BEEMKA - KLUB Strona Gwna BEEMKA - KLUB

HomeHome  PortalPortal  KontaktKontakt  RegulaminRegulamin  Mapa GoogleMapa Google  AssistanceAssistance
KlubowiczeKlubowicze  FAQFAQ  SzukajSzukaj  UytkownicyUytkownicy  GrupyGrupy  
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Nastpny temat
dot wczesniejszeg pytania odnosnie trzaskow z ukladu nap
Autor Wiadomo
naked
Go
Wysany: 2004-07-14, 12:34   dot wczesniejszeg pytania odnosnie trzaskow z ukladu nap

dot mojego pytania

..."Stukanie a raczej chrobot dobiega gdzies z okolic prawego tylnego kola. Zjawisko to nasila sie podczas jazdy "na luzie" czyli na jalowym biegu. Podczas ruszania z 1szego biegu czesto stukanie milknie lecz zaraz po redukcji na kolejne wyzsze przelozenia oraz podczas zmiany biegow chrobotanie nasila sie. Mniejsze natezenie halasu wystepuje takze podczas hamowania i na wyzszych obrotach. Wstepnie wykluczylem luzy w ukladzie zawieszenia oraz glowny krzyzak walu napedowego. Hamulce tez wydaja sie byc ok, choc pewnosci nie mam "...

powodem hrobotania była obudowa mocowania hamulca recznego ( jakas plaszka) ktora odgiela sie w ten sposób że ocierala o wewnętrzna czesc felgi powodujac te niepokojace halasy.

Jeszcze raz dziekuje wszystkim za cenne informacje i rady.

Goly
Ostatnio zmieniony przez naked 2004-09-15, 13:47, w caoci zmieniany 1 raz  

SmasherE30 
Coś tam wiem

Pomg: 11 razy
Doczy: 19 Mar 2004
Skd: Warszawa Skorosze
Wysany: 2004-07-14, 13:11   

Cytat:
W zimie czesto mam problemy z wrzuceniem 2giego biegu dopoki nie nagrzeje sie silnik. Co moze byc powodem?

To nie silnik Ci się ma nagrzać ale skrzynia :!: Jak bys stał w miejscu aż do osiągnięcia temperatury pracy silnika i chciał wrzucić potem bieg to by było to samo co na zimno :!:
Tak ... też to mam, nawet nie w zimie. Trzeba przejść przez wszystkie biegi (ostrożnie, spokojnie, bo łatwo uszkodzić synchronizatory) i dopiero po 5 minutach jazdy można mówic o normalnym wrzucaniu biegów. Wymiana oleju powinna załatwić sprawę (tylko ostrożnie ze śrubą spustową)

a co do stuków ... opisane przez Ciebie spostrzeżenia są bardzo niejednostronne i z mojego punktu widzenia, to albo luzy w skrzyni biegów, albo zatarte łożysko lub krzywa tarcza tylnego prawego koła
Spróbuj podczas jazdy, gdy występuja takie stuki przyłożyc dłoń do tunelu środkowego, najlepiej nie do plastików ale niżej do maty, żeby poczuć czy to nie od skrzyni, bo możliwe że się sypie.

A wogóle, to może wtajemniczysz nas co to za model dokładnie :?: :wink:

EDIT: aha już wiem 325 E34 '90

This post was sponsored by letter ///M like Maciek ;)

BADYL 

Pomg: 5 razy
Doczy: 20 Mar 2004
Skd: *****
Wysany: 2004-07-14, 13:39   

Cytat:
EDIT: aha już wiem 325 E34 '90

Czytasz posta i nawet nie wiesz o jakim samochodzie - niezle psze pana ale patrz na tytuł postu.

sarna1 
hooligan rootz

Pomg: 15 razy
Skd: Słupsk
Wysany: 2004-07-14, 14:30   

to moze byc przegub zewnetrzny - albo jak pisze Smasher lozysko - u mnie tez strasznie ''chrobotalo''.

Jak chlodnica tylko lekko przecieka to kup jakiegos uszczelniacza i bedzie dobrze...ale jak masz gaz to przed wlaniem go odepnij weze z chlodziwem od parownika i zlacz je ze soba, podobno parowniki nie lubia takich specyfikow i moga sie zatkac - ale to tylko zaslyszana opinia.

Anonymous
Go
Wysany: 2004-07-15, 09:28   ciężko wchodzące biegi...

U mnie pomogło, jak wymieniłem takie małe łożysko które jest za kołem zamachowym, koszt nowego org. 30 zł :P ,

Mozna też sprawdzić czy to łożysko jest dobre, jeżeli na uruchomionym silniku biegi wchodzą ciężko, sprawdzcie czy tak samo jest na zgaszonym :wink: , jeżeli na zgaszonym wchodzą chociaż trochę lżej, to łozyko załatwi sprawę :twisted:

pzdr
titto

SmasherE30 
Coś tam wiem

Pomg: 11 razy
Skd: Warszawa Skorosze
Wysany: 2004-07-15, 22:15   

Cytat:
Czytasz posta i nawet nie wiesz o jakim samochodzie - niezle psze pana ale patrz na tytuł postu.

Przepraszam wszem i wobec ... cos chyba piłem wtedy ... może wode :lol:

This post was sponsored by letter ///M like Maciek ;)

Wywietl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie moesz pisa nowych tematw
Nie moesz odpowiada w tematach
Nie moesz zmienia swoich postw
Nie moesz usuwa swoich postw
Nie moesz gosowa w ankietach
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do: