BEEMKA - KLUB Strona Gwna BEEMKA - KLUB

HomeHome  PortalPortal  KontaktKontakt  RegulaminRegulamin  Mapa GoogleMapa Google  AssistanceAssistance
KlubowiczeKlubowicze  FAQFAQ  SzukajSzukaj  UytkownicyUytkownicy  GrupyGrupy  
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Nastpny temat
cos czuwalo dzisaj nademna
Autor Wiadomo
pudzian 
upalacz

Doczy: 09 Gru 2004
Skd: Nałeczów
Wysany: 2006-02-15, 15:57   cos czuwalo dzisaj nademna

a wiec tak panowie poczatek mojej dzisiejszej przygody a wiec jade sobie do szkoly jako ze musze minac przejazd kolejowy a ze ten byl zamkniety to zorbil sie spory korek przedemna z 5aut i zamna okolo 8 wiec pociag sobie przejechal wszyscy ruszyli ja coprawda sie spieszylem do szkolki a ze duzo zakretow to jade spokojnie przedmna daichatsu jakies,polonez i jelcz albo star :wink: zamna ten sznutr samochodow a tuz zamna jechal jakis maly dostawczy citroen noi kawalek prostej to biore sie za wypredzanie
wyprzedzam daichatsu korozjia:)poloneza i widze w lusterku ze jakis warjat audi a6 w combi mnie gonii znaczy byl jakies 50m dalej rowniez wyprzedzal ale juz jestem za starem prawie i widze ze audi zalapalo pobocza :roll: lewa strona poboczem nastepnie postawilo go bokiem i ten citroen co jechal tuz zamna patrze sie w lusreku dachowanie :shock: mysle no ladnie jak bym niewyprzedzal to prawdopodobnie niebylo by za weslo dlamne i mojej beemki tak wiec w dalsza droge spokojnie jednak takie cos jak sie zobaczy na wlasne oczy to jest respect pozdro :wink: do tej pory rece jakos sie trzesaa :wink: a tak pozatym to nikt nieucierpial wszyscy zyja pozdro

Miki 

Pomg: 1 raz
Doczy: 11 Kwi 2004
Skd: z kreskówki ;)
Wysany: 2006-02-15, 16:25   Re: cos czuwalo dzisaj nademna

pudzian napisa/a:
a tak pozatym to nikt nieucierpial wszyscy zyja pozdro

to chyba najważniejsze :wink:

pudzian 
upalacz

Wysany: 2006-02-15, 16:36   

no pewnie ze najwazniejsze ale jak by to mnie spotkalo to nieiwem zalamal bymsie albo i nie bo wina pewnie po stronie kolesia z audi na 100% pozdro

Gniewek89 
Na razie teoretyk.

Doczy: 01 Lut 2006
Skd: Wrocław
Wysany: 2006-02-15, 17:03   

Kolejny dowód wyzszosci tylnionapedowek, twojego szczescia. Dobrze ze ci sie nic nie stalo
Pozdro

Grzesio 
BMW Power

Pomg: 5 razy
Doczy: 05 Kwi 2004
Skd: Lublin
Wysany: 2006-02-15, 18:01   

I uciekłeś z miejsca wypadku, nie pomogłeś rannym - wstydź się :oops:

E30 325iS '87 M-Technic II http://beemka-klub.pl/forum/viewtopic.php?t=8560 - sprzedane

E34 530i V8 '94 - http://beemka-klub.pl/forum/viewtopic.php?t=31236

E30 318i '88 - http://beemka-klub.pl/forum/viewtopic.php?t=36500 - sprzedane

E46 320td '02 Compact - http://beemka-klub.pl/forum/viewtopic.php?p=411671

G-STYLE SQUAD* :D
*grupa LANS SQUADu

Miki 

Doczy: 11 Kwi 2004
Skd: z kreskówki ;)
Wysany: 2006-02-15, 19:34   

Grzesiu jak by uciekl to chyba by nie napisal
Cytat:
a tak pozatym to nikt nieucierpial wszyscy zyja pozdro
:?:

Grzesio 
BMW Power

Pomg: 5 razy
Doczy: 05 Kwi 2004
Skd: Lublin
Wysany: 2006-02-15, 19:47   

eee, no to odwołuję :wink: spisałeś się :D

E30 325iS '87 M-Technic II http://beemka-klub.pl/forum/viewtopic.php?t=8560 - sprzedane

E34 530i V8 '94 - http://beemka-klub.pl/forum/viewtopic.php?t=31236

E30 318i '88 - http://beemka-klub.pl/forum/viewtopic.php?t=36500 - sprzedane

E46 320td '02 Compact - http://beemka-klub.pl/forum/viewtopic.php?p=411671

G-STYLE SQUAD* :D
*grupa LANS SQUADu

dankam 

Doczy: 15 Lis 2005
Skd: Białystok
Wysany: 2006-02-15, 20:17   

Grzesio napisa/a:
eee, no to odwołuję :wink: spisałeś się :D

na 6 :) pozdro oby mniej takich rzeczy ;)

pudzian 
upalacz

Wysany: 2006-02-15, 21:06   

nio zatrzymalem sie zobaczylem czy wszyscy cali i pojechalem bo i tak bylo tam okolo 8aut wiec ja na nic sie zdalem pozdr

jaqub 

Pomg: 11 razy
Doczy: 22 Mar 2005
Skd: LUBLIN
Wysany: 2006-02-15, 22:15   

tak sie koncza szalenstwa na trasie LBN-Naleczow... zakrety, drzewa, wasko...

Meecowhy 

Doczy: 09 Sty 2006
Skd: Żory
Wysany: 2006-02-15, 22:28   

a ja wyprzedzalem ... i auto skasowałem ... :D

KOCHAM POLSKIE PIEKNE DROGI !!

jaqub 

Wysany: 2006-02-15, 22:36   

nie zwalaj na drogi...

Bruner 

Pomg: 16 razy
Doczy: 16 Lip 2004
Skd: Tczew
Wysany: 2006-02-15, 22:37   

Taka ciekawostka, w polsce zawsze winne sa drogi, sluzba drogowa, pogoda, drzewa na poboczu, inni kierowcy, zwierzeta, itd. chyba najmniejszy procent wypadkow jest spowodowany przez samych kierujacych... :roll: Ja tez skasowalem auto ale wiem ze jechalem za szybko i nie obwiniam za to innych...
E30 318i Touring '92
E30 325e '86
E30 320i '90

Piotrek 
LudwikIIISpryskiwacz

Doczy: 17 Kwi 2005
Skd: /K/R/A/K/O/W/
Wysany: 2006-02-15, 22:42   

Bruner napisa/a:
Taka ciekawostka, w polsce zawsze winne sa drogi, sluzba drogowa, pogoda, drzewa na poboczu, inni kierowcy, zwierzeta, itd. chyba najmniejszy procent wypadkow jest spowodowany przez samych kierujacych... :roll: Ja tez skasowalem auto ale wiem ze jechalem za szybko i nie obwiniam za to innych...

SWIETE SŁOWA MICHAŁ!!!

Meecowhy 

Wysany: 2006-02-15, 22:52   

Piotrek napisa/a:
Bruner napisa/a:

SWIETE SŁOWA MICHAŁ!!!

a co jesli patrol policji ktory jechal do wypadku wpadl do rowu ..... ?
widzail nas - zwolnil i go zarzucilo ... :D

wiadomo, nie mowie ze to wina drogi ... ale jakby lodu nie bylo ( lód byl na skrawku drogi)
moje bmw bylo by zdrowe....
powiem tyle ja wiem ze nie szalalem .... jechalem 70 km/h na 5 biegu ....

I wiem ze wina byla po mojej stronie :D

dankam 

Doczy: 15 Lis 2005
Skd: Białystok
Wysany: 2006-02-15, 23:10   

Meecowhy napisa/a:
a ja wyprzedzalem ... i auto skasowałem ... :D

KOCHAM POLSKIE PIEKNE DROGI !!

już po tej pieknej e30 ? :|

Meecowhy 

Wysany: 2006-02-15, 23:13   

poczytam temat o moim aucie w "nasze smigiełka" a zdarzenie mialo miejsce 12 stycznia wiec juz dawno ... i mam juz inna e30 :D
heh zreszta jutro odbieram ja od lakiernika :D

jaqub 

Wysany: 2006-02-15, 23:15   

jest zima... czy lod na drodze moze byc tylko na alsce? a moze ktos specjalnie nie odsniezyl/ nie posypal tego miejsca...
wg mnie POLICJA nie powinna pisac w przyczynach wypadku przekroczenie predkosci tylko BLAD KIEROWCY bo jesli kierowca jest doswiadczony to nie bedzie jechal tak szybko/ lub moze popelnil blad rozpczynajac wyprzedzanie/ zmiane pasa ruchu itd itp...a jesli kierowca jest niedoswiadczony to bledem jest rozwijanie przez niego duzych predkosci...
a oklepane zdanie "nie dostosowanie predkosci do warunkow" nie stwierdza jednoznacznie ze to kierowca popelnil blad tylko daje mozliwosc stwierdzenia ze droga byla nie odsniezona, byly dziury itd itp... jesli ma sie cos zmienic w bezpieczenstwie na drogach to trzeba mowic jasno TY KIEROWCO POPELNILES BLAD!!! TY JESTES WINNY!!!

center 

Pomg: 17 razy
Doczy: 31 Lip 2004
Skd: Katowice
Wysany: 2006-02-16, 11:58   

ale wlasnie o to chodzi, "dostosowanie predkosci do warunkow" czyli jak widze ze jest lod to jade 5 bo to jest bezpieczna predkosc i wiem ze nic mi sie nie stanie, jak jest pusto, szeroko, prosto, oswietlone, jade 130 i tak ma to wygladac..
najlatwiej zwalic na innych, wlasny blad dostrzec jest bardzo trudno, ale fakt, wina zawsze stoi po stronie kierowcy, zawsze..
przypadek ze auto sie popsulo tak naprawde jest tak znikome ze szok, to zawsze jest czlowiek...
a ze policjanci wpadli do rowu, swiadczy tylko o tym ze to tez ludzie i ze tez popelniaja bledy...
ostatnio ogladalem program gdzie kamerzysta jechal z pogotowiem ratunkowym na sygnale, przez bodajze warszawe...to jak piesi wchodza przed karetke,auta nie zjezdzaja i nie wiedza w ogole co sie dzieje i o co chodzi to szok..wiec troche poddenerwowania do tego i o brak kontroli auta nie trudno, nie mowie ze to wytlumaczenie, ale to dodatkowy aspekt tego ze latwiej o wypadniecie z trasy...

mgr inż. Jędrek ;)

Meecowhy 

Wysany: 2006-02-16, 12:12   

center napisa/a:
ale wlasnie o to chodzi, "dostosowanie predkosci do warunkow" czyli jak widze ze jest lod to jade 5 bo to jest bezpieczna predkosc i wiem ze nic mi sie nie stanie, jak jest pusto, szeroko, prosto, oswietlone, jade 130 i tak ma to wygladac..

wiesz tylko w moim przypadku jechalem sobie na uczelnie - idealna pogoda +1 st
caly czas tak mniej wiecej 90 km/h
i na super czystym odcinku drogi ( na oko nie szlo okreslic ze lód)
wyprzedzam babke ktora wczesniej zmusila mnie do ostrego hamowania ( pelna przyczepnosc)
a 500 m dalej na wczesniej wpsomnianym odcinku lód i lezymy w rowie ... :D
wiem wiem - trzeba bylo przewidziec .... bo zmysly sa zludne tak jak i pogoda ...

jaqub 

Wysany: 2006-02-16, 12:24   

Meecowhy napisa/a:
center napisa/a:

wyprzedzam babke ktora wczesniej zmusila mnie do ostrego hamowania ( pelna przyczepnosc)
wiem wiem - trzeba bylo przewidziec .... bo zmysly sa zludne tak jak i pogoda ...

ale widzisz tez sie tlumaczysz... ciezko przyznac sie do bledu... podstawa to zeby byc krytycznym wobec siebie... dopoki nie stwierdzi sie ze to jednak byl moj blad nie ma co mowic ze jest sie doswiadczonym kierowca...
sorki za taka krytyke z mojej strony ale staram sie zmienic swoje zachowanie na drodze...

center 

Pomg: 17 razy
Doczy: 31 Lip 2004
Skd: Katowice
Wysany: 2006-02-16, 12:31   

zdarza sie najlepszym...takie zycie...
umiejetnoscia jest wyciagnac z bledu wnioski i umiec je zastosowac w przyszlosci...
kazdy kiedys mial/ma/bedzie mial stluczke badz wypadek, i bardzo dobrze, kazdy powinien sie o to obic, ze to nie samochod a czlowiek jest problemem i ograniczeniem w tym zestawie...

mgr inż. Jędrek ;)

Meecowhy 

Wysany: 2006-02-16, 12:32   

jaqub napisa/a:
Meecowhy napisa/a:
center napisa/a:

ale widzisz tez sie tlumaczysz... ciezko przyznac sie do bledu... podstawa to zeby byc krytycznym wobec siebie... dopoki nie stwierdzi sie ze to jednak byl moj blad nie ma co mowic ze jest sie doswiadczonym kierowca...
sorki za taka krytyke z mojej strony ale staram sie zmienic swoje zachowanie na drodze...

przeciez pisze ze to moj blad ... :D i nie pisze ze nieuniknony...

wiem ze moglem nie wyprzedzac, wiem ze moglem jechac wolniej

napisze tylko tyle ... jesli ktos urywa kolo w dziurze - to blad zarzadcy drogi - a czemu nie jego - przeciez mogl minac dziure ?

wiem jedno i "ciesze" sie z tego ze jechalem BMW inni mowia ze przednionapedowka by nie zarzucila tak bardzo lub w ogóle....ale gdybym jechal czym innym to drzewa byłyby TWARDSZE!!!

korzuch 

Pomg: 2 razy
Doczy: 29 Mar 2004
Skd: z stąd
Wysany: 2006-02-16, 12:35   

yo!
A mój największy błąd to zrobienie prawka i zakup BMW :D choroba opanowała cały organizm :D
pozdro

Meecowhy 

Wysany: 2006-02-16, 12:36   

korzuch napisa/a:
yo!
A mój największy błąd to zrobienie prawka i zakup BMW :D choroba opanowała cały organizm :D
pozdro

ale jest antidotum .... :D BMW
z tymn ze cialo sie coraz bardziej przyzwyczaja .... :D
i pragnie wiecej do normalnego funkcjonowania :D

Wywietl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie moesz pisa nowych tematw
Nie moesz odpowiada w tematach
Nie moesz zmienia swoich postw
Nie moesz usuwa swoich postw
Nie moesz gosowa w ankietach
Dodaj temat do Ulubionych