Wysany: 2004-09-19, 19:29 jak mocno napiac pasek rozrzadu w M20?
witam, znacie jakas domowa metode na sprawdzenie naprezenia paska rozrzadu w silniku M20 B25. Zamierzam wymienic pasek ale nie wiem jak mocno napiac rolke, w M40 latwo to zrobic za pomoca klucza imbusowego i wagi kuchennej jest taka metoda dla silnika M20,
czy w silniku M20 blokuje sie wal korbowy i walek rozrzadu (jak ma to miejsce w M40 1,6 i 1, przy wymianie paska czy ustawia sie tylko na znakach? pozdrawiam
nie wiem jak się to robi, ale ostatnio zmieniał mi pewien mechanik i przegiął z naciągiem, co spowodowało wyciek oleju z simeringu na wałku i musiałem oddać go do innego mechanika żeby tym razem zmienił mi simering i odpowiednio naciągną pasek, także uważaj!
Pasek ? Ja bylem pewnien ze w 320 mam lancuch. Kurza twarz chyba bedzie trzeba to swinstwo wymienic bo po zakupie nic nie robilem z rozrzadem swiecie przekonany o posiadaniu lancucha.
Pasek ? Ja bylem pewnien ze w 320 mam lancuch. Kurza twarz chyba bedzie trzeba to swinstwo wymienic bo po zakupie nic nie robilem z rozrzadem swiecie przekonany o posiadaniu lancucha.
Ha, ha M20 na pewno ma pasek wiec lepiej zadbaj o niego
Naciagasz go na tyle zeby dobrze przylegal do zebow na kole zebatym reszte reguluje sprezyna naciagowa. Ja zawszt tak robilem i nigdy mi nie przeskoczyl.
_________________ Zabejcowac wszystkich!
"autosugestia ktora wyjatkowo silnie wplywa na zwiekszenie osiagow"! Truu!
slav [Usunity]
Wysany: 2004-09-21, 08:00
witam tu nie chodzi zeby nie przeskoczyl ale o to zeby za mocno go nie naprezyc bo wtedy moglby peknac, znajomy tak mial w M40 za mocno go napial i mu pekl po 1000km do tego skrzypiala rolka napinajaca.
witam tu nie chodzi zeby nie przeskoczyl ale o to zeby za mocno go nie naprezyc bo wtedy moglby peknac, znajomy tak mial w M40 za mocno go napial i mu pekl po 1000km do tego skrzypiala rolka napinajaca.
No litosci ludzie to czym on go naciagal metrowa breszka??
_________________ Zabejcowac wszystkich!
"autosugestia ktora wyjatkowo silnie wplywa na zwiekszenie osiagow"! Truu!