_________________ Lotus Exige 420KM/800kg
BMW E36 318is 180KM/190Nm
duchX [Usunity]
Wysany: 2006-01-26, 17:32
obawiam sie ze mial bys problem z zalozeniem takiej rozporki !! 2 cm sie wygiela to moglo nawet ze 3-4 cm sie zlozyc auto a w takim wypadku chodz bys mial rozpierak 20tonowy to nie naciagniesz tak kielichow bo ci popeka blacha i bedzie liap
Pomg: 11 razy Doczy: 19 Mar 2004 Skd: Warszawa Skorosze
Wysany: 2006-01-28, 01:00
Sosen kiedyś zakupił ... ktoś tam nieprzychylnie sie wypowiadał ... bo to sa produkty niefirmowe. Nie wiem czy ten topik jest na forum jeszcze ... jak jest to gdzies bardzo głęboko... Firma speed tuning bodajże
to wszystko tak samo jak w Fosabie jest NIBY weichers, ale bez nalepki gwarancji czy czegokolwiek ... mi to śmierdzi więc olałem
powiedzcie mi co takiego jest kiepskiego w rozporce "nie firmowej" ...
odlew czy wzor wykonany na podstawie jakiegos znanego producenta... i cena 1/3 firmowej...
wytrzymalosc... : ? : prosze zmierzcie...
wykonanie jest moim zdaniem profi... wyglada bardzo solidnie..
btw : gratuluje osobom co maja "regulowane" rozporki....
_________________ Lotus Exige 420KM/800kg
BMW E36 318is 180KM/190Nm
Wysany: 2006-01-28, 14:44
buni napisa/a:
btw : gratuluje osobom co maja "regulowane" rozporki....
no tu się zgadzam hehehe, pomyłka na maxa
A co do produktów niefirmowych to przednia rozpórka jesli ma dość nietypowy wzór tak jak ta podwójna wygięta to jest mniejsze prawdopodobieństwo że jest jakaś lewa, ale mi głównie chodzi o tylną ...
Mi zawsze zależało na idealnych wymiarach takiej rozpórki po to aby po założeniu utrzymywała kielichy w fabrycznych miejscach, aby wszystkie kąty były nak najbliżej orginału.
Domoróbka to uniemożliwia...
Jest taka mozliwosc, ze pan Mietek w garazu skopiowal tylko ksztalt firmowej, a wymiary sciagnal z mniej lub bardziej poprzestawianego samochodu, ktoremu daleko do fabrycznych wymiarow. W takim przypadku jedyna korzysc z tej rozporki to mozliwosc chwalenia sie przed kumplami.
rozpora musi byc?
ale dlaczego sa takie drogie?
ja swoja kupilem za 20zł (okazja)
wiem ze mozna naprawde fajne rozpory kupic do 100zł ale trzeba szukac
lub jechac do kowala, slusarza z wzorem i dorobi za grosze ale wszystko zalezy od tego kto ile ma kasy 8)
pozdrawiam i jestem ciekaw jakie bedzie zakonczenie
swojej juz urzyczalem jako wzor i nie bylo problemu z wykonaniem
aaa... moja tak wyglada
jak ja kupilem była w kolorze pomaranczowym ze srebrna naklejka ale nie pamietam co na niej było.
pozdrawiam
Bruner nie przesadzaj Pioter też jeździ na takiej rozpórce i niech powie czy jest zadowolony??
Moim zdaniem bardzo ładna i bedzie spełniała swoje zadanie
Pozatym mój znajomy jezdzi 325 z pragi Ma dorabianą i moim zdaniem spełnia swoje zadanie...
Zalerzy jak kto dorobi skoro rozmawiamy o dorabianych rozpórkach
_________________ Pomoc Drogowa 24h.
665-29-29-01
MARTINEZ [Usunity]
Wysany: 2006-01-28, 18:13
oczywiscie ze trzeba miec pojecie o dorabianiu takich rzeczy
Wysany: 2006-01-28, 18:36
w Polsce dystrybutorem Weichersa jest jakaś nieczynna firma ze szczecina oraz Fosab z Wawy
W Fosabie ceny orginałów Wiechersa to ponad 600zł na przód i ponad 300zł na tył
Ale mają tez opcję bez naklejek, bez opakowania, bez gwarancji ale zacząłęm się dopytywać dowodów że to też wyrób weichersa to nie potrafili mi pokazać ... zaczeli kręcić ze zdjęciami z magazynu których w rezultacie nei zobaczyłęm ... więc olałem ... ceny to 330zł na przód i 180zł na tył
Ja rozpóre zrobiłem sobie sam,nie jest to wyrub nie wiadomo jaki,ale moze byc,robiłem takie cus 1 raz w zyciuZrobiona została z naprawde dobrych materiałow.Troche czasu pomysłu i kilka piwek.Jestem z niej naprawde zadowolony.Jak wróce na chate to zapodam jakies foty.O raz krótki opis.
_________________ BMW E30 323i 84r
Ostatnio zmieniony przez Szef_22 2006-01-28, 18:58, w caoci zmieniany 1 raz
w Polsce dystrybutorem Weichersa jest jakaś nieczynna firma ze szczecina oraz Fosab z Wawy
W Fosabie ceny orginałów Wiechersa to ponad 600zł na przód i ponad 300zł na tył
Ale mają tez opcję bez naklejek, bez opakowania, bez gwarancji ale zacząłęm się dopytywać dowodów że to też wyrób weichersa to nie potrafili mi pokazać ... zaczeli kręcić ze zdjęciami z magazynu których w rezultacie nei zobaczyłęm ... więc olałem ... ceny to 330zł na przód i 180zł na tył
Napisz maila do Wiechers czy nie sprzedaja wysylkowo.
Pomg: 10 razy Doczy: 23 Lis 2004 Skd: Warszawa-praga
Wysany: 2006-01-28, 19:15
temat rozporek byl juz pare miesiecy temu przerabiany . oczywiscie ta sama gadka czyli wypowiedzi przeciwnikow rozporek robota garazowa.
wszystko zalezy ile kto ma kasy. moja mnie kosztowala u kumpla 50 zl.robiona na wzor oryginalu przy mnie. chyba lepiej miec rozporke samemu zrobiona ktora trzyma bude aby sie nie zeszla/rozeszla i przy tym usztywnila calosc niz nie miec w ogole rozporki i miec nadzieje ze nic nie peknie 8)
pozdro