silnik przestał działać na benzynie. W sobotę uruchomiłem go (zawsze odpalam na benzynie) ale po kilku sekondach zgasl i juz nie dał się uruchomić. Zapalil za to bez problemów na gazie. Myślałem, że spaliła się lampka rezerwy w baku ale dzisiaj zatankowałem 10 litrób benzyny i dalej nic. Nie odpala na wasze a po uruchomieniu na gazie i przełączeniu na benynę gaśnie.
silnik 1,6 m40
Czy komuś z Szacownego Grona przychodzi do głowy jakieś wyjaśnienie?
Tak albo pompa paliwa dała ciała,albo spadły wtyczki (konektorki) z pompy.
_________________ Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie.
Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny.
Pompa, pompa, pompa.... Jak pompa jest zewnętrzna, to pasuje każda inna zewnętrzna, ilość paliwa jest podawana zawsze w nadmiarze (jak w gażniku) więc bez obaw. Ja zakładałem od Ascony, zero problemów i łatwo dostać. A tak wogóle to załoz odcięcie dopływu prądu do pompy jak przełączasz na gaz... Niestety... tak to jest jak sztab inżynierów zrobi dobre auto, a z braku kasy Pan Mietek podłączy dwie rury z gazem i odkręci kurek...
_________________ Części nowe i używane oraz warsztat BMW - 661 496 167
"(...) Proste są dla szybkich samochodów, zakrety są dla szybkich kierowcow" C. McRae