BEEMKA - KLUB Strona Gwna BEEMKA - KLUB

HomeHome  PortalPortal  KontaktKontakt  RegulaminRegulamin  Mapa GoogleMapa Google  AssistanceAssistance
KlubowiczeKlubowicze  FAQFAQ  SzukajSzukaj  UytkownicyUytkownicy  GrupyGrupy  
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Nastpny temat
Tarczki do szpery??
Autor Wiadomo
Ostry 

Doczy: 13 Lip 2005
Skd: lewobrzezna warszawa
Wysany: 2006-10-12, 22:13   Tarczki do szpery??

Czy ktos dorabial sobie kiedys tarczki do szpery :?: Slyszalem ze skrzyniarze cos takiego potrafia zrobic... Jak ktos zna ten temat to niech sie wypowie o ewetualnych kosztach itp... Jezeli macie jakies znajome firmy od tego to podawajcie te jak najblizej wawy...

Beti: e-36 328 cabrio "miss"
Beatka: e-32 740 "przyszla miss"

kamil.k 
złota ronczka

Pomg: 29 razy
Doczy: 09 Gru 2005
Skd: piotrków trybunalski
Wysany: 2006-10-12, 22:46   

xeon cos kombinowal albo mial zamiar .pisal cos o jakims naplylaniu plazmowym czy cos

sprzedam częsci silnikowe 320i/323i

puz 
swapownik

Pomg: 4 razy
Doczy: 05 Sty 2005
Skd: Czernikowo k/Torunia
Wysany: 2006-10-13, 00:46   

rozmawialem ost z gosciem z kraka co takie rzeczy robi. za hybryde czyli dyfer 3,25 z dyfrem 3,64 ze szpera ale wymiana tarczek i zaciesnienie jej na około 40% chcial około 800 zł. Tak czy inaczej temat do zrobienia bo gosciowi gdzies plytki dorabiaja!!!

SmasherE30 
Coś tam wiem

Pomg: 11 razy
Doczy: 19 Mar 2004
Skd: Warszawa Skorosze
Wysany: 2006-10-13, 03:53   

samo dorobienie płytek da się gdzieniegdzie zlecic ... a jesli chodzi o regeneracje całego dyfra ze szperunkiem i zaciasnieniem na dowolny % to wal do Buniego.

This post was sponsored by letter ///M like Maciek ;)

kamil.k 
złota ronczka

Pomg: 29 razy
Doczy: 09 Gru 2005
Skd: piotrków trybunalski
Wysany: 2006-10-13, 08:01   

gdzies wlasnie nie dawno czytalem ze to napylanie ? to jest guzik warte

jak wrcoe to poszukam o czym to dokaldnie bylo :wink:

sprzedam częsci silnikowe 320i/323i

Kruk 
Poszukaj zanim napiszesz !!!

Doczy: 13 Kwi 2006
Skd: Gdańsk
Wysany: 2006-10-13, 09:18   

Wspominał już o tym Puz. Mój dobry kolega z Krakowa ma firmę NSRacing,która przygotowuje auta do sportu.Specjalizują się m.in. w BMW.Robią dyfry na indywidualne życzenie klienta,koszt też zależy od rodzaju dyfra i zakresu przeróbek.Jak już wspominałem wcześniej ja mam u siebie aktualnie 3.76 z 50% szperą robioną w tej właśnie firmie z dorobieniem tarczek itd.Właściciel firmy ma np. szperę 80%-działa bez problemów.Polecam! Jakby ktoś chciał kontakt to dajcie znać.Pozdrawiam

SmasherE30 
Coś tam wiem

Doczy: 19 Mar 2004
Skd: Warszawa Skorosze
Wysany: 2006-10-13, 13:27   

Ile Cię to kosztowało :?: :idea:

This post was sponsored by letter ///M like Maciek ;)

Kruk 

Wysany: 2006-10-14, 10:53   

Jak już wspomniałem to mój dobry kolega więc płaciłem właściwie za same części bez robocizny.Koszt zależy od zakresu roboty,bo z reguły jak już rozbiera się cały dyfer na drobiazgi to wiele rzeczy trzeba wymieniać na nowe np.uszczelniacze itp. i to muszą być oryginały z BMW.Jeśli stan zębatek,satelitów i innych jest dobry to dochodzi koszt dorobienia tarczek ciernych szpery (robocizna + materiał).Czyli krótko mówiąc za całość roboty z robocizną,częściami,jeżdżeniem,z wymianą części na nowe oryginalne BMW,dorabianiem,składaniem,strojeniem wychodzi coś koło 800zł-za to masz robiony na indywidualne zamówienie dyfer z pełną regeneracją.

Ostry 

Doczy: 13 Lip 2005
Skd: lewobrzezna warszawa
Wysany: 2006-10-14, 10:59   

Mnie interesuje dorobienie samych tarczek...tzn wysylam do firmy tarczki, oni je regeneruja i odsylaja. Jakie sa koszty czegos takiego :?:

Beti: e-36 328 cabrio "miss"
Beatka: e-32 740 "przyszla miss"

jaqub 

Doczy: 22 Mar 2005
Skd: LUBLIN
Wysany: 2006-10-14, 22:02   

Kruk napisa/a:
Jak już wspomniałem to mój dobry kolega więc płaciłem właściwie za same części bez robocizny.Koszt zależy od zakresu roboty,bo z reguły jak już rozbiera się cały dyfer na drobiazgi to wiele rzeczy trzeba wymieniać na nowe np.uszczelniacze itp. i to muszą być oryginały z BMW.Jeśli stan zębatek,satelitów i innych jest dobry to dochodzi koszt dorobienia tarczek ciernych szpery (robocizna + materiał).Czyli krótko mówiąc za całość roboty z robocizną,częściami,jeżdżeniem,z wymianą części na nowe oryginalne BMW,dorabianiem,składaniem,strojeniem wychodzi coś koło 800zł-za to masz robiony na indywidualne zamówienie dyfer z pełną regeneracją.

jak masz mozliwosc to spytaj kolege jaki bylby koszt zrobienia ze zwykla dyfra w e36 320i (sedan) szpery 25%.... dyfer jest raczej OKa.

Kruk 

Wysany: 2006-10-16, 09:24   

[/quote]jak masz mozliwosc to spytaj kolege jaki bylby koszt zrobienia ze zwykla dyfra w e36 320i (sedan) szpery 25%.... dyfer jest raczej OKa.[/quote]

Żeby zrobić taki dyfer to musi być oryginalna szpera z innego dyfra i złożyć to razem.Dopiero jak jest oryginalna szpera to można to przerabiać.

A tak wogóle to podaję namiary na firmę kolegi: www.nsrracing.pl - jak macie jakieś pytania i konkretne rzeczy do zrobienia to jest na tej stronie podany jego telefon-można dzwonić i pytać (jakby pytał skąd macie namiary to możecie powiedzieć że od Jacka z Gdańska-może być wtedy trochę taniej :wink:

Wywietl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie moesz pisa nowych tematw
Nie moesz odpowiada w tematach
Nie moesz zmienia swoich postw
Nie moesz usuwa swoich postw
Nie moesz gosowa w ankietach
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do: