Wysany: 2006-02-21, 15:51 m42 i nie tylko - podłączenie silniczka krokowego
Ano niby prosta sprawa, ale u siebie mam zrobione na patencie - jak kupiłem silnik to brakowało paru rurek, i podłączyłem po swojemu na wąż ogrodniczy i szczyptę inwencji - i działało - a że ostatnio coś kuleje to chętnie bym podłączył tak jak powinno być by wyeliminować patenciarstwo:
http://www.realoem.com/bm...307&hg=13&fg=15
W co mam dokładnie wsadzić element nr. 15 na rysunku ? Chodzi mi gdzie dokładnie przy przepustnicy...
_________________ Części nowe i używane oraz warsztat BMW - 661 496 167
"(...) Proste są dla szybkich samochodów, zakrety są dla szybkich kierowcow" C. McRae
Element nr 15 nie jest montowany w przepustnicy, jest nim element nr 17.
troche to zawiłe, ale myśle że dojdziesz doładu, tam jest taki czwórnik(zaznaczyłem na czerwono), i z niego wychodzą cztery węże (zółte) każdy w inną strone
pozdro
_________________ ZŁOCENIE i CHROMOWANIE śrubek od felg !
ha ha ha - no proste, sorki - poprostu jak patrze na ten dziliard rurek których u mnie brak - rozkminiam itd. - to tą kapą mnie zmyliłeś... myśle sobie... zaworowa ok, ale jaka q..wa kapa ? - sorki i dzięki !
Ja u siebie pozbyłem się odmy, wywaliłem zupelnie ogrzewanie przepustnicy i płyty grzewczej, i m.in. dlatego zmodyfikowałem te wszystkie połączenia. Wczoraj podłączyłem na nowo - kolejną ewolucje i póki co jest ok.
_________________ Części nowe i używane oraz warsztat BMW - 661 496 167
"(...) Proste są dla szybkich samochodów, zakrety są dla szybkich kierowcow" C. McRae