BEEMKA - KLUB Strona Gwna BEEMKA - KLUB

HomeHome  PortalPortal  KontaktKontakt  RegulaminRegulamin  Mapa GoogleMapa Google  AssistanceAssistance
KlubowiczeKlubowicze  FAQFAQ  SzukajSzukaj  UytkownicyUytkownicy  GrupyGrupy  
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Nastpny temat
elastyczny przedłużacz na wiertarkę
Autor Wiadomo
SmasherE30 
Coś tam wiem

Pomg: 11 razy
Doczy: 19 Mar 2004
Skd: Warszawa Skorosze
Wysany: 2004-08-21, 00:05   elastyczny przedłużacz na wiertarkę

Czy ktos ma do pozyczenia takie cudo? Koszt tego czegoś to ok. 170-250zł i nie za bardzo mi pasuje kupno. Wolałbym pozyczyć (za symboliczny czteropak). Chodzi konkretnie o elastyczny giętki przedłużacz z końcówką mocującą taką jak w wiertarce, samocentrująca, dzięki któremu mozna obrobić elementy trudnodostępne, w moim przypadku przeszlifowac i wypolerować kanały w kolektorach oraz w głowicy i kilka innych dupereli :roll:

PILNIE PROSZĘ O POMOC :oops:

This post was sponsored by letter ///M like Maciek ;)

henry 

Pomg: 6 razy
Doczy: 20 Kwi 2004
Skd: Kielce
Wysany: 2004-08-22, 22:41   Elastyczny przedłużacz

Niestety nie posiadam tego "wynalazku" choc chetnie bym Ci pożyczył gdybym miał , natomiast podpowiem Ci jak to zrobic tanszym kosztem a równie skutecznie.
Na poczatku mojej zabawy w tuning w polowie lat 80-tych użyłem w celu wyszlifowania o wypolerowania wewnatrz kanałów w głowicy i kolektorów w poczciwym 125p odpowiedniego odcinka gumowej rurki do acetylenu lub tlenu. jest ona dosyć sztywna.Wciskasz w jeden koniec odpowiedni "bolec" i masz juz mocowanie w wiertarce.W drugi koniec podobnie mocujesz stosowne "narzędzie" czyli trzpień szlifierski lub papier ścierny na trzpieniu , naczęściej ich średnica to 6mm.Czasem sie to zakleszczy i rurka sie urwie a i można się nawet pokaleczyc no ale dawniej nie było wiertarek z płynną regulacją obrotów.......
Dla zamocowania "narzędzi" można użyć opasek np typu NORMA ?dawniej tego tez nie było?

Powinno Ci sie udac , życzę powodzenia i pozdrawiam - henry
Ale będzie jeszcze coś.......!!!

Go

Wysany: 2004-08-22, 23:03   Re: elastyczny przedłużacz na wiertarkę

SmasherE30 napisa/a:
Czy ktos ma do pozyczenia takie cudo? Koszt tego czegoś to ok. 170-250zł i nie za bardzo mi pasuje kupno. Wolałbym pozyczyć (za symboliczny czteropak). Chodzi konkretnie o elastyczny giętki przedłużacz z końcówką mocującą taką jak w wiertarce, samocentrująca, dzięki któremu mozna obrobić elementy trudnodostępne, w moim przypadku przeszlifowac i wypolerować kanały w kolektorach oraz w głowicy i kilka innych dupereli :roll:

PILNIE PROSZĘ O POMOC :oops:

Smasz...jak dostaniesz daj mi znac tesz bym porzyczył//może wspólne szlifowanko? :wink: pozdro

SmasherE30 
Coś tam wiem

Pomg: 11 razy
Doczy: 19 Mar 2004
Skd: Warszawa Skorosze
Wysany: 2004-08-23, 00:17   

Henry kochany nasz "klasyku" :wink: taka opcję jaką opisałes wziąłem pod uwagę na samym początku, ale to w ostatecznej ostateczności. Chodzi o to że taka samoróbka nie przeniesie tak duzych obrotów i momentu i się cuś ukręci, a żeby był dobry szlif i gładki to musi to odpowiednio ładnie chodzić. Tiaaaa ... wiem ... coś za coś, ale ja k*** lubie zrobić coś porządnie :roll: Poza Tym może i głupi jestem że się tak pcham w to dłubanie N/A przy małej pojemności, ale tuning mnie fascynuje i chciałbym w przyszłości z palcem w d*** robić takie rzeczy sam i wiedziec dokładnie jak je robić. Na upartego siedziałoby juz u mnie 3,5, ale ja po prostu nie lubie robić niczego na pałe. Najpierw trening na mniej kosztownym silniczku, heble zawias, a potem dopiero więcej mocy.

Pozdro! :D

P.S. A może ktoś zna wypożyczlnię sprzętu budowlanego w Wawie :?:

This post was sponsored by letter ///M like Maciek ;)

Anonymous
Go
Wysany: 2004-08-23, 14:54   Do SmasheraE30

Witam,

Al. Jerozolimskie 204
tel. (0-22) 578-85-08
warszawa1@ramirent.pl

05-816 Michałowice
Al. Jerozolimskie 273
tel. (0-22) 723-09-81
warszawa2@ramirent.pl
04-549 Warszawa