Mam pytanie w mojej E-30 316 90' nie mam obrotomierza tylko wielki analogowy zegar czy ktos praktykował wymiane zegara na obrotomierz ? Jak tak to daj cynka jaki ten obrotomierz i czy to wogole działa.
artvi [Usunity]
Wysany: 2004-09-03, 17:43
ja w swojej mam wymienione zegary .. pewnie sa wstawione od 1,8 .. tyle tylko ze koles co przede mna nia jezdzil je zmienial ... ale u mnie wszystko wporzo chodza bez problemow i realnie wartosciują
powinno dzialac o ile pamietam to u kolegi piotra w robilismy taka przerobka,poza tym jeszcze powinienes wymienic konsole srodkowa,jak przypuszczam nie masz tam miejsca na zegarek
ps;jak chcesz to moge ci tanio puscic potrzebne ci graty !
_________________ POL-ROW.PL
Anonymous Go
Wysany: 2004-09-04, 06:37
śmiało możesz wymienić sam zegar na obrotomierz lub całe zegary.
problem może polegać tylko na tym że jeśli będziesz miał obrotomież od 6-co cylindrówki to będzie ci zaniżał obroty . Najlepiej jak będą od 316 lub 318 to wszystko będzie ok.
koniecznie zwroc uwage na ilosc garow.. ja kupilem "zewgary" ael im wyzsze obroty tym gorzej pokazuja... ale podobno sa od 318... = nie wiem a jesli chodzi o wymiane samych (tzn. pojedynczych zegarow) to musisz sprawdzic czy sa od tego samego prosucenta... bo u mnie orygilanle sa firmy MOTORMETER, kup0ilem VDO i nie moglem przelozyc obrotomierza bo styki sa w innym miejscu.. byc moze wazny jest tez rok produkcji bo moje oryginaly to 86 r. a te kupione to 83 r. wiec uwazaj!! i powodzenia moze uda ci sei lepiej niz mi..