamulcach a zawieszenie?? chodzi wam o grube golenie tak??
Ja tam nei odczuwam rużnicy między grubymi a cienkimi :wink:
Więc nie ma aż takiej potrzeby lecz hamulce się gotują... więc załuż sobie na przód wentylowane tarcze i na tył wachacze z tarczami :wink:

devro
[Usunity]

Wysany: 2006-01-08, 13:30   

jaqub napisa/a:
mozesz... ale poza zawieszeniem pomysl o hamulcach (auto bedzie szybsze, ciezsze) masz abs? zawieszenie to wstaw jakies sportowe itd...

tak mam abs :lol:

tak jak napisalem wyzej zawieszenie i hamulce napewno zmienie tylko to sie rozciagnie w jakims czasie(kasa). Bez wymiany tych czesci zdaje sobie sprawe ze auto nie bedzie w 100% zdatne to biezpiecznej jazdy, ale nie wszystko naraz.

patryk w-wa 

Doczy: 13 Lis 2005
Skd: Stolica
Wysany: 2006-01-08, 15:57   

Taka wymiana isę nie opłaca za dużo kaski trzeba tak jak chłopaki piszą lepiej kup 325 a ta sprzedaj a jak chcesz zostać przy tym autku to wsadź sobie silnik 1,8 is 140km i podobno łatwo mozna go podkrecic a przeróbka nie jest zbytnio kosztowna bo większość gratów zostaje z Twojego autka.

Pawel-e30 

Pomg: 2 razy
Doczy: 17 Kwi 2004
Skd: Wawa-Grochów
Wysany: 2006-01-08, 16:03   

weż jeszcze pod uwage to że znaleźsć zdrowe 325 jest sporym wyzwaniem :wink: i wycieczkowanie oglądanie aut tez kosztuje... Wjęc jeśli masz zdrową swoją e30 to wsadzaj motor szkoda czasu a jak nie to kupuj gotową od Arniego i po sprawie :wink:

Wywietl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie moesz pisa nowych tematw
Nie moesz odpowiada w tematach
Nie moesz zmienia swoich postw
Nie moesz usuwa swoich postw
Nie moesz gosowa w ankietach
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do: