BEEMKA - KLUB Strona Gwna BEEMKA - KLUB

HomeHome  PortalPortal  KontaktKontakt  RegulaminRegulamin  Mapa GoogleMapa Google  AssistanceAssistance
KlubowiczeKlubowicze  FAQFAQ  SzukajSzukaj  UytkownicyUytkownicy  GrupyGrupy  
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Nastpny temat
umowa kupna-sprzedazy?
Autor Wiadomo
erikson 

Doczy: 16 Lip 2004
Skd: W-wa-
Wysany: 2006-02-10, 20:43   umowa kupna-sprzedazy?

moze ktos wie jak to jest-kupuje auto od osoby co tez kupiła ,opłaciła skarbowy lecz nie przerejstrowała auta. Pomiedzy kim ma byc ta umowa-rozumiem ze spisuje z nowym włacicielem,interesuje mnie to czy zabieram mu ta umowe pomiedzy min a tamtym włacilelem,czy mam mi dawac cos jeszcze?(jakies kwity ze skarbówki)

Miki 

Pomg: 1 raz
Doczy: 11 Kwi 2004
Skd: z kreskówki ;)
Wysany: 2006-02-11, 20:44   

mój kolega tez mial takie przygody ze swoim rekinkiem... on mila ten samochod i kilka umów do tego. sam tez nie przerejestrowal... powinienes miec wszystkie poprzednie umowy nie pamietam jak jest teraz ale musisz miec kwitek lub pieczatke na umowie z US... umowe oczywiscie spisujesz z obcnym wlascicielem...

tak przy okazji:
pamietam jakie byly problemy z odzyskaniem dowodu rejestracyjnego jak policja zatrzymala za zasloniete przednie swiatla :lol: Jezdzilismy kilka razy do Ciechanowca az w koncu okazalo sie ze na jednej z umow brakuje pieczatki z US.. Aby odebrac dowod musielismy odnalezc poprzedniego wlasciciela ktory autko sprzdal kilka lat wczesniej. Chyba nie musze mowic jak bardzo gosc byl w szoku :shock:

Wiec jak zamierzasz kupic to autko to bardzo dokladnie sprawdz papiery czy nic nie brakuje a pozniej najlepiej jak najszybciej zarejestruj na siebie :P

pozdr

duchPW
[Usunity]

Wysany: 2006-02-11, 22:55   

ja kupiłem auto od gościa, który miał je rok i go nie przerejestrował - wystarczy, że weźmiesz jego umowę z poprzednikiem i obnie umowy (tę gdzie Ty jestes kupującym i tę, na której obecny sprzedający był kupującym) i zaniesiesz do wydziału komunikacji podczas rejestracji samochodu i nie będziesz mial problemu z zarejestrowaniem (jeśli nie ma innych przeszkód)

chodzi tylko o to, żebyś miał umowę K-S od odtatniego gościa, który rejestrował samochód, a jeśłi było tych umów po drodze więcej, to wszystkie kolejne - nie zostawiasz ich w wydziale komunikacji, więc w razie czego możesz ją potem oddac sprzedającemu

erikson 

Doczy: 16 Lip 2004
Skd: W-wa-
Wysany: 2006-02-12, 16:16   

umowa jest od popszednika,czyli powinienem miec 2szt,z tego co napisałes wynika ze nie musze miec kwitu o opłacie w US,gosciu gdzies go zawieruszył i ma tylko umowe z poprzednikiem,na umowie oczywiscie jeszcze nie ma zadnych pieczatek,bo stawiaja je dopiero w wydziale komunikacji.

Wywietl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie moesz pisa nowych tematw
Nie moesz odpowiada w tematach
Nie moesz zmienia swoich postw
Nie moesz usuwa swoich postw
Nie moesz gosowa w ankietach
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do: