Wysany: 2006-02-01, 19:32 Falujące obroty !!!!!!!!Pomocy is
to tak silnik chodzi w sumie nieżle pomijając fakt że obroty falują już znikł problem z muleniem przy dodaniu ostro gazu beemka teraz kręci sie dobrze i szybciutko wchodzi i schodzi więc to juz mam z głowy i odrazu mówie wymienić wszystkie przewody gumowe od powietrza łapie lewe przeczyścić wszystkie czujniki jakie tylko są pod maską (rozpuszczalnik ekstrakcyjny do tego służy lub paliwko ale to chyba raczej nie no może bezołowiwa) teraz odpalm i jest tak zapali ładnie chodzi i faluje dodam troszke gazu wkręci sie spadnie normalnie chodzi jakieś 5-10 sekund normalnie i dalej same obroty się podnoszą i zaczynają falować prosze o jakieś podpowiedzi wziąłem jak narazie na noc odłączyłem akumulator bo myśle że może mieć DME jakieś błędy ale rano bede patrzył silnik m42 1.8is jeśli ktoś ma to prosze cos napisać zwłaszcza kto dłubał w tym silniku i nietylko .!!!!!WAŻNE!!!!!!!!!
Yatzek [Usunity]
Wysany: 2006-02-02, 01:35
spr powietrze moze lapie lewe ! przeplywomierz ,i silnik krokowy wyczyśc pozdro
ok to sprawdze jeszcze raz napewno dzięki prosił bym jakoś dokładniej jak można jakiś przykład konkretniej jak i co mam zrobić i czym może tak bo może źle robie .
czesc takze mam iesa i ma lekki problem :cry: z wejsciem na obroty(mowie o pocztakowych obrotach tak miedzy 1 a 2 tys)(bo dalej juz jest ok) niewiem co jest tzn jak by za malo paliwa dostawla lub za duzo powietrza. na wolnych obrotach chodzi jak malina :) zero falowan szarpan nic. i jak wyglada i gdzie znalesc silnik krokowy!! dzieki
W moim iesie miałem problem z falującymi obrotami i po wymianie sondy lambda jak ręką odjął. Kombinowałem z silniczkiem krokowym, czyściłem, wymieniałem z innego auta sprawny i objawy były podobne. Wymieniłem sondę, zresetowałem komputer i jest ok. Poza tym spadło znacznie spalanie.
wielkie dzieki!! sonde wymienilem i bylo to samo, wiec mysle ze to nie jest jej wina. jakie jest zadanie tego silniczka krokowego napisze czy wyczyszczenie go dalo jakies rezultaty
Widzisz, a już piszesz że to nie sonda, a nie zrobiłeś podstawowej rzeczy, jaką jest skasowanie błędów. Zakładam, że sondę kupiłeś odpowiednią, ćzyli jednowoltową z czterema przewodami(dwa białe-grzanie, szary-masa, czarny-sygnał).