BEEMKA - KLUB Strona Gwna BEEMKA - KLUB

HomeHome  PortalPortal  KontaktKontakt  RegulaminRegulamin  Mapa GoogleMapa Google  AssistanceAssistance
KlubowiczeKlubowicze  FAQFAQ  SzukajSzukaj  UytkownicyUytkownicy  GrupyGrupy  
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Nastpny temat
wytrzymałość nadwozia e30 (4cyl/6cyl/td)
Autor Wiadomo
SmasherE30 
Coś tam wiem

Pomg: 11 razy
Doczy: 19 Mar 2004
Skd: Warszawa Skorosze
Wysany: 2006-05-12, 01:06   wytrzymałość nadwozia e30 (4cyl/6cyl/td)

W temacie kolegi "Bazylu" dotyczacym swapa z m20 na m50 wymieniaona została tka teoria że nadwozie 4ro cylindrowek różni się wytrzymałością od nadwozia 6cio cylindrówki ... chciałbym aby ktoś konkretnie i wnikliwie wypowiedzials ie w tym temacie i poparł to zdjęciami i opisami ... to bardzo istotne informacje...

dzięki, pozdro :wink:

This post was sponsored by letter ///M like Maciek ;)

duchPW
[Usunity]

Wysany: 2006-05-12, 09:00   

pierwsze słyszę - jedyne o czym wiem, to wzmocniony zawias (grube golenie) ... ale może o czymś nie wiem - człowiek uczy się całe życie

Łukasz 
Samotny Nawigator

Pomg: 22 razy
Doczy: 26 Sie 2004
Skd: W-wa
Wysany: 2006-05-12, 09:32   

Byłoby to niezbyt uzasadnione z ekonomicznego punktu widzenia. In my opinion tylko golenie.

KotSylwester 

Doczy: 10 Kwi 2005
Skd: nie stąd
Wysany: 2006-05-12, 09:54   

z tego co wiem tylko M3 i cabrio jest wzmocnione.

Łukasz 
Samotny Nawigator

Wysany: 2006-05-12, 10:17   

może zacznijmy od tego, jak wzmocnione jest M3, bo, że cabrio to norma, cabrio z racji na mniejszą sztywność nadwozia musi.

KotSylwester 

Wysany: 2006-05-12, 10:21   

na pierwszy rzut oka są wspawki między kielichem a blachą do której jest błotnik przykręcony, dalej nie wiem.

acha ix - też ma inną budę.

Łukasz 
Samotny Nawigator

Wysany: 2006-05-12, 10:27   

Te wspawki można kupić , jedna kosztuje około 200 pln na Narbutta jesli dobrze pamietam (taki trójkątny kawałek)...., albo samemu w ten sposób wzmocnić (czyt. zrobić)...

KotSylwester 

Wysany: 2006-05-12, 10:34   

o takie o:

Arczi e30 
ZBANOWANY

Pomg: 2 razy
Doczy: 09 Wrz 2004
Skd: Płock
Wysany: 2006-05-12, 16:23   

nadwozie od 325 e30 niczym nie różni sie od nadwozia 316 e30 ... róznica jest tylko zawieszenie, take wstawki to czysta kosmetyka i nawet majac e30 325 nie miałem czegoś takiego ...

Jak produkowali kaste do ee30 to nawet nie wiedzieli jaki silnik w niej bedzie siedział ... po to macie w podluznicach miejsca na rónego radzaju łapy pod róznce silniki ....

jesli fabryka robiłaby auta w sumie cywilne i stosowała rozne "budy" to na 100% zarobiłaby na danym modelu :lol: :lol:

Jakiś głąb wymyslił taka teorie a co plewem najszybciej sie rozsiewa ...

bazylu 
Poszukaj zanim napiszesz !!!

Doczy: 14 Kwi 2006
Skd: zgorzelec
Wysany: 2006-05-13, 11:10   

Witam, ja tą informacje mam od jednego gościa który czesto rozbijał się e30 i sądził że 6cylidrowce maja mocniejszą bude. Ale to jest całkowicie nie sprawdzona informacja, chociaż ja mu uwierzyłem i zyłem w takim przekonaniu. Tutaj na forum zostałem sprostowany.

Także nie potwierdzam że buda w 6cylidrowcach jest mocniejsza, napewno inne są niektóre elementy zawieszenia i hamulców.

RoboCop 
Morder...ator

Pomg: 17 razy
Doczy: 12 Maj 2005
Skd: TrójkątTrzechCesarzy
Wysany: 2006-05-14, 09:41   

Arczi e30 napisa/a:
nadwozie od 325 e30 niczym nie różni sie od nadwozia 316 e30 ... róznica jest tylko zawieszenie

Jak produkowali kaste do ee30 to nawet nie wiedzieli jaki silnik w niej bedzie siedział ... po to macie w podluznicach miejsca na rónego radzaju łapy pod róznce silniki ....

jesli fabryka robiłaby auta w sumie cywilne i stosowała rozne "budy" to na 100% zarobiłaby na danym modelu :lol: :lol:

same blachy może się nie różnią, ale mam gdzieś artykuł z początku lat 90-tych (Auto International), w którym opisują konstruowanie samochodów na przykładzie BMW i było tam wspomniane, że co silnik to firma stosuje m.in. różne wygłuszenia silników...

Arczi e30 
ZBANOWANY

Pomg: 2 razy
Doczy: 09 Wrz 2004
Skd: Płock
Wysany: 2006-05-14, 09:43   

RoboCop napisa/a:
że co silnik to firma stosuje m.in. różne wygłuszenia silników...

diabeł tkwi w szczególach ... mocniejsze wygluszenie ... lepsza sztywnosc nadowzia ... :lol: ale zbiez krople do kropli i uzbiera sie kałuża.... i mocniejsze nadowzie :wink:

Wywietl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie moesz pisa nowych tematw
Nie moesz odpowiada w tematach
Nie moesz zmienia swoich postw
Nie moesz usuwa swoich postw
Nie moesz gosowa w ankietach
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do: