BEEMKA - KLUB Strona Gwna BEEMKA - KLUB

HomeHome  PortalPortal  KontaktKontakt  RegulaminRegulamin  Mapa GoogleMapa Google  AssistanceAssistance
KlubowiczeKlubowicze  FAQFAQ  SzukajSzukaj  UytkownicyUytkownicy  GrupyGrupy  
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Nastpny temat
kolektor dolotowy
Autor Wiadomo
LENY
[Usunity]

Wysany: 2004-09-01, 19:28   kolektor dolotowy

Panowie mam kolektor od 2,0 m20 i chcę go wsadzić do ety 2,7 pasować napewno będzie . Problem jest taki że w starym od ety przewód od regulatora ciśnienia i od serwa hamulców są podłączone bezpośrednio do kolektora przez takie rureczki wspawane albo wkręcone w kolektor a w tym nowym od 2,0 w tych miejscach niema zadnych otworów. Pytanie brzmi czy można w tych kloektorach wiercić otwory i gwintować aby te metalowe rurki umiejscowić czy je jakoś się wkleja czy jak to się robi? Pozatym czy trzeba dawać nowe uszczelki pod kolektor dolotowy jak się zmienia? Czy ta przepustnica co do niej linka gazu dochodzi jest taka sama średnicą w ecie i 2,0 bo na oko różni się ilością otworów na przewody gumowe ? Jak się z tym wszystkim uporać aby nic niezpierdzielić !! ! :?

SmasherE30 
Coś tam wiem

Pomg: 11 razy
Doczy: 19 Mar 2004
Skd: Warszawa Skorosze
Wysany: 2004-09-01, 20:34   

uszczelki zmień
przpustnice sa średnica te same ale tak jak zauważyłes 2,0 ma rózne dodatkowe obiegi ... po prostu je zatkaj :wink: skoro 2,7 z nich nie korzysta

dla pewności poczekamy na Loko, albo sam się go spytam

This post was sponsored by letter ///M like Maciek ;)

loko

Skd: Wawka
Wysany: 2004-09-02, 10:36   

te dziurki na gumowe przewodu trzeba właśnie wykorzystać do podłączenia serwa od hamulców... one są właśnie w przepustnicy... poza tym z tego co ja się orientuję to jeszcze nigdy nie widziałem seryjnie wierconego kolektora... każdy jest taki sam i różnią się tylko śrenicą... a te wszystkie podciśnienia są przykręcane do czoła kolektora (nad pokrywą zaworów) i tam albo jest taka małą zaślepka z przewodem podciśnieniowym do regulatora ciśnienia paliwa albo jest cały moduł z silnikiem krokowym i z resztą podciśnień których to nie ma w przepustnicy... poza tym wnioskuję że masz starą etę skoro masz tak namieszane :-)

SmasherE30 
Coś tam wiem

Wysany: 2004-09-02, 10:52   

Loko ... przy okazji się spytam ... jak wyjąc wtryski z kolektora żeby nic nie uszkodzić? Sa tam zapewne jakiś uszczelki ... wymienić je?

loko

Wysany: 2004-09-02, 10:53   

a wyjęty jest kolektor czy na samochodzie?

SmasherE30 
Coś tam wiem

Wysany: 2004-09-02, 11:17   

wyjęty ... no bez przesady :wink:

loko

Wysany: 2004-09-02, 11:38   

juz ci napisalem na gg.... psiknij gumki wd40 zeby ich nie oszkodzić... jak juz się będzie wszystko ładnie ruszało to podważ listwę i wyciągnij ją raze z wtryskami.. trzymają się one na zawleczkach... które potem możesz łatwo wyjąć..

Wywietl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie moesz pisa nowych tematw
Nie moesz odpowiada w tematach
Nie moesz zmienia swoich postw
Nie moesz usuwa swoich postw
Nie moesz gosowa w ankietach
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do: