bardzo fajny jest ten tor kartingowy (na zdjęciach) więc pod koniec miesiąca, gdyby zebrało się więcej osób, to ja tez sie pisze na to - tylko nie wiesz buni czy te 8 paczek to jest za godzinę, czy za ile?
Ale ja nie umiem latać bokami 316stką.. a takową tylko posiadam
A poważnie to temat był nie o tym, i wiem doskonale że można wynając tor i wogóle - nie o to mi chodziło - na tor można pojechac raz na jakiś czas - a mnie chodziło o cykliczne częste spotkania na określonej trasie, by w ten sposób doskonalić jazdę i dobrze się bawić np. raz w tygodniu.
Do Lublina 200km - w obie strony 400km plus np. 8 h na torze - 150km - razem 500km x średnio z 13 litrów wachy (naprawdę minimum biorąc pod uwage ściganie na torze) plus 80zeta za tor to wychodzi 400zeta ale co to dla krezusów Pawła i Menello
Sam pomysł jak najbardziej ok. ale myśle że ze względu na koszty cięzko bedzie znależć np. 10 osób. Poczekajmy do wiosny i przy okazji pucharu youngtimerów pościgamy się pod Kielcami we własnej klasie - i nie o pietruszkę wtedy.
p.s. Buni - co to za biała taczka ?!!!!!
_________________ Części nowe i używane oraz warsztat BMW - 661 496 167
"(...) Proste są dla szybkich samochodów, zakrety są dla szybkich kierowcow" C. McRae
Wiem wiem, silnik fajny - ale taczka ! Fakt że w nocy ujeżdzałem własnie kadetta typu łezka, i strasznie śmiesznie to jeżdzi, zupełnie nieprzewidywalnie, raz wyjedzie sobie przodem, raztyłem, jak mu sie podoba - nie ja byłem kierowcą, ale emocje super - zero przewidywalności w porównaniu do bmw.
A w temacie ścigania - w Warszawie na Gocławiu mamy miejscówkę na terenach magazynowych - poza otwartym ruchem drogowym - gdzie wyznaczyłem calkiem ciekawą, techniczną i bezpieczną trasę. Można oczywiście ją modyfilować. Przejechanie jednej pętli zajmuje mi ok 1.40 min. Można swobodnie ją modyfikować, wydłużać, skaracać itd. jest kilka naprawde ciekawych technicznych zakrętów, a i na rozwinięcie prędkości jest troche miejsca. Na miejscu jest sporo kartonów którymi można robic szykany, wyznaczać ew. nawroty itd. Wiec można się obejść bez słupków. Generalnie jest to miejsce dobre do jazdy po śniegu - szczególnie świeżym - ale wczoraj jeżdziłęm i było wystrarczająco równo. Jak ktoś zainteresowany niech się wpisuje - może środa ? Najlepiej około 21.30-22 - wtedy nie ma już ludzi - jest pusto - nikomu nie przeszkadza.
"(...) Proste są dla szybkich samochodów, zakrety są dla szybkich kierowcow" C. McRae
PAWELKU WSZYSTKO SIE JESZCZE OKAZE....
NARAZIE SADZE ZE BEDE Z MARCINEM ALE WSZSTKO OKAZE SIE W SRODE WIECZOREM:))
TAKZE DO ZOBACZNIA:))
_________________ BMW E30 M30B28 TOURING BYLA:(
BYLA
E30 M20B25 TOURING
JEST
E46 Compact 320d
duchPW [Usunięty]
Wysłany: 2006-01-24, 17:31
Baur napisał/a:
I wszystko jasne !! Jak ktoś chętny to zbiórka może być o 21.30, w środę, w na stacji BP na ul.Fieldorfa, 100m od skrzyżowania z Ostrobramską.
moze i ja sie pojawie, choc do wypłaty jeszcze kilka dni, więc na wachę brak... a'propos - na tej stacji jest chyba najtańsza Pb95 w Wawce, bo za 1l krzyczą sobie 3,68, a to w końcu BP
I wszystko jasne !! Jak ktoś chętny to zbiórka może być o 21.30, w środę, w na stacji BP na ul.Fieldorfa, 100m od skrzyżowania z Ostrobramską.
moze i ja sie pojawie, choc do wypłaty jeszcze kilka dni, więc na wachę brak... a'propos - na tej stacji jest chyba najtańsza Pb95 w Wawce, bo za 1l krzyczą sobie 3,68, a to w końcu BP
Wcale nie bo na urysnowie jest najtansza waha na shelu koło centrum onkologii
_________________ Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie.
Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny.
Wczoraj wieczorem sprawdziłem miejscówke - nie jest już tak kolorowo jak w niedzielę, śnieg trochę wyjeżdzony, bardziej nierówno - ale generalnie da radę.
Zupelnie inna bajka jest ja świezo spadnie śnieg, i to na równe, a nie na bryły lodu - jezdzi się dużo szybciej, pewniej i równiutko - ale na to przyjdzie jeszcze poczekac. Podobno jutro ma padac śnieg.....
Zapraszam dziś o 21.30 na wspomniane BP - a jesli w związku z nadchodzącymi opadami sniegu większośc chciałaby to przelożyć np. na jutro - to wpisujcie tutaj swoje uwagi.
Pozdro !
Na poczatku było sporo problemów z ogarnięciem tematu - naliczyłem cos około 18stu samochodów ale jestem pewien że nastepnym razem każdy będzie już wiedział o co chodzi, gdzie i jak jeżdzimy (choć trasę pewnie zmodyfukujemy) dzięki temu będzie jeszcze lepsza zabawa ! Postaramy się tak ułożyć trasę i starty żeby były krótsze odstępy między startującymi osobami, by nikt się nie nudził. Faktem jest że trasa była bardzo trudna technicznie, lód, zakręt pochylony na zewnętrzną , trzeba naprawdę pogłówkowac co i jak - ale o to chodzi ! Menelku - pod spodem na górnym poziomie są betonowe płyty - w lato niezbyt, na średnim poziomie asfalt, a na najniższym beton. Najlepiej jest jednak w zimę.
Następnym razem obowiązkowo koksownik i gorzka żołądkowa dla zmarżniętych nie prowadzących , kierowców rozgrzewają emocje.
Straty na koniec malutkie jeszcze były - odkleiła mi się opona od felgi i zeszło powietrze - wylkanizacja 24h - pod śniegiem był mały kraweznik, a że cisnienie miałem w oponie bardzo bardzo niskie.... ale wyniki za to były dobre Ale najbardziej żal zderzaka Roberta. urok -20 stopni mrozu - śniegowe zaspy zamieniają się w łód twardy jak kamień..
Auta które przybyły - kilka E30 coupe, 4d, dwa touringi, e34 535, e34 Touring V8, e36 325 coupe, e36 320 cabrio, a nawet konkurencja w postaci Baby Benz 190, jak też corolla i civic.
Niestety nie wszystkie wyniki są zapisane jeśli ktoś pamieta swój czas to niech da znać na PW, m.in. e36 i e34 535, napewno dopiszę.