Witam
Jestem nowy w temacie Bmw jak ...mało kto , mam pytanie podstawowe w temacie 320i z 88 :
gdzie jest umiejscowiony filtr paliwa ? szukałem pod maska i w okolicach progowych ale nie widze filterka. Prosiłbym o jakieś info
u mnie jest z prawej strony - wejdz do kanalu albo wjedz na jakis najazd - na pewno go zobaczysz jest schowany po prawej stronie zbiornika - zamontowany obok niego (srebrna puszka).
Pomg: 11 razy Doczy: 19 Mar 2004 Skd: Warszawa Skorosze
Wysany: 2004-07-10, 15:38
a ja mam po lewej stronie (e30 320 '89) z tyłu progu ... w baku jest wycięty specjalnie trójkącik, aby było miejsce na filtr, a ten z kolei jest pod plastikowa osłona na 2 czy 3 śrubki.
Wysany: 2004-07-10, 21:12
heheh kazdy ma inaczej
Ja mam filtr paliwa w srodku pod maska.
Tuz przy podcisnieniu pod zbiorniczkiem od plynu hamulcowego.
Przy progu mam tylko pompe paliwa i to wszystko i jakies gowno ktore nie wiem do czego sluzy cos w stylu regulatora paliwa czy cos takiego. Tylko ze jest zamontowane tuz za pompa paliwa. Nie wiem co to jest ale napewno nie filtr. (chyba)
Witam.Ja mam filtr tak samo jak ScOOti przy silniku(320 '87) a to coś przy pompie to u mnie przerdzewiało,ciekła benzyna i wymontowałem.Wstawiłem kawałek rurki i jeżdze dalej i wszystko ok. Ale może to jest ważna część? Co sądzicie?
Elo. Ja w mojej E30 323i M20B25 mam tak samo jak ScOOti. Tez mam coś przy progu obok pompy paliwa co wyglada jak regulator ciśnienia, ale co to jest... Filtr poietrza mam pod zbiorniczkiem na płyn hamulcowy i jest on przykręcony to lewego kielicha.
_________________ Nie prosta, lecz zakręt jest wyzwaniem ...
Jak jest stary filtr to lepiej wymień,bo z czystością benzyny różnie bywa. Ja w mojej musiałem wymienić zraz po kupnie(2000rok),poprzedni właściciel nie dbał o benię-filtr miał jeszcze niemiecką naklejkę serwisową z '89 roku!!!
Go
Wysany: 2004-07-13, 13:43
Ok wymieniony, był obok baku paliwa (strona kierowcy) pod taka plastikowa zasłonka. Niewiem jak stary jest ten ktory tam był ale wyglada nienajgorzej. Teraz wymiana rozrządu i bedzie lux. Dzieki za pomoc
Wysany: 2004-07-13, 14:05
no to tak jak u mnie
ja mam regulator ciśnienie paliwa pod maską koło kopułki
wy chłopaki jak go tam nie macie, to rzeczywiście może być tam koło progu
Witam.Ja mam filtr tak samo jak ScOOti przy silniku(320 '87) a to coś przy pompie to u mnie przerdzewiało,ciekła benzyna i wymontowałem.Wstawiłem kawałek rurki i jeżdze dalej i wszystko ok. Ale może to jest ważna część? Co sądzicie?
Tak to co wymatowales to wlasnie filtr paliwa taka nieduza metalowa puszka
SmasherE30 napisa/a:
no to tak jak u mnie
ja mam regulator ciśnienie paliwa pod maską koło kopułki
wy chłopaki jak go tam nie macie, to rzeczywiście może być tam koło progu
To teraz dałes ciała sorry ale regulator cisniena paliwa jest przy listwie zasilacej silnik a filitr paliwa znajduje sie pod progiem z lewej strony.
ScOOti napisa/a:
Ja mam filtr paliwa w srodku pod maska.
Tam napewno nie masz filtra paliwa Chyba ze ktos go tam zainstalował w co watpie.Jest cos co przypomina filtr czarna długa tuba ale to nie jest filtr!!!!!!!
A to oczym mówicie ta czarna tubra jest to prawdopodobnie tłumika wahac ciśnienia paliwa.
_________________ Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie.
Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny.
Tam napewno nie masz filtra paliwa Chyba ze ktos go tam zainstalował w co watpie.Jest cos co przypomina filtr czarna długa tuba ale to nie jest filtr!!!!!!!
[b][color=blue] Oj Kiruś Kiruś... To pod maskąprzy lewym kielichu to na bank filtr paliwa. Ja w ty mmiejscu mam filtr paliwa. Smascher filtr paliwa ma przy progu. Ja z kolei przy progu mam pompe paliwa. Tak więc różnie to bywało i nie było jednego miejsca na to
Oj Kiruś Kiruś... To pod maskąprzy lewym kielichu to na bank filtr paliwa. Ja w ty mmiejscu mam filtr paliwa. Smascher filtr paliwa ma przy progu. Ja z kolei przy progu mam pompe paliwa. Tak więc różnie to bywało i nie było jednego miejsca na to
To dziwne bo jaj mam pompe w baku a filtr pod progiem,w poprzedniej tez była pompa pod progie i za nia filltr.
_________________ Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie.
Wysany: 2004-07-13, 15:53
kirek napisa/a:
regulator cisniena paliwa jest przy listwie zasilacej silnik
A co to jest wg. Ciebie listwa zasilająca silnik?? Sądziłem, że to małe czarne gówienko koło kopułki, które ma połączenie z tą tubą (to jakiś odparownik czy cuś? pod spodem jest otwarty i czuć gąbkę) oraz z kolektorem dolotowym, to regulator ciśnienia paliwa
Towygląda mi na filtr paliwa. identyczny był w Fiacie 126p. Też mam to u siebie i na cośtakiego to mi wygląda. Tylko po co to niewiem. Może żeby paliwo zanim trafi do pompy było choć troche oczyszczone... niewiem ale w taki mrazie ten filtr teżtrzeba wymienić...
Towygląda mi na filtr paliwa. identyczny był w Fiacie 126p. Też mam to u siebie i na cośtakiego to mi wygląda. Tylko po co to niewiem. Może żeby paliwo zanim trafi do pompy było choć troche oczyszczone... niewiem ale w taki mrazie ten filtr teżtrzeba wymienić...
Jest to hydroakumulator - który trzyma cisnienie w układzie.Prosze a to napisane prosto z tej wrdnej ksiazki do której chyab nikt nie zaglada:
Cytat:
Akumulator paliwa utrzymuje ciśnienie przez dłuższy czas po uruchomieniu silnika.Zapobiega to tworzeniu sie pęcherzyków parujacego paliwa i ułatwia uruchamianie gorącego silnika.