BEEMKA - KLUB Strona Gwna BEEMKA - KLUB

HomeHome  PortalPortal  KontaktKontakt  RegulaminRegulamin  Mapa GoogleMapa Google  AssistanceAssistance
KlubowiczeKlubowicze  FAQFAQ  SzukajSzukaj  UytkownicyUytkownicy  GrupyGrupy  
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Nastpny temat
Proces przypadkowego pirata
Autor Wiadomo
Łukasz 
Samotny Nawigator

Pomg: 22 razy
Doczy: 26 Sie 2004
Skd: W-wa
Wysany: 2006-10-05, 13:20   Proces przypadkowego pirata

http://wiadomosci.wp.pl/w...=1160047151.365

z jednej strony bardzo mi szkoda człowieka, bo mi także zdażyło się jechac po mieście stówą :roll:

duchPW
[Usunity]

Wysany: 2006-10-05, 15:31   

ja jeżdżę nawet szybciej (choć oczywiście nie wszędzie), ale trzeba mieć trocghę wyobraźni - jak jest ślisko, to się nie zapier....... la, bo cholera wie, co się może stać - a ten gość to olał

może i szkoda mi gościa, bo nie chciałbym się znaleźć na jego miejscu - zwłaszcza, że jest oczywiste, że nie miał zamiaru nikomuy zrobić krzywdy, jednak bardziej mi szkoda tych ludzi, któzy przez jego głupotę stracili bliskich - oni, w przeciwieństwie do sprawcy, nie mieli na całe zajście żdnego wpływu

Tommec 
Mietko

Pomg: 1 raz
Doczy: 06 Kwi 2005
Skd: WGM
Wysany: 2006-10-05, 15:37   Re: Proces przypadkowego pirata

Łukasz napisa/a:

z jednej strony bardzo mi szkoda człowieka, bo mi także zdażyło się jechac po mieście stówą :roll:

Paka w zabudowanym ujdzie, ale w rozsądnych warunkach.... Tamtego feralnego ranka na Trasie Toruńskiej była ślizgawica. Po prostu zabrakło wyobraźni.

Yakuzatti 

Pomg: 19 razy
Doczy: 04 Pa 2006
Skd: Bytom/Katowice
Wysany: 2006-10-05, 16:38   

Brak wyobrazni to raz, ale brak przewidywania to dwa. Nie myslal o konsekwencjach, jesli "cos pojdzie nie tak". Moze i szkoda go, ale jak wspomnieliscie, bardziej szkoda ludzi, ktorzy stracili bliskich...

ubott 
niezatapialny

Pomg: 7 razy
Doczy: 24 Lip 2006
Skd: warszawa
Wysany: 2006-10-05, 22:11   

szkoda wszystkich i sprawcy i poszkodowanych

gosc musi sie fatalnie czuc. zabil 5 osob i musi z tym zyc.

z drugiej strony nasze wladze i drogowcy doskonale zdaja sobi sprawe jak wyglaga trasa torunska, przede wszystkim koleiny.

mogliby wreszcie cos z tym zrobic, a nie stawiaja znak ograniczajacy do 4 dyszek i po sprawie, tak jest najprosciej.
mechanika bmw

www.ubottgarage.pl
tel 502928155

rogaś318 

Doczy: 28 Cze 2004
Skd: Wwa, Gardzienice
Wysany: 2006-10-06, 09:49   

powiem wam ze nie wiem co o tym myslec. z jednej strony zal sprawcy bo jak napisaliscie bedzie musial z tym zyc. tylko dlaczego ludzie ktorzy stracili bliskich mowia ze nic im nie wroci rodziny ale kase chetnie przyjma i beda o to zakladac sprawy...
jesli chodzi o kolesia to z jego zalem moze tez byc roznie.
znam kolesia ktory spowodowal wypadek kolo pulaw w ktorym zginal jego kolega-pasazer. przywalili w komunikacje miejska. kolega zmarl a sprawca tydzien pozniej bawil sie na osiemnastce w najlepsze jakby nic sie nie stalo...
noker pamieasz wypade opla astry 2 cabrio? to wlasnie ten koles...

już nie Mczy.

duchPW
[Usunity]

Wysany: 2006-10-06, 10:47   

Cytat:
ludzie ktorzy stracili bliskich mowia ze nic im nie wroci rodziny ale kase chetnie przyjma i beda o to zakladac sprawy...

jest taka stara zasada, zgodnie z którą nic tak nie ociera łez jak pieniążki - poza tym to jedyny uniwersalny wymiernik wartości - nawet jeśli niedoskonały - ja bym zrobił dokładnie to samo

weź tez pod uwagę, że jeśli żądasz od gościa pieniędzy, to dla niego jest to poważny kłopot, więc element zemsty (zwykłe, ludzkie uczucie) nie jest w tym przypadku bez znaczenia

zadośćuczynienie nie jest dzisiejszym pomysłem, funkcjonuje ze zmianami od starożytności, więc nie wiedzę w tym nic dziwnego

Piotrek 
LudwikIIISpryskiwacz

Doczy: 17 Kwi 2005
Skd: /K/R/A/K/O/W/
Wysany: 2006-10-09, 18:12   

Juz po ogłoszeniu wyroku , dostał 5 lat więzienia oraz zakaz prowadzenia samochodu przez 8 lat.

Więcej info: http://wiadomosci.onet.pl/1415588,11,item.html

LoveJoy 

Doczy: 03 Sie 2005
Skd: Varshava
Wysany: 2006-10-10, 08:49   wypadek

Siema,

A mi gościa wcale nie szkoda! Jak ktoś jest bezmózgiem i nie myśli to niech cierpi, tak jak ludzie którzy przez jego głupotę stracili swoich najbliższych! Szkoda mi jedynie rodzin ludzi, którzy zginęli przez jego głupotę.
Co do zakładania spraw to też bym tak zrobił. I niekoniecznie chodzi mi tu o zadośćuczynienie, bo nic nie zwróci bliskich (nawet olbrzymia kasa) tylko o nauczkę dla tego gostka. A nic nie działa lepiej jak walnięcie po kieszeni.... I nie widzę w tym nic dziwnego, że ludzie to robią , bo to (być może) jedyny sposób, żeby debila czegoś nauczyć...

Pozdro
LJ

Sprzedam kilka pozostałości pomojej e30 - bliższe info - GIEŁDA

MrKrYH_e34 

Doczy: 24 Sie 2004
Skd: Turek- Poznań
Wysany: 2006-10-10, 09:12   

Szkoda kolesia i szkoda mi rodzin ofiar .. ale nie ma co sie oszukiwac nie jeden z nas robi w zyciu glupie zeczy ..a czasem jeszcze bardziej idiotyczne niz ten koles .. tylko jedni maja szczescie inni nie .. Gdyby mi ktos zabil kogos z rodziny to bym chial tego samego dla sprawcy .. ale gdybym to ja spowodowal wypadek to oczywiscie najnizszej kary .. tak wiec sedziowie sie musieli troche nagimnastykowac pozdro

Rafał 

Pomg: 5 razy
Doczy: 23 Lip 2004
Skd: bardzo mobilnie
Wysany: 2006-10-10, 16:03   

taa
a administrator drogi nie zrobil nic zeby zapobec nastepnym wypadkom
droga w tym miejscu jest tragiczna

moze kolejny znak ograniczenia do 20/h by sie przydał :twisted: :twisted:

--==maly==-- 

Doczy: 29 Mar 2005
Skd: Warszawa
Wysany: 2006-10-10, 16:32   

Na tej drodze tamtego dnia był lód i koleiny kwestia czasu i musiało się coś stać.
Szkoda mi kolesia bo z kolei on podł ofiarą naszych służb drogowych.

Domel 

Doczy: 19 Sie 2004
Skd: Manchester
Wysany: 2006-10-10, 19:26   

--==maly==-- napisa/a:
... on podł ofiarą naszych służb drogowych.
... braku wyobraźni i własnej głupoty.

--==maly==-- 

Doczy: 29 Mar 2005
Skd: Warszawa
Wysany: 2006-10-10, 19:43   

Domel napisa/a:
--==maly==-- napisa/a:

Nigdy tam nie jechałeś i nie widziałeś jakie są koleiny.
Nawet jak popada bardzo często są wypadki.
Zresztą łatwo jest osądzać a pomyśl ile razy ty nie miałeś wyobraźni.
Pech chciał,że akurat wpadł na przystanek i tu jest cały dramat :(
To,że wpadł w poślizg to nic dziwnego pomyśl ile razy tobie się to zdarzyło a że miałeś'
szczęście i nic się nie stało to nie znaczy,że powinno się osądzać kogoś kto miał pecha.

Goliat 
kierownik wioski

Doczy: 17 Wrz 2005
Skd: Drohiczyn n/Bugiem
Wysany: 2006-10-10, 19:55   

Taki maly OT.
Jak sie potoczyla sprawa ul.Puławskiej [3 ofiary w 2 czy 3 dni] i jakos nikt nikogo do pierdla nie wsadzia - od wypadek :?
Codziennie pokonuje Pulawska [do i z roboty] to nie droga to tor z przeszkodami :(

Rozumiem smutek i zal rodzin osob ktore tam zginely ale nie rozumiem nagonki na czlowieka.

