Potrzebuje informacji o kontrolkach na desce rozdzielczej a dokładnie o tej "(!) to jest podobno remmsyteem" ale nigdzie nie moge znaleść co to a zapala mi sie czasem podczas jazdy.
Hmmmmmm to jest od hamulcy ze masz prawdopodobnie za mało płynu hamulcowego w zbiorniczku - ale moge sie mylic.
_________________ Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie.
Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny.
to awaria ukladu hamulcowego - sprawdz poziom plynu w zbiorniczku i uzupelnij - prawdopodobnie przytarly ci sie juz klocki hamulcowe i poziom spadl ponizej minimum - u mnie sie zapalalo jak hamowalem i plyn przelewal sie do przodu .
Pomg: 11 razy Doczy: 19 Mar 2004 Skd: Warszawa Skorosze
Wysany: 2004-07-08, 23:59
a u mnie seryjny rękaw, ten przegubowy, wyłaził i nie do końca opuszczałem dźwinię hamulca ... było to takie położenie, że na chwilę się ten wykrzyknik zapalał i zaraz potem gasł i znów się zapalał, mniej więcej tak jak występowały nierówności na drodze
inna opcja, to tak jak koledzy mówią, za niski poziom płynu hamulcowego
Na lewo czy prawo od niej W E30 na lewo od kontrolki akumulatora jest kontrolka od ABS-u, a dopiero za nią ten wykrzyknik(niewiem którą beemką jeździsz). A wykrzyknik ten informuje o awari układu hamulcowego, lub o zbyt niskim poziomie płynu hamulcowego w zbiorniczku. Dokładnie tak jak napisali chłopaki powyżej 8)
_________________ Nie prosta, lecz zakręt jest wyzwaniem ...
e 30 1.6 m40 ale cus mnie nie pokoji po wciśnieciu dziubka na zbiorniczku z płynem hamulcowym zapala sie dioda od recznego(P) a nie ta(!).
chodzi mi o ta co jest od diodki akumulatora po lewo
nie martw sie u mnei sie swieci od zawsze tylko dwa razy zgasla i tu mam kilka odpowiedzi pytan. Ogolnie lampka ta jest tak jak koledzy napisali od awari ukladu chamulcowego. Czyli powinna wskazywac brak plynu uszkodzone serwo lub i tujes pytanie zbyt niskie cisnienie w ukladzie hamulcowym bo u mnei hamulce dzialaja normalnie serwo tez pracuje a lampka dwa razy mi sie zdarzylo ze sie nie odpalila zapalala sie przy oporowym wcisnieciu pedalu chamulca. Wydaje mi sie ze mam uszkodzone wlasnei czujniki cisnienia poniewaz jeden ma urwana nozke a drugi tez jakis podejzny jest jutro je podlacze pod mase i sprawdze jak zgasnei to dam znac.
A może powiecie mi od czego jest ta kontrolka bo u mnie sie ona jeszcze nigdy nie zaświeciła.
Dzięki.
ScOOti [Usunity]
Wysany: 2004-07-11, 16:46
to jest kontrolka od CHECK CONTROL, jesli masz taki komputer u siebie to ona zaswieca sie z napisem "CHECK" jesli np. przepali sie zarowka w swiatlach, testuje hamulce przed odjazdem, itd itd.
to jest kontrolka od CHECK CONTROL, jesli masz taki komputer u siebie to ona zaswieca sie z napisem "CHECK" jesli np. przepali sie zarowka w swiatlach, testuje hamulce przed odjazdem, itd itd.
Dzięki.
Ale u mnie chyba nie ma żadnego kompa bo nawet jak sie żarówka przepali to nie ma żadnej reakcji.
Pozdrawiam.
Anonymous Go
Wysany: 2004-07-16, 09:52
w aucie z jakim silnikiem świeci się ta kontrolka (!)
w E28 z silnikiem M30 B25 też długo nie mogłem dojąć co to za kontrolka i okazało się że jest to kontrolka od ciśnienia w układzie wspomagania ( u mnie gasła na chwile jak zaczołem kręcić kierownicą albo wcisnołem hamulec)
W M30 pompa od wspomagania jest również odpowiedzialna za heble chyba tam nie ma czegoś takiego jak serwo, jeżeli się myle to mnie poprawcie
W poprzednim aucie ta kontrolka świeciła, i nadal świeci i nic się nie dzieje...