czy ktos z szanownych kolegow byl by w stanie pozyczyc mi programu diagnostycznego w raz z wtykiem?? Chcial bym podpiac swoje autko i posprawdzac bledy pozapisywane.
_________________ bylo:
e-28 M535i
e-36 325, 318is Coupe
e-30 325e drift spc
e-39 525 TDS
A jest:
e-30 328i Cabrio
e-36 323i
e-30 318 is
Gepard Garage.Swapy mechanika.503-112-639
moge ci pomoc,jestem z zoliborza,mam wtyk i laptopa-ale laptop tylko na 230v wiec musi byc gdzie go podłaczyc,jak masz ty laptopa to zapraszam na lewa strone wawy,10 min i po zabawie-silnik oczyszczony.
narazie moge tylko diagnozowac silnik-odczytac i wykasowac błedy,jezeli chcesz cos wiecej np ABS,ASC i poduszke przydało by sie skołowac jakis komp co ma wejscia RS- 2 comy to mozna sprobowac wtedy zdiagnozowac cały system . Jak silnik to narazie bez problemowo moge ci pomoc. Jestem w trakcje załatwiania karty z wyjsciem na 2-com(niestety tylko pod stacjonarny komputer) aby moc podłaczy ten drugi program co mam carsoft 3,4 ,bede nim wtedy probował dostac sie do całosci auta.
Tez bym sie pisła na małe sprawdzonko co tam w V8 stuka póka.
_________________ Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie.
Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny.
z mojej strony moge zaoferowac swoja pomoc, mam program scanner na 1 com-diagnozuje tylko silnik,mam carsofta 3,4 na 2 -comy i diagnozuje całe auto-sprawdzałem podłaczajac pod stacjonarny komp w domu(mam 2 wyjscia),musiałem pociognoc kabel na podorko,u mnie działa. Sprawa wyglada tak-ma ktos spawnego laptopa z trzymajaca bateria?,ja moge wziasc swojego ale musze miec napiecie 230v(przydała by sie tu przetwornica z 12V na 230V-miałem ale spaliłem),lub kogos z innym pomysłem jak sie podłaczyc i mozna wszystkich chetnych zdiagnozowac , wtorek,sroda i piatek od 10 do 15 mam czas.