Czy ktos testował zeby jezdzic na gazie ziemnnym podobno mozna i jest owiele taniej i lepiej dla silnika czy ktos wie cos na ten temat co trzeba zmienic czy na zwykłej instalacji mozna jezdzic na takim gazie i jakie sa ceny przeróbki a jakie spalanie pozdrzwiam i dziekuje za wasze odpowiedzi
_________________ Bmw to Bmw jedyne co lepsze to inne BMW
GG 3417461
jest taniej ale musisz miec specjalna instalacje i zbiornik itd bo gaz ziemny jest w przy zasilaniu auta tankowany z cisnieniem 20bar!!!! zreszta w polsce jest raczej slabo rozwinieta siec (a raczej jej brak) stacji z gazem ziemnym... ale merc wypuscil fabrycznie podajze e200 kompresor (ngt czy jakos tak) na gaz ziemny, fiat i jeszcze kilka innych firm robi takie auta...
elo
tak jest taniej instalacja jest w podobnej cenie niz ta poprzednia.
Ale jest mało stacji i jakoś inaczej jest z tankowaniem strasznie to dlugo trwa kiedyś o tym w gazecie czytalem ale więcej mi do glowy nie przychodzi.
Ja bym olał temat
Puki co ciesz się PB
ja tez cos na ten temat czytalem i dowiedzialem sie ze strasznie duzo samochod spala tego gazu ziemnego tak wiec albo duzy zbiornik,albo czeste tankowanie pozdro
_________________ sprzedam czesci do e30
gg 4521730
tel 607254606
instalacja dfo silnika cztro cylindrowego to koszt ok 8 tys zl gaz jest tani faktycznie ale spalanie jest wyzsze w granicach 40% w porownaniu do benzyny siec stacji we polsce jest tragiczny a co do ceny urzadzenia do tankowania to w przeliczeniu na zlotowki wychodzi ok 14 tys zl tankowanie trwa od8 do 10 godzin w zaleznosci od rozmiaru butli. Trzeba jeszcze poczekac na stacje gdyz jest i ch malo a czas tankowania tragiczny
_________________ bylo:
e-28 M535i
e-36 325, 318is Coupe
e-30 325e drift spc
e-39 525 TDS
A jest:
e-30 328i Cabrio
e-36 323i
e-30 318 is
Gepard Garage.Swapy mechanika.503-112-639