Wysłany: 2006-01-10, 21:37 E30 318iS Powered by BARABUS
Witam, to mój pierwszy post
Od 14 miesięcy jestem posiadaczem BMW 318 iS
Dane techniczne jak w standardzie.
Mały tuning optyczny, skupiam się raczej na delikatnym tuningu, po prostu podoba mi się taki "clasic car tuning"
Do przeróbek jakie do tej pory dokonałem można zaliczyć:
- sportowy wydech ULTER 2x80 cm - dwururka
- obniżenie zawieszenia na przodzie o 40 mm, sprężyny żółte APEX średniotwarde
- felgi ALPINA 17" z polerowanym rantem na oponkach 205/40/R17 FALKENA 512
Na fotkach niestety jak na razie nie ma felg ale wkrótce je pokaże.
Te foty mojej beemki, które są na zdjęciach mają felgi AC Schnitzera 16" na oponach 215/40/16, W obecnej chwili przeżuciłem się na Alpine 17", AC Schnitzery sprzedałem
Osiągi.... no nie wiem, udało mi się z niej wycisnąć 215 km/h i miałem wrażenie że jakbym miał jeszcze kawałek trasy to może te 220 bym dogonił... zobaczymy latem
Przebieg: 170 tys km
Stan techniczny... myśle że idealny.
Sprzęt audio:
- Radio Pioneer CD/MP3 4x50W,
- głośniki z przodu seryjne, tył Blaupunkt 120 W
Wszelkie przeróbki staram się robić sam... daje mi to podwójną frajde.
Bardzo ładna e30-stka i gratuluje takiego stanu o ile w zeczywistosci jest rownie ladna co na zdjeciach Sprzedawales felgi na allegro bo mialem na nie ochote ale juz poszly wiec trudno. Mam jedno pytanko. Czy fele alpiny sa na 4 czy 5 srub bo o ile mi wiadomo alpina nie robila 17" felg z rozstawem 4x100 ale moge sie mylic wiec jezeli sie machnolem to poprawcie mnie. Ale jezeli sa to fele na 5 srub to jak zamiezasz je przykrecic do piasty na 4? PS. Autko bardzo ladne i widac ze zadbane choc ja wole waska lampe
Masz całkowitą racje. Moje felgi to tak w rzeczywistości BK Racing model ALPINA, nie jest to oryginał ale wygląda jak oryginał 16" były troche za małe oszukiwał mnie na licziku, jedyny plus to to że miał lepszego kopa przy starcie <lol2>
_________________ ZŁOCENIE i CHROMOWANIE śrubek od felg !
Czy fele alpiny sa na 4 czy 5 srub bo o ile mi wiadomo alpina nie robila 17" felg z rozstawem 4x100 ale moge sie mylic wiec jezeli sie machnolem to poprawcie mnie.
buahahhaha jak załozysz te 17-nastki to zupełnie terenowa wersja będzie
Pomyśl coś nad zawieszeniem zeby w dół poszła.
Pozatym mam ten sam kolor i jest bardzo ładna
hehe barabus ,nie napisales dzieki komu tu sie znalazles
zmien miejsce zamieszkania czyli "skad" na twoja miejscowosc
ja sie chyba nie musze wypowiadac bo barabus dobrze zna moje zdanie.dobry ziom i ma bardzo dobre pojecie o e30tach wiec go tu zaprosilem . a alpinki ..hmmm..troche jezdzi juz po naszych drogach tego modelu a schnitzera rzadko widac..niestety sila wyzsza i nie dal sie przekonac eeh..koniecznie uparl sie na 17"
pozdro barabus
Szkoda, bo te felgi wyglądały super w e30 a 17 to już chyba za duże musi być do nich większa gleba ale i tak to nie będzie to. Bardzo ładna beemka gratuluje.
dodam barabus abys troche zglebil ta e30stke bo faktycznie wysoko bedzie stac..
a felunek faktycznie po polerce z tego co widzialem to wyglada jak z fabryki..
bo ziomal chcial jak najwieksze..mowilem mu ze osiagi spadna ale on swoje.tak jak ja zaczynalem,aby wieksze a teraz powracam do malych.
ale fakt ,dostac schnitzery 16" 4x100 graniczy z cudem...
na tych 17 co ma.. tez bedzie fajnie wyglądać ...
daj foty jak założysz te felgi bo swojego czasu też chciałem takie 17-nastki zapodać zobacz co straciłem
pawel,starcilbys tylko na osiagacj bo twoje 1.6 to i tak na 15 nie idzie.na lodzie jakos daje rade.a takie alpinki jakie na barabus z polerowanym rancikiem to nawet lepiej wygladaja jak z fabryki by wyszly.no i te falkeny.eeh.
kolor macie taki sam to wklej sobie pawel jego fotke w avatarze i sie lansuj chlopaku bo jest czym .aby wiecej takich.
Tak wogóle zaprosił mnie tu "menel" i jestem mu za to bardzo wdzięczny... Podziękowania dla MENELA
Co do fel !
Powiem tak, AC Schnitzery sprzedałem dlatego gdyż wydałem juz na nie tyle kasy (chodzi mi o nieudaną renowacje bo zaufałem nie temu co miałem i spieprzył robote) że już więcej po prostu nie mogłem.
A co do tych osiągów drodzy państwo, nie wiem czy kiedykolwiek przykładaliście sobie felge aluminiową do alusa ... bo ja tak. Okazało się żę:
* felga stalowa o rozmiarze 14" z oponą 185/65/14 jest o około 1" (26mm ile się nie myle) wyższa od felgi aluminiowej 16" na oponach 215/40/16, czego skutkiem było oszustwo na liczniku
* dopiero felga al. 17" z ogumieniem 205/40/17 jest tak samo wysoka jak 14" z oponą 185/65/14
Wniosek z tego jeden
Należy zwrócić uwage na to wszystko, a 17 naprawde powalą was z nóg !!
Co do gleby, to uważam że jest aż za dużo, te foty tego nie pokazują, bo część z nich jest jeszcze na aucie bez obniżenia, a na AC Schnitzerach naprawde nie za wiele też było je widać bo buły za małe w obwodzie i robiły błedne wrażenie poprzez duży odstęp od nadkola
Tak, felgi kupiłem na allegro
fajny iesik kolorek ujdzie w tłoku jak dla mnie, za fele plus za utrzymanie autka kolejny plus, a co do felg to nieoszukujmy sie Barabus ale cieżej jest kręcic 17 niż 15 dlatego spadek osiągów murowany będzie
_________________ Marcin
Klubowicz
GG 6271263
------------------------------------------------------
nawet Papież jeździ BMW > Bóg powiedział ludziom co dobre :)