W związku z faktem iż zbliża sie pora wymiany blaszanek na alusy i masą postów w temacie jaka opona na jaką felgę - za namową i inicjatywą Henry'ego postanowiliśmy utworzyć oddzielny wątek poświęcony temu tematowi.
Wszytko co powinieneś wiedzieć w temacie opona - felga - ET - dystanse będzie się sukcesywnie tutaj pojawiać.
Normalną sprawą jest fakt, że dyskusje będą się ożywać na początku wiosny i pod koniec jesieni - i w tych porach Temat będzie jako "przyklejony" doskonale widoczny dla wszystkoch. W "martwym" czasie kiedy wolimy pogadać o zlotach, wakacjach itp znajdziesz go poprzez ..::NIEZBĘDNIK TECHNICZNY::..
hym odnosnie tej tabeli ... to hym nie uwzglednia to pracy opony w trapezie ...
no i jak 205/50/15 seryjnie powinno byc na feldze 6.5 mam na 7 i na wezszej to juz byloby przegięcie myśle ze trzeba by rozszerzyć zakres o felgi 17 calowe i 18 calowe ....
Witam !! Ta tabela tylko mówi "jak powinno być" , a nie co można dopasowac.......M.in mam takie fajne felgi 8J x 13 i na nich 205/50 R 13....Zgodnie z tabela nie powinno sie tak rpbic......ale .......fajnie wygląda............
Od tygodnia czeka na przesłanie do Nokermana nastepna tabela. Zaraz wysyłam...........henry
_________________ HENIEK
Klubowicz
BMW E30 325i (szpera 3,25) z s50b32 - made by MGarage &(suspension) Lukas Performance !
Ale będzie jeszcze coś.......!!!