Wysłany: 2006-05-30, 21:57 Foto "pompy" i jaką kupować i jak zamontować?
Oto co mi zamontował poprzedni właściciel. To jest "pompa". I jak się domyślam działa nie tak jak powinna i dlatego silnik źle chodzi na benzynie, szczerze mówiąc lepiej na gazie niż na benzynie. I teraz mam do Was pytań kilka:
-Jaką pompę zamontować? Czy taka kupiona z allegro za jakieś 160-170 zł może być? Czy lepiej kupić "normalnie" w sklepie popytać się sprzedawcy co i jak...(?), czy jest t o element a który lepiej wybulić te 400 zł czy więcej... ( mam w aucie eLPeGie), jakich się wystrzegac? oczywiście pompa pod konkretny model
- podobno zbiorniki paliwa było 57 i 63 litry. Jaki będzie w moim aucie? Jak mogę to sprawdzić?
- na zdjęciu zaznaczyłem strzałkami i numerkami pewne elementy. Czy element oznaczyony numerkiem "2" nie powinien być okrągły(tzn miała być "rurka" która została sklepana na potrzebę adaptacji pod tą istniejącą "pompę")?. Tak z tego co widzę, to ta rurka z mocowania pompy ma wchodzić do tej czarnej plastikowej obudowy ( element ozn. "1"), i w ten sposób całość ( pompa) się trzyma od spodu
- jesli chodzi o siteczko na dole, lepiej chyba przy wymianie pompy wymienić prawda?? Czy to co jest na zdjęciu jest oryginalne siteczko, czy , tak jak "pompa", paść jakiś??
- no i tak wizualnie, czy ta pompa która jest zdemontowana, to czy wygląda na tą od 325i? poprzedni właściciel powiedział mi że to jest właśnie ta
duchPW [Usunięty]
Wysłany: 2006-05-30, 22:49
Mauser - o pompach było już tyle razy, że pewnie ludziom już się nie chce nawet czytać i pisać
dodam tylko, że na allegro jak to na allegro - możesz kupić dobrze i źle - moim zdaniem - lepszy nowy i dobry zamiennik niż z nieznanego źródła oryginał boscha używany... bo nie wiesz czemu sprzedają
poszukaj na forum, a znajdziesz odpowiedzi na wszystkie swoje pytania, a jak nie znajdziesz, to wal na PW - ja Ci znajdę
P.S.
jeśli Twoja pompa działa i jeździsz na LPG, to zastanów się czy warto kupować nową tylko dlatego, że obecna jest brzydka - może przed wymianą warto ją sprawdzić - jakie podaje ciśnienie itp... ale co i jak znajdziesz na forum, dlatego zamykam