Pozdro :wink:

SPRZEDAM => Ford Galaxy 1,9 TDI '99

Piotrek E-30 

Doczy: 26 Sie 2005
Skd: Warszawa/Piaseczno
Wysany: 2006-10-11, 00:56   

Na pierwszym miejscu stawiam brak rozwagi,ostroznosci i glupote, a potem pech i stan dróg, przeciez jadąc wiedział dokladnie jak wygląda trasa i jakie panują warunki.
Apropo ul. Puławskiej to ladnie wyremontowali znaczny odcinek drogi :D ,nawierzchnia równiuteńka i juz widac slady po drifterach 8)

damiano_e30 
GERMAN STYLE

Doczy: 27 Sty 2006
Skd: Bydgoszcz
Wysany: 2006-10-11, 01:16   

kiedyś jechałem do pracy na 7 rano, sypał śnieg było go pełno na ulicach a ja miałem letnie opony :? Ale dojechałem i wróciłem bezpiecznie, jak trzeba było to jechałem 20km/h. To jest tzw margines bezpieczeństwa. Temu kolesiowi pewnie się spieszyło do pracy tamtego dnia.
Ciekawe czy zdążył... Szkoda że kilku ludzi przez jego brak wyobraźni już nie ma ...
Myślenie nie boli :wink:

duchPW
[Usunity]

Wysany: 2006-10-11, 01:18   

--==maly==-- napisa/a:
Nawet jak popada bardzo często są wypadki

kurde, ale to właśnie ci, co widzą jakie są warunki powinni dostosować do nich i do swoich umiejętności swój styl jazdy - nie wystarczy tylko umieć wciskać gaz w podłogę, bo to, to każdy jełop potrafi - poza tym jak się :cenzura: w korkach, to z reguły można nadrobić zaledwie kilka minut - wiem, bop czasem sobie docisnę jak jadę do roboty, a czasem, jak jestem już i tak spóźniony, to przełączam się w tryb oszczędnościowy i jadę ok 2-3 minuty dłużej

wszyscy czasem lubimy docisnąć, ale robimy to na własną odpowiedzialność - sąd nie skazał gościa za przestępstwo umyślne, bo w uzasadnieniu podał, że sprawca nie miał zamiaru (ewentualnego) się rozbić i spaść z wiaduktu - moze i tak, ale jadąc w ten sposób - wiedział czym to grozi, więc zobaczymy czy taki wyrok się utrzyma (obie strony zapowiedziały apelację) ... z drugiej strony gość ma zajebistego adwokata

a w ogóle, to idę spać, bo jutro znowu się spóźnie do roboty

Domel 

Doczy: 19 Sie 2004
Skd: Manchester
Wysany: 2006-10-11, 07:55   

--==maly==-- napisa/a:
Domel napisa/a:
--==maly==-- napisa/a:

Nawet jak popada bardzo często są wypadki.
Zresztą łatwo jest osądzać a pomyśl ile razy ty nie miałeś wyobraźni.
Pech chciał,że akurat wpadł na przystanek i tu jest cały dramat :(
To,że wpadł w poślizg to nic dziwnego pomyśl ile razy tobie się to zdarzyło a że miałeś'
szczęście i nic się nie stało to nie znaczy,że powinno się osądzać kogoś kto miał pecha.

Skoro są takie koleiny, jest wilgotno to powiedz mi kto :cenzura:**** ponad 100 km/h???
Nie mówie, że zawsze śmigam przpisowo, ale trzeba mieć WYOBRAŹNIE i dostosować prędkość do warunków...
To że jednego dnia jede drogą 150 km/h nie oznacza ze jak spadnie deszcz też bede tam zapierniczał 150km/h

Jasne, że wypadki się zdarzaja... ale pomyśl czy pisałbyś, że "miał pecha" gdyby na tym przystanku stał ktoś znajmomy...?

BADYL 

Pomg: 5 razy
Doczy: 20 Mar 2004
Skd: *****
Wysany: 2006-10-11, 19:09   

Moim zdaniem to za to co sie dzieje na naszych ulicach odpowiada ich stan,dochodzi do tego wytłuczone zawieszenie,luzy itd.

Mozemy sobie gdybac co było dokładnie czy ktos droge mu zajechał czy uderzył w inny pojazd - spodowodał wypadek.Wypadki sie zdarza i zdarzac sie beda niestety.Jak to ktos kiedys powiedział:

"...widocznie tak miało byc..."

PS.Osobiscie na jego miejscu popełnił bym samobójstwo bo nie mogł bym zyc z czyms takim.

Łukasz 
Samotny Nawigator

Pomg: 22 razy
Doczy: 26 Sie 2004
Skd: W-wa
Wysany: 2006-10-12, 09:01   

kirek napisa/a:
Moim zdaniem to za to co sie dzieje na naszych ulicach odpowiada ich stan,dochodzi do tego wytłuczone zawieszenie,luzy itd.

Mozemy sobie gdybac co było dokładnie czy ktos droge mu zajechał czy uderzył w inny pojazd - spodowodał wypadek.Wypadki sie zdarza i zdarzac sie beda niestety.Jak to ktos kiedys powiedział:

"...widocznie tak miało byc..."

PS.Osobiscie na jego miejscu popełnił bym samobójstwo bo nie mogł bym zyc z czyms takim.

Kiras masz głoda po Helenie? Mam towar jakby co :lol: :mrgreen: To odnośnie tego P.S :lol:

Wywietl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie moesz pisa nowych tematw
Nie moesz odpowiada w tematach
Nie moesz zmienia swoich postw
Nie moesz usuwa swoich postw
Nie moesz gosowa w ankietach
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do: