Hej Wam,
Czarnula lada moment wróci na drogi...
Trochę to wszystko trwa, ale tak się umawiałem z kolegą więc nie mam do niego pretensji, gdyż sam mam bardzo mało czasu.... więc nie było ciśnienia.
Plan był prosty, usunąć rudą z błotników, zrobić dziurkę w bagażniku i gdziekolwiek pojawi się niepokojący kolor, lub "parch" wyczyścić itp.
No i oczywiście konserwacja całej podłogi itp.
Kilka fotek mojej ździrki
Tymo - słyszałeś - jest w lepszym stanie niż nowe auta w wieku 5 lat.
Kris jest bezlitosny w swoich wypowiedziach na temat samochodów, w końcu ma doświadczenie chłopak
Będzie miód - i czekam na montaż w OTC oczywiście po montażu nasz wzmacniacz oraz
A następnie ..............YTP II edycja
[ Dodano: 2011-07-02, 20:22 ]
Elo Wszystkim
Czarna się składa - już jeździ - jeszcze drobne detale i wkleimy relację.
Pozdrawiam
_________________ "Życie jest bezwzględne, nie lituje się nad nikim"
Pokój jego duszy - Kris 27-09-2003)
Elo
No to lecimy z tym koksem
Odebraliśmy z Lucą czarnulę w sobotę o godzinie 11
Po oględzinach auta u lakiernika i uregulowaniu należności, czarnula zawitała na placu u brata i wzięliśmy się za składanie E30
Przedstawiamy Wam małą relację zdjęciową z montażu itp:
Posikany ze szczęścia właściciel omawianego samochodu marzeń
Nie zabrakło oczywiście "detalingu" wewnętrznych części plastikowych - konsola, popileniczka itp.
Zostały wyczyszczone i odświeżone odpowiednim środkiem Nielsena:
Niestety wczoraj nie daliśmy rady wszystkiego złożyć, ze względu na kilka czynników - min Kac po piątku hehe, postanowiliśmy resztę prac odłożyć na dzisiaj.
Już niejednokrotnie pisałem co ten samochód wyrabia z moją psychiką - ale to jest silniejsze ode mnie - E30 to samochody z duszą które naprawdę dają Radość z Jazdy
Luca nie wiem jak Ci dziękować braciszku Kawał dobrej roboty w fantastycznym klimacie - DZIĘKI
Pozdrawiam Was serdecznie,
Tymek
P.s. wróciłem do żywych
P.s. auto zostało zrobione wspaniale
_________________ Życie jest bezwzględne nie lituje się nad nikim...
Pokój jego duszy...KRIS 27.09.03
misza, jakieś skandynawskie... ale i tak miały wlepkę Taiwan ceny już nie pamiętam.
Czarna po złożeniu jest bardzo intensywnie eksploatowana
Tydzień po odebraniu zawitała w fajnym miejscu
By tymeke30 at 2011-07-20
9-10.07.2011 na torze w Poznaniu odbywała się imprezka Puchar Youngtimer Party
My stawiliśmy się już 8 Lipca, gdyż w tym dniu można było zrobić badania techniczne.... gdzie czarna ledwo przeszła przez swój cichutki wydech MG Motorsport
Maszyny zostały obklejone i gotowe do jazdy po torze
Impreza szał, bo jest sześć prób po trzy przejazdy w sobotę a w niedzielę śmiga się po pętli toru z innymi uczestnikami
Wujek Tymek i mój ukochany chrześniak:
Skoro nadchodzi Majówka a z tym kolejne spotkania, zloty, wyścigi itp. padła decyzja o przygotowaniu „Czarnej” na sezon 2012 ale bez zbędnych szaleństw
A więc na początek stwierdziliśmy, że należy wymienić kpl, filtrów, olej w silniku i w dyferencjale z tzw. potocznie „szperą”.
Oczywiście sam właściciel oddawał się uciechom związanym z tzw. „sobotą dla Czarnej” vel:
By LukaszE30 at 2012-04-28
Otóż to oryginalny ponad 20-letni filtra paliwa – pozostawię bez komentarza, lekko byliśmy zdziwieni jak to jest możliwe ale………….. przemilczeliśmy sprawę racząc się chmielową zupką
Następnie szukaliśmy sposobów by podnieść czarną w takiej pozycji by zmienić olej w „szperze”
Zabierając się do pracy sprawdziliśmy jak wygląda zużyty olej oraz czy nie ma niespodzianek wewnątrz. Na szczęście olej był w miarę klarowny z odpowiednią ilością wewnątrz i bez śladów opiłków.
Udało się uzupełniliśmy stan w ilości ok. 1,7 litra.
Tymon sprawdzał jak tam łącznik wału i inne tematy :
By lukasze30 at 2012-04-28
I wiemy, że trzeba wymienić uszczelnienie bo coś się poci na skrzyni biegów
Dodatkowo podczas przeglądu sprawdziliśmy inne elementy, które dały nam pogląd co należy jeszcze wykonać, na szczęście jest tego bardzo mało.
Co tu dużo pisać, samochód jest w doskonałej kondycji i czeka sobie spokojnie na „day spa ” za 2 dni. Co by i jako wyglądał
Wszystko pięknie naprawdę ale mogli byście przy podnoszeniu jednak lepiej zabezpieczać auto. U nas w okolicy ostatnio był przypadek jak fura spadła na facetowi na twarz. Lepiej dmuchać na zimne.
Na dzień dobry przegląd, który obejmował:
1. Pasek rozrządu z rolka napinająca
2. Pasek napędu alternatora i pompy wody
3. Pasek napędu pompy wspomagania
4. Pompa wody
5. Olej w silniku, płyn chłodniczy, płyn do wspomagania
6. Filtr paliwa, filtr powietrza, filtr oleju
7. Łożysko koła przedniego prawego
8. Zimering wałka rozrządu
9. Zimering wałka posredniego
10. Zimering wału
11. Regulacja zaworow + uszczelka
12. Silentbloki wahaczy
13. Centralny zamek drzwi tylnych lewych.
14. Zbiornik spryskiwacza / przeciekał
15. Dyferek by wojtasm5 wymienione płytki z dwóch na cztery nowe dzięki tej operacji na mojej twarzy jest cały czas tak: dzięki Wojtek
16. Wymiana płynu hamulcowego pod przewody w oplocie MOTUL
17. Kontrola zawieszenia tył i przód
18. Geometria zawieszenia
Tylko 4 fotki
Zaliczyliśmy udział w imprezie Puchar Youngtimer Party 2013 - Tor Poznań
Letni Ciapek założony...niestety ale w tym roku będzie trzeba zakupić nowe obuwie żeby dalej śmigać po torze
Wiosno...wróciłaś
Pozdrawiam,
Tymek
Ostatnio w Poznaniu uszkodziłęm lekko ori dokładkę, więc postanowiłem ją lekko przerobić:
Takie tam SPY Foto z jedną przymiarką
Poniższe fotki przedstawiają jak mogłoby to wyglądać, po nałożeniu bezbarwnego + polerka ( na zdjęciu zostało nawilżone mokrą gąbką )
Włókno węglowe
No i pierwsza przymiarka
Zostaje wersja jak na ostatnim zdjęciu - Mat
Pozdrawiam,
Tymek