Wysany: 2006-03-11, 23:14 e32 735i z gazem spalanie help :)
witajcie jestem tu nowy i bardzo licze na Wasza pomoc.powiedzcie prosze bo mam zamiar kupic e32 735i z gazem ile takie cudo spala przy normalnej jezdzie miejskiej paliwa a ile gazu i tak samo jesli chodzi o trase dodam ze skrzynia jest automatyczna.
oraz druga sprawa to powiedzcie co wogole sadzicie o tym samochodzie pozdrawiam wszystkich i licze na Wasza szczera pomoc.
Spalanie bardzo różne, zależy od techniki jazdy, ale po mieście minimum to 15 litrów benzyny, na trasie 10 litrów benzyny. Gazu spali odpowiednio więcej czyli powiedzmy 17 na mieście i 12 w trasie. Moja zagazowana sekwencją pali średnio w trasie 12-13 gazu. Faktyczne spalanie może być bardzo różne od tych wartości, które podałem, ale tak jak napisałem dużo zależy od techniki jazdy i ciężkości buta Nie ma problemu żeby na mieście wciągnęła np. 25 litrów bo jest to możliwe, ale równie dobrze w trasie można zejść poniżej 10 litrów także rozpiętość jest ogromna. Jeśli chodzi o e32 735 to mogę polecić z czystym sumieniem, moja ma już najechane 350tys. i nie narzekam, nic się nie dzieje (odpukać) ale jak kupisz zajechaną siódemę to masz przesrane bo części nie są tanie i jak zaczniesz pakować szmal to możesz się w pewnej chwili obciąć że włożyłeś już tyle ile zapłaciłeś za auto albo nawet dużo więcej. Jeśli jest zagazowana zwykłą instalką czyli nie wtryskiem to lubi sobie strzelić w przepływomierz, a jest to chodliwy temat i jego ceny oscylują w granicach 300-400zł także nie jest to mało. Ja osobiście żałuję że nie mam automatu, kupując moją siódemkę cieszyłem się bardzo że jest w manualu, ale ostatnio polatałem takim czymś w automacie i stwierdzam że to dopiero jest prawdziwa siódema, po prostu dopiero wtedy czujesz ten komfort!
_________________ Liczba dachowań - 2
Liczba zniszczonych opon - 464
Łukasz
moja jest na zwykłej instalce i jak bym nie jeździł to pali po mieście 21 litrów gazu na trasie zchodzi do ok 14, co do komfortu to chyba nie muszę opisywać
Pomg: 1 raz Doczy: 30 Sie 2004 Skd: Warszawa YELONKI
Wysany: 2006-03-12, 22:34
Arteek,dokładnie tak jest.Nie ma sie ci oszukiwać.Ja jak pojeżdżę trochę ostrzej 8) to i ok. 23l. wchłonie gaziorku.
[ Dodano: Nie Mar 12, 2006 9:36 pm ]
koowalek napisa/a:
witajcie jestem tu nowy i bardzo licze na Wasza pomoc.powiedzcie prosze bo mam zamiar kupic e32 735i z gazem ile takie cudo spala przy normalnej jezdzie miejskiej paliwa a ile gazu i tak samo jesli chodzi o trase dodam ze skrzynia jest automatyczna.
oraz druga sprawa to powiedzcie co wogole sadzicie o tym samochodzie pozdrawiam wszystkich i licze na Wasza szczera pomoc.
Czyżby na moją masz ochotę .polecam -warto.
_________________ B-ardzo M-iłe W-spomnienia
DAREK-użytkownik forum
E34 525 -SPRZEDANE> Jest: PRIMERA P12,YAMAHA Fazer 600 , E36 COUPE,E 38
dzieki chlopaki za opis.ta "moja" zostala sprowadzona do polski poltora roku temu jej stan uwazam ze jest bardzo dobry.dobry stan blachy kompletna i nie zmechacona.bylem wlasnie ciekaw tgo jak to sie ma w eksploatacji obecnie jezdze golfem II ale mam dosyc paskow rozrzadu wole cos na lancuchu.powiem ze ta jest z 1989 roku a chce mi ja kolega sprzedac za 5000 zl. wyglada i jezdzi bardzo dobrze.uwazam ze i cena atrakcyjna nie mowiac o komforcie
[ Dodano: 2006-03-12, 22:50 ]
aha patrzylem na czesci poki co na allegro i sam bylem w szoku gdyz bardzo duzo czesci jak na koncowki drazkow czy inne elemanty zawieszenia sa w niemalze takich samych cenach co do mojej golfiny