BEEMKA - KLUB Strona Gwna BEEMKA - KLUB

HomeHome  PortalPortal  KontaktKontakt  RegulaminRegulamin  Mapa GoogleMapa Google  AssistanceAssistance
KlubowiczeKlubowicze  FAQFAQ  SzukajSzukaj  UytkownicyUytkownicy  GrupyGrupy  
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Nastpny temat
[e30] Co odpowiada za powrót oparcia na swoje miejsce?
Autor Wiadomo
KotSylwester 

Doczy: 10 Kwi 2005
Skd: nie stąd
Wysany: 2006-02-21, 15:23   [e30] Co odpowiada za powrót oparcia na swoje miejsce?

Witka,

Kolejna moja rozkminka :mrgreen:

Fotel pasażera chętnie wraca do pionu po pciągnięciu wajchy, Fotel kierowcy o wiele mniej chętnie. Od czego to zależy?

Od gumki (14)?
Od amortyzatorka (4,5) ?

hehe pozdro :twisted:

ArtiBig 

Doczy: 10 Gru 2004
Skd: Białystok
Wysany: 2006-02-21, 15:35   

napewno od siłowniczka

a co to za gumka ?? ja zadnej niewidzałem

i mam inny problem ciezko jest zablokowac prawą częśc fotela kierowcy i oparcie staje pod skosem co moze nietrzymac ?? ?

KotSylwester 

Wysany: 2006-02-21, 15:49   

Czasmai też wajcha nie odskakuje. Wg. mnie siłownik odpowiedzialny jest za podnoszenie siedziska nie oparcia.... ja mam fotele do niekubełkowe

ArtiBig 

Doczy: 10 Gru 2004
Skd: Białystok
Wysany: 2006-02-21, 16:02   

ale siłowniczki sa dwa
jeden stawia siedzenie do góry a drugi podnosi oparcie tak sądze ja tez mam fotele nie kubełkowe
bym zdją ale niebardzo wiem jak czy prowadnica ma zostac czy odkrecac z prowadznica mój fotel jest jakby wygiety prawa strona oparcie sie przegina do srodka auta i prawa strona nie zaskakuje cos na swoje miejsce ale niewiem co to jet te cos po prawej stronie

przy tej dzwigni trzyma normalnie

center 

Pomg: 17 razy
Doczy: 31 Lip 2004
Skd: Katowice
Wysany: 2006-02-21, 17:08   

sciagasz z prowadnica..
przyczna tego ze lapie Ci tylko jedna strona, jest prawdopodobnie to, ze spadl Ci silownik(5) trzymany przez metalowa podkladke(8 ), ona jest na gorze i na dole i potrafi sie zeslizgnac..
wiec najlepiej wyjmujesz fotel(4 sruby), i patrzysz co sie stalo, jak to to, to musisz mocno wcisnac ten silownik(trzeba sie napocic ale sie da) i zalozyc spowrotem na ten bolec(6) i na to ta nakladke nalozyc i po sprawie..
chwila roboty...
kocie u Ciebie moze byc to samo, moze byc brudny ten silownik, albo cos zabrudzone, nie wyobrazacie sobie ile sie tam syfu zbiera, polecam wyjac fotel, to jest chwila moment i juz wiecie na czym stoicie..
pozdrawiam

mgr inż. Jędrek ;)

KotSylwester 

Wysany: 2006-02-21, 19:50   

Center, fotele mam oba wyjęte i kanapa też jest u mnie w kuchni. Cała tapicera wyprana, mechanizmy wyczyszczone, szyny wyczuyszczone. Wszystko cacy. Ale jednak ten kierowcy się mniej chętnie cofa do pionu. Na pewno nic u mnie nie spadło :(

Pozdro

meles 

Pomg: 1 raz
Doczy: 15 Lis 2005
Skd: Tychy/Wrocław
Wysany: 2006-02-21, 23:32   

A jak to jest z kubełkami? U mnie chyba jak się za wajchę pociągnie to fotel się rozkłada (a raczej spada) do tyłu, więc raczej nie bawię się tym podczas jazdy a wydaje mi się, że oparcie powinno się regulować "plecami", czyli albo je popchnąc do tyłu, albo pozwolić wrócić do góry po pociągnięciu tej "wajhy".

KotSylwester 

Wysany: 2006-02-22, 00:17   

tak powinno byc że jak pociągniesz wajche do góry to ono sprężynuje do pionu, więc jak jedziesz to napierasz plecami i w odpowiednim miejscu puszczasz:)

Jak wajcha w dól to siedzisko;) ..albo Heyah.

Wywietl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie moesz pisa nowych tematw
Nie moesz odpowiada w tematach
Nie moesz zmienia swoich postw
Nie moesz usuwa swoich postw
Nie moesz gosowa w ankietach
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do: