BEEMKA - KLUB Strona Gwna BEEMKA - KLUB

HomeHome  PortalPortal  KontaktKontakt  RegulaminRegulamin  Mapa GoogleMapa Google  AssistanceAssistance
KlubowiczeKlubowicze  FAQFAQ  SzukajSzukaj  UytkownicyUytkownicy  GrupyGrupy  
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Nastpny temat
problem z odpalaniem
Autor Wiadomo
KN 
Poszukaj zanim napiszesz !!!

Doczy: 18 Kwi 2006
Skd: polska
Wysany: 2006-04-22, 14:57   problem z odpalaniem

witam wszystkich jestem na forum 1 raz i chcialbym zasiegnac info na temat mojej gabloty.jest to bmw e 36 325 td rok 93.mam problem z odpalaniem na zimnym silniku po dluzszym kreceniu zapali ciezko bo ciezko a jak jest ciepla to nie ma problemow.sprawdzilem zasilenie na swiecach zarowych i go brakuje a kontrolka pali sie i gasnie normalnie jak trzeba.bezpieczniki sa ok.co moze byc przyczyna? :(

amw 

Doczy: 25 Mar 2006
Skd: lubuskie
Wysany: 2006-04-22, 22:13   

Witam. Miałem podobny problem z odpalaniem na zimnym silniku (z tą różnicą, że w E-30 325e). Koniec końców, po wymianie kopułki, przewodów i świec oraz cewki, szlag mnie trafił i zaciągnąłem autko do mechanika. Ten pokiwał głową, pomarudził coś o domorosłych magikach od beemek, wepchnął auto na kanał, wlazł pod spód, potem rzucił okiem na pozostałe kable, stwierdził że to zaśniedziałe styki na czujniku położenia wału, wyczyścił styki, skasował 47 polskich nowych złotych i kazał wyjeżdżać i nie zawracać pierdołami głowy.

I, kurcze, poskutkowało :shock:

Może to coś ci pomoże :)

KN 

Wysany: 2006-04-23, 11:28   

dziekowka za wskazowke dzisiaj dobiore jej sie do d... podejrzewam tez jakis czujnik ale nie mam schematu elektrycznego i do tego opisy sa po francusku :(

Piotrek E-30 

Pomg: 1 raz
Doczy: 26 Sie 2005
Skd: Warszawa/Piaseczno
Wysany: 2006-04-23, 12:53   

Nie wiem jak to jest w m50, ale moze wtryskiwacz rozruchowy umarł :roll:

kamil.k 
złota ronczka

Pomg: 29 razy
Doczy: 09 Gru 2005
Skd: piotrków trybunalski
Wysany: 2006-04-23, 14:09   

dokladnie sprawdz czy te swiece zarowe grzeja czy nie grzeja bo jak nie ma zasilania to raczej nie grzeja i stad ciezkie odpalanie - moze jakis przekaznik albo bezpiecznik sie spalil albo cos nie laczy;dziwi mnie to ze lampka od swiec sie swieci jesli niby swiece nie grzeja :?

kopci przy odpalaniu :?: bo jesli swiece nie grzeja to powinien kopcic na czarno przy odpalaniu

innym powodem moze byc zapowietrzajacy sie uklad paliwowy

KN 

Wysany: 2006-04-26, 00:33   

bezpieczniki pod maska sprawdzone i sa git no chyba ze jest jeszcze gdzies indziej druga puszka z bezpiecznikami o ktorej nie wiem przekazniki sprawdzalem metoda proby przekrecania stacyjki wyjmowanie przekaznika i czy lampka swiec bedzie swiecic czy nie.i wychodzi na to ze sa git.napiecia na swiecach nadal brak kopci podczas odpalania na zimnym.moze padl czujnik swiec zarowych lub cos podobnego tylko nawet nie wiem gdzie tego szukac bo to pierwsze bmw.korczaki dlugi weekend idzie a ja bez gabloty tragedia pozdr

kamil.k 
złota ronczka

Pomg: 29 razy
Doczy: 09 Gru 2005
Skd: piotrków trybunalski
Wysany: 2006-04-26, 08:16   

nie wiem co to moze byc ze nie ma napiecia ale na twoim miejscu sciagnal bym kable z jednej swiecy i miernikiem szukal gdzie one dochodza - moze gdzies nie laczy

wczesniej odpalal normalnie czy juz takiego kupiles :?:

druga opcja zrobic drugie dzialajace granie swiec

KN 

Wysany: 2006-04-28, 20:43   

witam bm-ka dzialala jak ja kupilem stalo sie z dnia na dzien niewiadomo czemu wykrecilem jedna swiece zarowa i na krotko podlaczylem i dziala teraz laduje akumlator bo go troche skatowalem i jutro ruszam do boju z kabelkami i takimi tam szpargalami.kabelki ida od alternatora do dziwnej kostki obok pompy wtryskowej ktora pozniej ma rozgalezienie na czujniki 1 w bloku 1 w kol ssacym 1 kabelek do pompy wtryskowe i jakies kabelki na swieczki zarowe ogolem troche tych kabelkow jest a bez ksiazki i schematu to podejrzewam ze moge se pogrzebac w nosie.ogolem ciezka sprawa pozdro

henry 

Pomg: 6 razy
Doczy: 20 Kwi 2004
Skd: Kielce
Wysany: 2006-04-28, 21:08   problem

.Uważam ( po opisanych objawach ) , że "padł" przekaźnik świec żarowych. Najczęściej wypalają się jego styki główne. Fakt bez schematu i na odległość trudno coś doradzić...........pozdrawiam - henry
Ale będzie jeszcze coś.......!!!

KN 

Wysany: 2006-04-28, 21:14   

a wiesz gdzie on moze sie znajdowac lub jak wyglada zeby bylo latwiej znalezc?

henry 

Pomg: 6 razy
Doczy: 20 Kwi 2004
Skd: Kielce
Wysany: 2006-04-28, 21:36   przekaźnik

Sorry , wiem jak wygląda ( taki przekaźnik jak "normalny" ale trzy razy większy. Natomiast nie wiem gdzie on jest w tds'ach, moze jakis właściciel takiego autka sie wypowie...........henry
Ale będzie jeszcze coś.......!!!

KN 

Wysany: 2006-04-29, 22:40   

i po problemie bryka naprawiona byla kwestia bezpiecznika na przekazniku swiec zarowych z lokalizacja trudniej ale dalo rade dzekowka panowie za pomoc pozdrawiam

Wywietl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie moesz pisa nowych tematw
Nie moesz odpowiada w tematach
Nie moesz zmienia swoich postw
Nie moesz usuwa swoich postw
Nie moesz gosowa w ankietach
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do: