BEEMKA - KLUB Strona Gwna BEEMKA - KLUB

HomeHome  PortalPortal  KontaktKontakt  RegulaminRegulamin  Mapa GoogleMapa Google  AssistanceAssistance
KlubowiczeKlubowicze  FAQFAQ  SzukajSzukaj  UytkownicyUytkownicy  GrupyGrupy  
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Nastpny temat
Łukasz, co będzie po H26 ?
Autor Wiadomo
KotSylwester 

Doczy: 10 Kwi 2005
Skd: nie stąd
Wysany: 2006-08-17, 09:15   Łukasz, co będzie po H26 ?

Siema,

Co będzie dalej? Chyba nie Astra Calssic combi 1.4 ?

Pozdro i owocnej aukcji!
http://www.allegro.pl/ite...hartge_h26.html

korzuch 

Pomg: 2 razy
Doczy: 29 Mar 2004
Skd: z stąd
Wysany: 2006-08-17, 09:22   

yo!
no jak nie łopel to szkoda fabia :mrgreen:
pozdro

Łukasz 
Samotny Nawigator

Pomg: 22 razy
Doczy: 26 Sie 2004
Skd: W-wa
Wysany: 2006-08-17, 09:59   

Something like that:

http://img.2dehands.nl/f/normal/14209220.jpg

1.4 16v, 2001

KotSylwester 

Wysany: 2006-08-17, 10:02   

Aco Cię skłoniło do powrotu do normalności? Bezpieczeństwo , ekonomia, mniejsza niezawodność (ze względu na wiek) czy...?

BADYL 

Pomg: 5 razy
Doczy: 20 Mar 2004
Skd: *****
Wysany: 2006-08-17, 10:14   

Łukasz napisa/a:
Something like that:

1.4 16v, 2001

A ja ci odradzam!!!!!!!!!!!!Kolega miał własnie takie cos - na poczatku super auto - na jednym spotkaniu z BK na "fajerze" zapaliło mu sie zywym ogniem pekł przewód od wspomagania i zapalił sie płyn spaliło mu kilka rzeczy w aucie,pozniej znowu okej było az zaczał zrdzewiec dach w miedzy czasie silnik zaczał nierowno pracowac - wymienił połowe gartów w silniku łacznie z kompem sonda,katalizatorami wydechem i nadal nic - sprzedał to w cholere.Procesował sie jeszcze z Renualtem o odszkodowanie to zorbili mu auto po spaleniu dali mu tam pare pierdoł zeby nie robił nigdzie scen np w AutoŚwiecie.
Ostatnio zmieniony przez BADYL 2006-08-17, 10:40, w caoci zmieniany 1 raz  

nokerman 
ostatni mohikanin

Pomg: 21 razy
Doczy: 22 Mar 2004
Skd: Puławy
Wysany: 2006-08-17, 10:32   

Łukasz napisa/a:
Something like that:

1.4 16v, 2001

buehehehehehehehe

hahahahahahahahahah

hyyhyhyhyhyhyhyhyhyh

MEGA ROTFL
jeździec burzy - ujeżdżony :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

E30 325iA 1987r. Coupe :mrgreen: Spritmonitor.de
E39 528iA 1999r. Touring :mrgreen: Spritmonitor.de
E61 530dA 2005r. Touring :mrgreen: Spritmonitor.de
«Nigdy Nikogo O Nic nie Proś Sami Przyjdą Sami Dadzą»

Łukasz 
Samotny Nawigator

Wysany: 2006-08-17, 10:33   

Z każdą marką bywają problemy, z Beemkami, z Mercedesami, z VW itp....

Też kiedyś nie chciałem Francuza, ale przekonałem sie - jest niebrzydki, jest wygodny, jest całkiem żwawy jak na małe auto, jest bezpieczny, ma ABS, elektrykę, 4 poduchy, wspomę, nieźle hamuje, nie pali zbyt wiele i nic mu sie nigdy nie przydarzyło.

blacha ma 2wójny ocynk, a przednie błotniki są z plastiku - co czyni je łatwo ewentualnie wymienialnymi,

Zresztą póki co po ptakach - już mam to auto. Jak będzie mi dokuczało to sprzedam.

Póki co jest ok.

BADYL 

Wysany: 2006-08-17, 10:37   

Łukasz napisa/a:
Z każdą marką bywają problemy, z Beemkami, z Mercedesami, z VW itp....

Też kiedyś nie chciałem Francuza, ale przekonałem sie - jest niebrzydki, jest wygodny, jest całkiem żwawy jak na małe auto, jest bezpieczny, ma ABS, elektrykę, 4 poduchy, wspomę, nieźle hamuje, nie pali zbyt wiele i nic mu sie nigdy nie przydarzyło.

blacha ma 2wójny ocynk, a przednie błotniki są z plastiku - co czyni je łatwo ewentualnie wymienialnymi,

Zresztą póki co po ptakach - już mam to auto. Jak będzie mi dokuczało to sprzedam.

Póki co jest ok.

Nie no luzik poprostu opowiedziałm co sie kumplowi przytrafiło - Klub Clio Polska chyba to sie tak nazywa - wejdz na ich forum.

sybir 
wiatr z dupy

Doczy: 13 Pa 2004
Skd: ze wsi
Wysany: 2006-08-17, 10:37   

kirek napisa/a:
A ja ci odradzam!!!!!!!!!!!!Kolega miał własnie takie cos - na poczatku super auto - na jednym spotkaniu z BK na "fajerze" zapaliło mi zywym ogniem pekł przewód od wspomagania i zapalił sie płyn spaliło mu kilka rzeczy w aucie,pozniej znowu okej było az zaczał zrdzewiec dach w miedzy czasie silnik zaczał nierowno pracowac - wymienił połowe gartów w silniku łacznie z kompem sonda,katalizatorami wydechem i nadal nic - sprzedał to w cholere.Procesował sie jeszcze z Renualtem o odszkodowanie to zorbili mu auto po spaleniu dali mu tam pare pierdoł zeby nie robił nigdzie scen np w AutoŚwiecie.

Pamiętam to dokładnie, jeździliśmy sobie na czas z g-techem, auto po aucie.
Kolega z Ranaulta już nie wrócił, ktoś dał znać że auto się pali i ruszyliśmy
na pomoc, ale było już po wszystkim, silnik się zjarał.
sie ma

nokerman 
ostatni mohikanin

Pomg: 21 razy
Doczy: 22 Mar 2004
Skd: Puławy
Wysany: 2006-08-17, 10:47   

jasne
takie czasy że Ekonomia RULEZZZ

ale jeździć możesz klijówą
a hartge niech czeka w garażu na łikędy

styrany robotą i obowiązkami małżeńskimi :wink: napewno chętnie w łikęd pognałbyś stokilkadziesiąt koni po betonie, aż opony by zapłakały :twisted:

nieprawdaż

E30 325iA 1987r. Coupe :mrgreen: Spritmonitor.de
E39 528iA 1999r. Touring :mrgreen: Spritmonitor.de
E61 530dA 2005r. Touring :mrgreen: Spritmonitor.de
«Nigdy Nikogo O Nic nie Proś Sami Przyjdą Sami Dadzą»

KotSylwester 

Wysany: 2006-08-17, 11:11   

Właśnie ja mam podobnie, na co dzien słuzbówka, od święta beemka. W życiu każdego prawdziwego meżczyzny przychodzi czas, kiedy trzeba stwierdzić że zamiast wyrzucać kase na zabawki , trzeba się wziąć za prawdziwe życie... Potem hobby wraca jak mamy 50lat , dzieci odchowane i zarabiamy tyle że nas stać. życie... A są i tacy co mają silniki 3,5-4,4-5litrów 25-30 i wiecej lat i nadal albo mieszkają u rodziców, albo kątem coś wynajmują.

Ja Łukasza rozumiem. Jakbym musiał zrezygnować ze służbówki, to też nie jeździł bym 20letnim 2,5 litrowym autkiem na Pb, a kupiłbym coś do porusznia. Nie wiem jak Łukasz ,ale ja mam 20km do roboty dziennie, czyli do Wawy do centrum ok 27km w jedną stronę.... ale ja akurat mam sytuację mieszkaniową do końca życia załatwioną:)

Łukasz 
Samotny Nawigator

Wysany: 2006-08-17, 11:13   

Masz rację Noker, ale chyba sam, bo Asia tego auta nie znosi (oczywiście nie to jest powodem sprzedaży) - zresztą wolę sam nim jeździć, szczególnie wieczorem, kiedy mruga mi burszynowo ( a przy okazji to Clio też ma bursztynowe podswietlenie, cos zostało....) w oczy, wskazówka tak na 2.800, 120 km/h, jakaś ulubiona muzyka....

Oj sie rozmarzyłem..... :wink:

Ale Economy jest Economy i nie przeskoczysz.

kiloff 

Doczy: 10 Lut 2006
Skd: Krosno
Wysany: 2006-08-17, 11:49   

to ja sie nie zenie i wole mieszkac katem u rodzicow :mrgreen:

www.system.mimbu.pl

Bruner 

Pomg: 16 razy
Doczy: 16 Lip 2004
Skd: Tczew
Wysany: 2006-08-17, 11:58   

KotSylwester napisa/a:
Potem hobby wraca jak mamy 50lat , dzieci odchowane i zarabiamy tyle że nas stać. życie...

Albo inna wersja - potem chcielibysmy wrocic do zabawek z mlodosci, ale dzieci ida na studia i trzeba im pomoc, urzadzic w obcym miescie, potem sie zenia a slub kosztuje wiec tatus z mamusia pomoga, nastepnie musza sie urzadzic.... I tak do emeryturki 600 zl miesiecznie, dogorywanie i zgorzknienie na starosc. Niestety nie zyjemy na zachod od odry, gdzie ludzie na emeryturze dopiero zaczynaja zyc pelnia zycia.
E30 318i Touring '92
E30 325e '86
E30 320i '90

KotSylwester 

Wysany: 2006-08-17, 12:59   

Mój ojciec przeszedł na emeryture w październiku i sobie chwali, jego kolega ze studiów też:) Żarcik, wiadomo, jest jak jest. Ja mógłbym Baurem śmigac codziennie a nie padaczką służbową, ale z kina domowego bym musiał zrezygnowac , z wakacji, też... i z paru innych rzeczy pewnie też:)

duchPW
[Usunity]

Wysany: 2006-08-17, 14:23   

Spoko - każdy ma swój system wartości - ja dla odmiany mógłbym sobie kupić kino domowe i wyjechać gdzieś na wakacje za odłożone pieniądze ... i parę innych rzeczy, ale nie mógłbym wtedy śmigać beemką do pracy ani nie mógłbym wydać paru groszy na remont silnika - coś za coś

Łukasz będzie żałował albo i nie ... i to w zasadzie jego sprawa i nikt z nas nie jest na jego miejscu, a Łukasz jest dorosły, więc powinien wiedzieć co robi

KotSylwester napisa/a:
Łukasz, co będzie po H26 ?
jak to co - smutek, żal i niesamowita pustka - już mi szkoda chłopaka

Łukasz 
Samotny Nawigator

Wysany: 2006-08-17, 15:03   

Póki co żal jest na zapas :roll: , bo przynajmniej narazie auto posiadam i ujeżdżam je też czasem. Choćby dziś przyjechaliśmy razem do pracy :wink:

A racając do Clio - jest tańsze miejscami w utrzymaniu trochę, np. Klocki na przód EBC Green Stuff do Clio 179 pln, a do E30 najtańsze znalazłem za 350 plnów.....

Marcin 
Nurburgring Fan

Doczy: 10 Sie 2004
Skd: Katowice
Wysany: 2006-08-17, 15:10   

Jak ja szukalem auta do jazdy na codzien to gdzies na tym forum przeczytalem:

"Życie jest za krótkie aby jezdzic kiepskim autem"

W tym momencie przeszedlem ze strony Cinquecento 900/1100 lpg na E30 i dzis smigam do pracy E30 320i Touring i absolutnie nie zaluje.

BADYL 

Wysany: 2006-08-17, 15:12   

Marcin napisa/a:

W tym momencie przeszedlem ze strony Cinquecento 900/1100 lpg na E30 i dzis smigam do pracy E30 320i Touring i absolutnie nie zaluje.

No dobrze powiedziane :) dlatego ja nie jezdze innymi autami :P ino pozostał mi rowerek albo srodki komunikacji miejsciej ale juz niedługo :) bede znowu smigał zosia.

Łukasz 
Samotny Nawigator

Wysany: 2006-08-17, 15:15   

Marcin napisa/a:

Po części jest w tym trochę racji, ale jak wiesz każda sytuacja jest inna :roll:

Oczywiście za 5.000 pln jej nie sprzedam, bo to nie jest tak, że mam mus ogromny, bo tak nie jest. Kurczę, zobaczymy jak będzie.

duchPW
[Usunity]

Wysany: 2006-08-17, 15:18   

Łukasz napisa/a:
Kurczę, zobaczymy jak będzie

eee - widzę, że ta dyskusja nie jest taka bez sensu - jeszcze parę postów i Łukasz wystawi clio na allegro :lol:

Łukasz 
Samotny Nawigator

Wysany: 2006-08-17, 15:26   

A żona mi torbę za drzwi :wink:

duchPW
[Usunity]

Wysany: 2006-08-17, 15:30   

hehe - a pytałeś się kiedyś po co chcę kupić trumniaka :lol:

... nie przejmuj się - ja prawie na każdym zlocie spałem w aucie - recaro są dość wygodne... o ile nie śpisz na boku :wink:

BTW - idź z nią do szewca, niech poprawi obuwie :idea: :mrgreen:

sybir 
wiatr z dupy

Doczy: 13 Pa 2004
Skd: ze wsi
Wysany: 2006-08-17, 15:35   

Łukasz napisa/a:

A racając do Clio - jest tańsze miejscami w utrzymaniu trochę, np. Klocki na przód EBC Green Stuff do Clio 179 pln, a do E30 najtańsze znalazłem za 350 plnów.....

A w Intercarsie klocki na przód do E30 firmy ATE za 129 plnów.
Może sprzedaj Renówkę a części do beemki gdzie indziej kupuj? :D
sie ma

Arczi e30 
ZBANOWANY

Doczy: 09 Wrz 2004
Skd: Płock
Wysany: 2006-08-17, 15:44   

podobno aut sie nie zaluje jak sie sprzedac ... ja jednak strasznie zaluje ze sprzedalem kiedys swoje pierwsze BMW e30 325i 2 drzwi ... piekne coupe z niemiec, walek schricka ... latala lepiej niz Hartge jak bylo u mnie w budzie, przed tym jak kupil je Łukasz ... choc wiem ze sporo dolozyl ... ale nawet niema porownania ..

Dzis wiem ze juz raczej nigdy nie kupie takiej 325-tki i zaluje .... ale co ...

Decyzja Łukasza ... ale ja wiem ze to szybki krok to zgrzybialej starosci i monotonnego zycia ... chyba ze ktos auto traktuje jako srodek lokomocji i nic wiecej ... watpie zeby tak bylo w przypadku Lukasza

Wywietl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie moesz pisa nowych tematw
Nie moesz odpowiada w tematach
Nie moesz zmienia swoich postw
Nie moesz usuwa swoich postw
Nie moesz gosowa w ankietach
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do: